Svu tar itu med det tuffa ämnet elit förolämpare | BurnbrightLove.com

Svu tar itu med det tuffa ämnet elit förolämpare

Svu tar itu med det tuffa ämnet elit förolämpare

Det är svårt nog för offren för sexuella övergrepp att träda fram - när gärningsmannen har tillräckligt med pengar för att i princip skriva sitt eget öde, kan det tyckas nästan omöjligt. Så var fallet på denna veckas avsnitt av Law & Order: SVUtitled "Net Worth."

Episoden såg veteran skådespelaren Tate Donovan cameo som slick Eli Colton, "kungen av Wall Street." När en investering bankiren som heter Zoe deltar i en fest på Eli hus, avslutar natten med två avgående till sitt rum.

Law & Order: SVUJust gjort en mycket viktig punkt om kvinnor i det militära

Men även om hon medger att vissa tidiga flirt, visar Zoe upp SVU följande morgon och avslöjar för Olivia att hon har blivit våldtagen.

load...

Tyvärr, hon kämpar i motvind - även med Olivia och resten av laget på sin sida. Eli är en man med en nästan obegränsad kassaflöde till sitt förfogande, och han använder den för att ställa sig med människor. Han betalar Zoe chef Roger att rensa upp sina mässar.

Han bär den typ av inflytande som gör att människor vill bryta regler för honom eftersom han hjälper dem att få rika. Roger bröt även i Zoe kontor för att skapa en e-post från henne till Eli morgonen efter våldtäkten, allt i ett försök att göra Zoe ser ut som hon ljuger.

Och här är där det blir komplicerat. Vad gör man när det verkar som om du står inför en hopplös kamp från början? Mer tillspetsat, vad händer om den person som överföll du försöker betala dig?

load...

I denna veckas avsnitt av SVU, såg vi båda sidor av hur det utspelar sig.

I ett försök att spika Eli, detektiverna spåra upp en kvinna som hade lämnat in en polisanmälan i det förflutna hävdade Eli hade våldtagit henne. Endast i hennes fall i slutändan recanted hon sin historia och tog en utbetalning från Eli i utbyte mot ett sekretessavtal.

Hon är rik. Hon bor i ett vackert hem. Men hon torterad av hennes beslut och vad han gjorde med henne. Så mycket så att hon låter Olivia övertyga henne att tala med Zoe om vittna mot Eli.

SVU är bra eftersom Olivia Benson Outtröttligt försvarar Raps offer

Trots att erbjudas en $ 20 miljoner jobb som är i huvudsak detsamma som att hysch pengar, Zoe avgör slutligen att ta ställning för sin värdighet. Kan det ha varit lätt? Självklart inte. Men det viktigaste takeaway i denna veckas episod att bara för att en perp har pengar, betyder det inte att tala upp och kämpar mot dem kommer att vara förgäves.

Ju fler offer som väljer att ta ställning mot rika rovdjur, desto mindre svårt att göra så kommer att bli.

När de första kvinnorna kom fram mot Bill Cosby, deras påståenden bokstavligen lättvindigt. Några var även förtalad för att föreslå Cosby kunde göra de saker som de påstådda. Men eftersom fler kvinnor kom fram och mer bevis monterad blev det omöjligt att bortse från sina röster.

SVU s Senaste Episode kan mycket väl spara Offer IRL

Pengar bör inte diktera en persons förmåga att få en rättvis och lika rättegång, men det är tragiskt fallet ibland. Men, som Zoe på denna veckas avsnitt av SVU, kvinnor kommer alltid att vinna (även om domstolen inte sida med dem) om de talar deras sanning och vägrar att railroaded av almighty dollar.

load...

Relaterade nyheter


Post Underhållning

Jesus Kristus superstar får den levande musikaliska behandlingen

Post Underhållning

I bästa nyheterna i veckan försöker bokstavliga häxar att stoppa Donald Trump

Post Underhållning

Megyn Kelly kan få dagar av våra liv avbrutna

Post Underhållning

Vad är skrämmande: hemland eller dagens Amerika?

Post Underhållning

Vilken netflix får kronan rätt - och där de gick skurk

Post Underhållning

Christina El Moussa är nyckelperson som kommenterar hennes skilsmässa på instagram

Post Underhållning

Kylie Jenner ber om ursäkt till fans när hon meddelar födelsen av hennes flickvän

Post Underhållning

Disneys live-action Aladdin reboot står inför allvarliga anklagelser under filmning

Post Underhållning

Hur kändisar och aktivister har kämpat Trump sedan han svurit in på kontoret

Post Underhållning

En viktig ledtråd placerades framför & centrum i det nya spelet av troner säsong 7 teaser

Post Underhållning

Låt oss prata om att Sam ansluter sig till de brittiska bokstäverna på övernaturligt

Post Underhållning

Amy Schumer känner sig väldigt bra om sig själv för att hon tipsar bra