Shailene Woodleys arrestering är exakt vad andra DAPL-demonstranter behövde | BurnbrightLove.com

Shailene Woodleys arrestering är exakt vad andra DAPL-demonstranter behövde

Shailene Woodleys arrestering är exakt vad andra DAPL-demonstranter behövde

Uppdatering: 15 november, 07:23 EST: Shailene Woodley kommer inte att få sin dag i domstol någon gång snart, eftersom enligt Page Six har rättegången skjutits upp av en månad. Woodley ursprungligen tänkt att ställas inför rätta den 25 januari 2017, men enligt publikationen, domstolshandlingar visar att försöket har lagts om för 22 februari 2017 eftersom hennes advokat hade en konflikt.

Update, 19 oktober, 01:00 PST: verkade Shailene Woodley advokat på henne behalfat sin första domstolsförhandling och trädde en inte skyldig vädjan för både avgifter: brottsliga intrång och delta i ett upplopp. Woodley inte var närvarande, och hennes advokat lämnade också ett undantag så att hon inte skulle behöva infinna sig personligen i North Dakota domstol.

Inga ytterligare domstolsdatum har ställts in Woodley fall.

load...

Update, 11 oktober, 09:00 PST: Shailene Woodley har släppts på bailafter hon greps måndag på en Dakota Tillgång Pipeline byggarbetsplats. Hon var en av 27 personer som tagits i förvar under en protest på platsen.

Woodley har belastats med förseelse brottsliga intrång och hon riskerar upp till 30 dagar i fängelse och upp till $ 1500 i böter.

Enligt Woodley rep, "Hon uppskattar utgjutande av stöd, inte bara för henne, men ännu viktigare, för den fortsatta kampen mot byggandet av Dakota tillgång Pipeline."

En stor del av det utgjutande av stöd har kommit från andra kändisar som har tweetat sitt stöd för Woodley, inklusive fel på vår Starsauthor John Green, och skådespelarna Ansel Elgort, Mark Ruffalo och Charlie Carver.

load...

. @ Shailenewoodleywalks promenad, och jag beundrar djupt hennes beslutsamma och passionerad aktivism. Https://t.co/5hUCuSq3Il

- John Green (@johngreen) 10 oktober 2016

Shai greps i dag för att protestera mot North Dakota Pipeline. Läs om vad hon protesterar här https://t.co/wCuQaaYRmJ

- Ansel Elgort (@AnselElgort) oktober 10, 2016

Idag är ursprungsfolkens dagen. Hur kommer du att fira? Vänligen se @shailenewoodleyand andra protestera mot #DAPL. Heroes XX

- Charlie Carver (@Charlie_Carver) 10 oktober, 2016

Ursprungliga berättelsen:

Shailene Woodley gripande på en Dakota Tillgång Pipeline byggarbetsplats förvånar mig inte alls. Jag är inte förvånad eftersom jag har varit i Sacred sten Camp. Jag har protesterat som Woodley har. Och jag har sett den brutala och skrämmande polisens närvaro som är där för att träffa fredliga, bedjande protester på byggarbetsplatser.

The Dakota Tillgång Pipeline debatt: 4 saker du behöver veta nu

Woodley var sänder på Facebook Live när hon fick veta att hon skulle bli arresterad för brottsliga intrång.

"Jag vet inte om ni just hört mig, men jag gick tillbaka till min RV, som är just där, så att vi kan gå tillbaka till lägret fred, och de tog mig av min jacka, och de sa att jag inte var 't tillåts fortsätta, och de hade jätte vapen och batonger, och de är inte låta mig gå ", sade hon.

Till någon som inte har varit på Sacred Stone, kan det tyckas extrema att polisen grep Woodley av hennes kläder och vägrade att låta henne gå. Men det är det alltför vanligt att se polisen överskrida sina gränser och försöker aktivt att skrämma fredliga vattenskydd. En nationell Guard checkpoint blockerar åtkomst till lägret från norr med en barrikad och nästan ett dussin vakter beväpnade med gevär. Polisen letar efter någon ursäkt de kan för att isolera demonstranter och anklaga dem för vad de kan. Som jag lämnade lägret en dag blev jag stoppad för "fortkörning" medan min farthållare sattes till hastighetsgränsen; och som officer sprang min licens och utfärdade mig en varning, två poliser stadsjeepar och ytterligare fem officerare kom till platsen. För fortkörning? Jag tror inte det.

load...

Woodley är en av mer än 100 demonstranter som har varit arrestedat protest platser nära Dakota Tillgång Pipeline hittills. Många av de arresteringar går orapporterade, så även om det skulle vara perfekt att ingen blir arresterad kunde Woodley gripandet faktiskt vara en stor sak för de infödda människor som protesterar ledningen konstruktion för att skydda deras vatten och heliga platser.

Förhoppningsvis Woodley gripande kommer att ge fler ögon att situationen vid Sacred Stone. Indianer och deras allierade gör inget mer där än att försöka skydda sina heliga, släkt mark - mark som stals från dem av vita nybyggare och nu hotas av irreparabel skada om en oljeledning konstruerade det någonsin att bryta, speciellt nära Missourifloden, den primära vattenkälla för Standing Rock Sioux.

21 saker du inte visste om rollistan theDivergent serien

Om du vill veta mer om protesterna som ledde till Woodley gripande eller att bidra till Sacred Stone, besök deras websiteor Facebook-sida.

Innan du går, ta en titt slideshowbelow.

Relaterade nyheter


Post Underhållning

Chrissy teigens Bali semester bilder kommer att ge dig semester avundas

Post Underhållning

Anastasia Steele finner sin styrka i de sista femtio nyanserna befriad släpvagnen

Post Underhållning

9 saker att veta om Jamie Foxx dotter, Corinne

Post Underhållning

Hillary Clinton får det inspirerande tack hon förtjänar på kvällsshowen

Post Underhållning

Dwayne Johnson avslöjar varför han inte kommer att springa till president år 2020

Post Underhållning

13 saker du inte vet om Chloë Grace Moretz

Post Underhållning

42 procent av filmerna vid sundans riktades av kvinnor - här är de bästa

Post Underhållning

X-filerna är den bästa nya omstarten

Post Underhållning

Skäl till att den ursprungliga lilla sjöjungfrun är det värsta, förlåt inte ledsen

Post Underhållning

Corinne Olympios kommer tillbaka till Bachelor i paradiset för en reunion special

Post Underhållning

Melissa McCarthy levererade Sean Spicer på Snl & det var strålande

Post Underhållning

Mer än 30 kvinnor har anklagad regissör James tillbakadragande av sexuella missförhållanden