Kvinnledda sportfilmer som förbereder dig för vinter vinteren 2018 | BurnbrightLove.com

Kvinnledda sportfilmer som förbereder dig för vinter vinteren 2018

Kvinnledda sportfilmer som förbereder dig för vinter vinteren 2018

Som vinter svacka i januari bär på, det är skönt att veta att det finns en chans för lite spänning kommer vår väg i form av vinter-OS 2018. Med sporter som konståkning, skidåkning, bob och curling set att fylla våra TV-skärmar med spänning, är det inte konstigt folk älskar överallt att samla in och ta del i denna enande sportevenemang.

Men om du är som jag, kommer du förmodligen vill förbereda för alla vinter-OS spänning genom att komma in i rätt sportig utrymmet med en sport-centrerad film eller två. Nu är det lätt att hitta en sport film alla kommer att älska att titta på, men med tanke på hur speciell tillfälle du prepping för (OS) är, varför inte titta på något lika speciellt och kanske lite ge, som en kvinnlig-ledda sports film?

load...

När man tänker på det, det finns mer än ett par sport-baserade filmer som stjärnan kvinnor - kvinnor som bryter stereotyper, bryta barriärer och vinna guld mot alla odds. Följande filmer fokuserar på kvinnor som vill fullfölja sina sport drömmar, utmärka sig på sitt hantverk och visa världen kvinnor är precis lika bra som pojkarna när det gäller att dominera i sin sport val.

9 saker du inte visste om Billie Jean King

Så, låt oss pop lite popcorn, sätta på våra favorittröjor och titta på några av våra favorit kvinnliga ledda sport filmer, ska vi?

Kampen mellan könen

Detta slog 2017 Release stjärnor Emma Stone och Steve Carell spelar Billie Jean King och Bobby Riggs, respektive. Med fokus på deras ökända slaget mellan könen tennismatch, ger filmen mer tid och uppmärksamhet åt kungens mycket allmän inriktning på lika lön och likabehandling mellan könen både i sport och samhälle. Det är en inspirerande sanna historien som kommer att lämna dig hejar för King ända fram till slutet.

load...

Fäst den

Denna vanvördiga indie dramedy följer Haley Graham, en ungdomsbrottsling som är domstol beordrade att återvända till en värld av gymnastik efter att sluta plötsligt några år tidigare. När hon försöker göra sitt nya liv på en hög profil gymnastik utbildningscenter arbete, lär hon att vara en del av ett team och återansluta med en sport som hon är verkligen begåvad på.

Is prinsessa

Michelle Trachtenberg stjärnorna i den här filmen som följer en rak En student som i hemlighet bedriver sin dröm att bli en konståkare under hennes sista år i high school. Satsningen på en kvinnlig huvudperson som inte bara avsedd för sina studier (hon är en matte en vina, för Pete skull) samtidigt trogen sina drömmar kommer att lämna dig känslan ganska inspirerad.

Gotta Kick It Up!

Med en ung men ändå feisty America Ferrera, denna Latina-ledda Disney Channel film följer en grupp av hög schoolers återuppliva dans teamet på deras lokala high school. Det är en rolig film som inte bara sätter fokus på kvinnor, men kvinnor i färg. Dessutom ger det hela cheekiness och pulsen i en Disney Channel film i en värld av en sport många kan förbise, så varför inte ge det en klocka?

Motocrossed

Detta är ännu en Disney Channel ursprungliga filmen som äldre Millennials kanske kommer ihåg från när det sändes tillbaka i mitten av '00s. Tänk Shakespeares som du gillar den, men med smuts cyklar. En ung kvinna älskar sporten motocross så mycket, men kan inte stå stängs av de stora ligorna eftersom det är en dum ol'boys club. Det är i grunden fantastiskt, och du bör nog införa varje kvinna du vet till denna fantastiska film. Du kanske även vill ta upp motocross efter att ha sett.

load...

En liga för mig själv

En liga av deras Ownis en medryckande film och som du behöver för att titta på ASAP. Regisserad av Penny Marshall och föra samman några av de största stjärnorna på 90-talet (Tom Geena Hanks! Davis! Madonna! Rosie O'Donnell!), Följer den här filmen världskriget-era kvinnor basketlag The Rockford Peaches som de håller amerikaner höll medan deras fellas gå ut i krig. Det är bara perfekt TBH.

25 år efter Tjejligan är Geena Davis fortfarande kämpar för jämställdhet

National Velvet

Starring en ung Elizabeth Taylor och Mickey Rooney, Velvetmay National vara den första bästa kvinnliga ledda sport film. Denna tidlösa klassiker släpptes redan på 1944 och börjar när en liten flicka som heter Velvet vinner en häst i ett lotteri och bestämmer sig för att träna den att tävla i Grand National Sweepstakes. Låt inte den gamla timey känsla lura dig. Denna film har en sådan stor story och så stor agerar du inte kommer att märka föråldrade bitar. Och många av de utmaningar som Velvet och hennes häst, The Pie inför, är fortfarande hinder för flickor och kvinnor i dag (tyvärr).

Blue Crush

Om du älskar Badass kvinnor och surfing, är den här filmen för dig. Utsläppt i 2002, följer denna roliga, snabb ritt av en film tre kvinnor som surfar de enorma vågor av Hawaii North Shore. Men som huvudpersonen Anne Marie Chadwick försöker lägga undan sin rädsla för att vinna en stor surfing tävling, hon distraherad av en fotbollsspelare som hotar hennes passion och hennes fokus. Denna film vinner poäng för sina spännande surfsekvenser och hur skickligt det navigerar feministiska frågor inom idrotten (samtidigt inklusive en ångande kärlekshistoria).

Hon är mannen

Här är den andra filmen på vår lista - efter National Velvet - där en kvinna tvingas klä sig som en man bara för att spela sporten hon vill spela. I 2006 års tonåring flick Hon är mannen, är stjärnan Amanda Bynes inte säker på vad man ska göra när hennes skola flickor fotbollslag skärs och de kommer inte låta henne leka med pojkarna. Den uppenbara lösningen? Klippa håret, låtsas vara din tvillingbror och börja gå sin privatskola över staden. Hon gör män laget, och allt går som planerat tills hon faller för en ung Channing Tatum och hennes bror återvänder till stan. Denna komedi får extra poäng för att ta om allvarliga frågor om könsdiskriminering samtidigt föra (visserligen corny) skrattar.

Piska den

Detta helt underskattade 2009 filmstjärnor Ellen Page som Texas tonåring som inte passar in i festtåg livet hennes familj vill för henne. När hon upptäcker roller derby, verkar allt i sitt liv för att falla på plats. Vi älskar all-girl rösterna, inklusive Kristen Wiig och Juliette Lewis. Bonuspoäng att detta styrs av en kvinna också: Drew Barrymore. Vår favorit ögonblick är när Page karaktär erkänner passion hennes konservativa familj att hon är kär i rull derby, inte någon dum pojke (även om det finns en liten kärlek intresse subplot som vi inte har något emot alls).

Wildcats

Om det finns en sak som vi älskar mer än sport, är det Goldie Hawn. I denna mest bortglömda 80-talet flick möter vi Molly McGrath, som gäller för att vara huvudfotbollstränare för en innerstaden high school lag som inte tycks kunna vinna. Även om ingen - inklusive laget - tror att hon kan göra det, börjar hon dra bort vinner. Filmen är rolig och gripande, och nämnde vi Goldie Hawn?

Love & Basket

Den här filmen följer Monica och Quincy genom sina liv, som domineras av sin kärlek till basket (och. Vänta. Varandra!). Från barndom till college fälgar till professionell bollen, två butt huvuden, datum, bryta upp och göra upp, allt i mellan tre-pekare. Vi älskar den här filmen eftersom Monica kompromissar aldrig på hennes kärlek till spelet och hennes mål bara för Quincy, som slutar upp att vara det han älskar om hennes mest. Shit, vi vill titta på detta igen. Omedelbart.

Skruva den som Beckham

För vår nästa film, återvänder vi till det gemensamma temat för flickor som har att göra uppror mot sina familjer och samhället bara för att sparka en boll runt. I denna 2002 komedi klassiska 18-åriga dotter ortodoxa sikher utanför London gör allt hon kan för att hålla sin familj lycklig samtidigt gå en fotboll (det är fotboll, amerikaner) lag. Kommer hon fullfölja sin dröm om att idrotta professionellt, eller kommer hon lära sig att laga mat och få engagerade som alla kvinnor som kom före henne? Cue detta upp för att ta reda.

Million Dollar Baby

Oh, pojke, är det här en en tearjerker. Rough-runt-kanterna Maggie Fitzgerald, spelad av Hilary Swank, vill bli en mästare boxare, men först kommer hon övertyga tränare spelas av Clint Eastwood och Morgan Freeman hon är värd sin tid trots att hon är en flicka. Eastwood karaktär äntligen relents, upptäcker Maggie är inte bara en fantastisk idrottsman, hon är också någon han behövde i sitt liv för att läka och bli en bättre människa. Och då. Tja, du måste bara titta på detta. Vi kommer att ha vävnader redo.

Kom an

Om du inte tror att cheerleading är en sport, inbjuder vi dig att sluta läsa den här artikeln just nu. Egentligen, om du inte gillar Bring It On bjuder vi också dig att sluta läsa den här artikeln. Detta är en stor klassiker från år 2000 där en ung och gratingly peppy Torrance Shipman, spelad av Kirsten Dunst, tar hand om sin high school cheerleading laget bara för att ta reda på truppen har varit otrogen i flera år. Det är inte den djupaste filmen som någonsin gjorts, men det är fantastiskt.

42 procent av filmer på Sundance riktades av kvinnor - Här är de bästa

Personligt bästa

Låt oss nu resa till 80-talet och underbara värld friidrott. Personal Bestcame ut 1982 till kritik, och det är lätt att se varför. En ung spårar stjärnan är utbildning för de olympiska spelen, men fastnar i ett triangeldrama mellan hennes mentor (spelad av faktisk spårar stjärnan Patrice Donnelly) och en simmare. Kan hon arbetar tillräckligt hårt för att göra laget, eller kommer hon att bli distraherad av hennes kärleksliv? Denna film är mer än en bit av den, men det gör det roligt. Och vi verkligen uppskattar utseendet på en samkönad relation i en sport film (kan vi ha mer av det, tack?). Värt klockan!

Har vi missar din favorit kvinnliga ledda sport flick? Ljud av i kommentarerna.

Taggad i

Relaterade nyheter


Post Underhållning

Top kockens Emily Hahn reflekterar tillbaka på sin låga punkt med John Tesar

Post Underhållning

Kan amerikanska idol göra en comeback? alla tecken pekar på ja

Post Underhållning

Toppkockens Gerald S. säger exakt vad alla tänkte på de tryffel

Post Underhållning

Om gråas anatomi ville ge Jesse Williams en spin-off, skulle vi inte vara arg

Post Underhållning

Jessica Lewis berättar det fantastiskt fantastiska överlevande tribalrådet

Post Underhållning

Alla tider lag & ordning: svu s Benson och stabler var den platoniska bäst

Post Underhållning

Rewatching överlevande var inte lätt för söndagsburquest

Post Underhållning

Morgan ricke säger att denna överlevande castaway är helt clueless

Post Underhållning

Emma Thompsons 11-minuters neddragning av Hollywoods rovdjurskris är en måste-klocka

Post Underhållning

Kelly Osbourne bröt en badrumsdörr ner för att rädda en kvinna med en bröstpump

Post Underhållning

Ryan Reynolds ställer in ett uttalande om dödsfallet för en dödstjärna 2 stuntwoman

Post Underhållning

Vanderpump rules Lala Kent släpper tips om hennes mystiska pojkvän