Oscar nominerade 2018 är mindre vita, men det finns fortfarande en lång väg att gå | BurnbrightLove.com

Oscar nominerade 2018 är mindre vita, men det finns fortfarande en lång väg att gå

Oscar nominerade 2018 är mindre vita, men det finns fortfarande en lång väg att gå

Resultaten är i för 2017 Oscarsnomineringar och heliga röker, det kommer att bli en fan av ett lopp i år. Förutsägbart leder Oscars paketet La La Land, med 14 nomineringar, inklusive bästa kvinnliga huvudroll, bästa regi och två nickar för Best Original Song. Den lovsång till Hollywood Golden Age musikaler har nu officiellt knuten Allt om Eveand Titanicfor flest nomineringar någonsin upplupna av en enda film; Hatten av för dem.

Men den största sticker? Det verkar de 2017 Oscars har för avsikt att göra #OscarsSoWhite ett minne blott.

Ända sedan #OscarsSoWhite kontroverser av 2015, har ett starkt fokus lagts på Akademi Motion Pictures Arts and Sciences när det har kommit dags att tillkännage sina Oscarsnomineringar. Det är underförstått, genom blotta faktum att bli nominerad, att dessa filmer, artister och kreatörer i varje kategori är de bästa av de bästa för det året i film; Således när det gäller ras, en person eller film märk inkluderas eller exkluderas från konversationen märks.

load...

#OscarsSoWhite: Hur årets nominerade mångfalden kan jämföras med tidigare år

Fallet var inte annorlunda i år, men på ett mer positivt sätt. Det bör noteras höger utanför bat att medan 2017 nominerade har större ras mångfald än i år tidigare, det finns fortfarande gott (och jag menar massor) om utrymme för förbättringar. Ändå är det viktigt att notera dessa filmer nominerade att centrum på skildringar och samtal kring ras, artisterna som gör dem award-värdig och människorna bakom dem som bidrog sin vision, ord, musik och konst för att göra filmerna den älskade pärlor de är idag.

Bild: Focus Features

Filmer om människor av färg vann stort

load...

Staket, Kärleksfull, Lion, Moana, dolda figurer, Moonlight, 13, OJ: Made In America, andI är inte din Negroare alla 2017 Oscar-nominerade filmerna där folk av färg som är inblandade i filmen och filmens teman centrerad kring ras har bidragit till sin förvaltare status. Det är viktigt att notera att, särskilt för de filmer centrerade på svart liv i Amerika, det finns inte en enda slav relaterad berättelse (tror 12 år en slav, en älskling den senaste tiden). När det gäller Kubo och de två strängarna, som äger rum i Japan, är tecknen uttrycktes av vita aktörer omintetgöra någon form av progressivitet när det gäller porträtt av asiatiska liv och folk i film.

Noterbart är berättelser om svarta män och kvinnor som utforskar sin queerness deras karriärer i STEM, deras könsroller och deras ställning i den amerikanska sociala och politiska hierarkin var alla i mixen. Även GLAAD VD Sarah Kate Ellis märkt, tweeting:

Amerikanska filmer når publik runt om i världen. Den globala effekterna av inkluderande och olika berättelser är massiv och förändrar hjärtan och sinnen.

- Sarah Kate Ellis (@sarahkateellis) 24 januari, 2017

Publiken fick en uppfriskande paus från att se svarta kroppar används som slavar, pigor, meningslösa kärleksobjekt, kanonmat för vita orsaker och liknande. Om något, duschade uppmärksamheten på dessa filmer centrerade på svart liv i Amerika porträttera nödvändiga aspekter av den svarta erfarenhet som behövs om vi ska utvidga samtalet på skärningspunkten mellan ras och film framöver.

Aktörer som färg gör historia och få märkt

Den här säsongen kommer du förmodligen se en hel del fokus på aktörerna nominerade i bästa skådespelare / skådespelerska och Bästa manliga biroll / Skådespelerska kategorier. Här Denzel Washington, Viola Davis, Dev Patel, Mahershalalhashbaz Ali, Naomie Harris, Octavia Spencer och Ruth Negga omfattar nominerade aktörer färg. Bästa kvinnliga biroll kategori var staplade till förmån för kvinnor i färg: tre av de fem kvinnliga nominerade är svart. Detta är inte bara historia-making, det är ett tecken på att bra saker händer och möjligt för aktörer av färg.

load...

Det finns 16 filmer får en ton av Oscar surr just nu

Bild: WENN.com

Det är ett år av prima för direktörer och annonsfärg

Ava DuVernay har nabbed sin andra nominering genom sin tid och mycket omtyckta dokumentär 13. På tal om chefer, det finns några stora firsts händer i 2017 Oscars. När det gäller filmskapare och filmcreatives av färg som arbetar bakom LensOn projekt finns vissa jättarna. Roger Ross Williams, chef för doc Life, animerad, och Raoul Peck, för jag är inte din Negro har gjorde sina första respektive nomineringar i Best Documentary Feature kategori.

Barry Jenkins, regissör och co-writer av Moonlight, nominerades för bästa regi och bästa manus (tillsammans med sin co-writer, dramatiker Tarell Alvin McCraney). På samma sätt sena dramatikern August Wilson fick en postum nominering för Fencesin bästa manus kategori.

Två andra stora Firsts gå till andra skapare på mindre framträdande kategorier. Lin-Manuel Miranda är nominatedfor bästa sång med "Hur långt ska jag gå" från Moana. Detta leder Miranda mycket nära EGOT ära, så jag har självklart tummarna väldigt svårt för honom. Dessutom Moonlight redaktör Joi McMillon blev den första svarta womanto utses i Best Film Redigerar Kategori. Ankomst chef för fotografi Bradford Young, som också arbetat med tidigare Oscar favorit Selma, kan vara en acceptera Oscar för bästa foto. Kan jag få en "Hell, ja"?

Bild: Dave Starbuck / Future image / WENN.com

Det finns fortfarande utrymme för förbättringar, men

Men för alla glädjeämnen och anmärkningsvärda prima färgade människor i Hollywood får, det finns fortfarande några stora brister. Inga kvinnor, än mindre kvinnor av färg, nominerades i regi och skrivande kategorier. Duvernay, medan ansluten till 13: e, är inte den enda kandidaten, och därmed diskvalificeras från denna enastående; McMillon s nom är ett lovvärt undantag. Detta tyder på att akademin, samtidigt som större framsteg mot inclusivity och progressivitet i dess ras- politik med årets nominerade har fortfarande en lång väg att gå.

2016 Oscars: Bästa utdrag ur vinnarnas acceptans tal

För nu, men jag tycker att vi borde fira framgångar och efterföljande nomineringar av de människor av färg som faktiskt nominerade för 2017 Oscars. Utan tvekan, detta är deras tur att glänsa.

Innan du går, ta vår enkät nedan!

Taggad i

Relaterade nyheter


Post Underhållning

Ingen är mer förtjänt av denna söta hyllning än shannen doherty

Post Underhållning

Girlboss trailer släpper, uppmuntrar alla känslor någonsin

Post Underhållning

Får det inte vrids: toppkockens John Tesar säger att han & Katsuji tanabe är vänner iRL

Post Underhållning

Här är varför Alec baldwin tar en lång paus från Twitter

Post Underhållning

Sean Spicers dagliga presskonferenser kan leda till fler tvålaktörer från ett jobb

Post Underhållning

Det är dags för Corinnes Nanny att göra ett utseende på bachelorn

Post Underhållning

Luke Bryans framtida samarbete kan överraska sina fans

Post Underhållning

Alec baldwins talkshow händer (för riktigt den här gången)

Post Underhållning

Vad kommer till Netflix i januari

Post Underhållning

Män dominerade YouTube i år, och det är en besvikelse

Post Underhållning

Full frontal med Samantha bee hade den perfekta hyllningen till Mary Tyler Moore

Post Underhållning

Överlevandens David Wright säger att han var lättad att få rösta av