Kritik som kastades på Taylor Swift avslöjar ett problem med kvinnors rörelse | BurnbrightLove.com

Kritik som kastades på Taylor Swift avslöjar ett problem med kvinnors rörelse

Kritik som kastades på Taylor Swift avslöjar ett problem med kvinnors rörelse

Taylor Swift trodde antagligen att hon gjorde det rätta när hon twittrade sitt stöd för protokollet sättande kvinno mars.

Så mycket kärlek, stolthet och respekt för dem som marscherade. Jag är stolt över att vara en kvinna i dag och varje dag. #WomensMarch

- Taylor Swift (@ taylorswift13) 21 januari, 2017

Åh, Taylor. Söta Taylor. Du av alla människor borde veta risken för Twitter.

Taylor Swift är äntligen tillbaka på Twitter efter hennes rörigt Kimye fejd

Även massor av människor gillade tweet många uttryckte också sin besvikelse över att hon inte dök upp för kvinnors mars på Washington (eller några andra, för den delen). Och medan Swift har förblivit mamma, långa och kamp trådar har följden mellan fans. Denna ilska mot Swift började förra hösten när folk började lägga märke till att, trots sin girl-power musik och feministiska krav, var snabb inte kommentera valet. Specifikt hon inte skewering Trump för sina sexistiska kommentarer. Hey, fälla - kanske hon skriver en låt om det.

load...

I stället för att slåss över Swift avsikter (eller schema under mars) detta kerfuffle ger möjlighet att diskutera idéer om vad det innebär att vara feminist och vad det innebär i opinionsbildning som initierar förändring.

Kvinnors Marches var efter valet vändpunkt vi behövde

Fair-väder feminism, som Swifts haters har anklagat henne för, är precis vad vi don'tneed just nu. Jag tror inte ens att det är en överdrift att säga att det låter kvinnohat att blomstra. Bara klappa hysteriska damen på huvudet; hon blir distraherad av något glänsande. (Jag är i grunden en katt när det gäller blanka föremål så på något sätt hittar jag det kränkande.)

Feminist (n.)

load...

En feminist är en person som tror på eller förespråkare för feminism, som enligt Merriam-Webster dictionaryis "teorin om den politiska, ekonomiska och sociala jämställdhet mellan könen" eller "organiserad verksamhet på uppdrag av kvinnors rättigheter och intressen."

Men är det en fin linje mellan vem som kan och som inte kan betraktas som en feminist?

På lördag, en vän delade hennes avsky på Facebook för kändisar som deltog i marschen, insisterar på att "de kvinnor" inte tala för henne. Här är det - de inte behöver.

Denna vän till mig anser inte själv en feminist, men hon är en longtime volontär med utsatta kvinnor och en grundare av en ideell att hjälpa kvinnor övergången från fängelsesystemet. Hon förespråkar för kvinnor på och utanför klockan. Så den verkliga frågan, trots att hon avvisar titeln "feminist" isshe en? Om du frågar mig, ja, hon är en i aktion.

Hon är inte min enda vän som inte vill bli identifierad med händelsen. Jag vet att många kvinnor - ensamstående och gifta, mödrar och barnlösa - som inte är "feminister", men också tror inte att det är acceptabelt att behandla kvinnor som "mindre än".

Och jag har vänner på andra sidan av argumentet. Många skrev jublande bilder från mitt i sina lokala marscher. De skrattade åt tecken, rapporterade om reaktioner och deltagande siffror och haft den typ av kamratskap vi oftast bara känna vid idrottsevenemang. Jag är glad att de hade erfarenhet och kan inte vänta och se hur de fortsätter att engagera på gemenskapsnivå.

Jag misstänker att de flesta av er har blandat vänlistor precis som mina. Det spelar ingen roll. Egentligen, det är bra. Vad spelar roll är dock att avsikten med kampanjen - detta kvinnors kampanj - börjar falla sönder som vi alla lera brottas över vad det innebär att agera som en kvinna som bryr sig om kvinnofrågor.

load...

Fair-väder (adj.)

Via Urban Dictionary är fair-väder "Tillämpat på någon som är närvarande endast när det går wellor när de behöver något, men vid första tecken på problem / svårigheter, de försvinner snabbare än Britney Spears karriär."

Först och främst vill jag säga att Britney Spears karriär är bara bra. Lämna Britney ensam! Men bortsett från det är definitionen ganska exakt.

Bland de 4 miljoner marchers fanns utan tvekan en eller två som passar denna beskrivning. De visade bara upp för att ha en bra tid med vänner och kanske ta lite lunch. De har inte tänkt så mycket om vad som ligger bakom jämställdhet och är inte så intresserade. Det är okej. Jag ber bara att de inte vänder en marsch foto till sin personliga avatar.

Men bara för att de visade upp betyder inte att de hjälpte. Vice versa, bara för att någon inte dyker upp, betyder inte att de inte hjälper.

Här är den nedersta raden: De marscher var viktigt, men vad vi gör nu, efter marscher och under de kommande dagarna, är det som verkligen betyder mest. Att upprätthålla momentum kommer att bli svårt som vi alla smälter tillbaka till våra hektiskt. Men vi alla - oavsett om vi kallar oss feminister eller inte - är nödvändigt att precisera frågan (s) som betyder mest och hitta en grupp som arbetar för att ta itu med dem. Vi måste volontär, donera, läsa på lokal och federal lagstiftning som är påverkar vår oro, skriver våra representanter. Använd våra röster.

Ingen arbetande kvinnan bör vara rädd för att stå upp för sin lön

Men låt oss gå tillbaka till Taylor Swift: Är hon eller är hon inte en "rättvis väder feminist?"

Personligen tror jag Swift har gjort mer för kvinnor än vissa människor att ge henne kredit för. Jag älskar att se bilder av ett gäng tjejer kommer att balen tillsammans taggade #SquadGoals. Hon har en gedigen dokumentation av att spendera pengar och tid på orsakerna hon bryr sig om, bland annat kampen mot internet sexualbrott. Och hennes ofiltrerad personliga stil har inspirerat en hel generation av flickor att känna sig mer bekväm att dela sina egna känslor. Under 2012 och 2014, hon öppet sa att hon inte riktigt identifiera sig med begreppet feminist men att hon har kommit att förstå att hon är en eftersom hon stöder jämlikhet.

Den vackra sanningen är att feminism inte bära bara ett ansikte, men som ett genus vi måste vara en kropp. Det är inte bara att marschera med en skylt eller bara skriva brev eller höja döttrar (och söner) för att se talang, inte kön. Det är alla dessa saker och många fler i oändliga kombinationer. Men vi är alla i samma båt och det är definitivt dockas och redo att ta på sig nya vänner. Kalla dig själv en porter eller kapten; Det spelar egentligen ingen roll. Men gå vidare eller gå av; Det finns inget utrymme för fripassagerare.

Innan du går, få inspiration med vår slideshowbelow.

Relaterade nyheter


Post Underhållning

Brad Pitt kommer att dela sin rikedom med sina barn, men Angelina Jolie är sol

Post Underhållning

Uma Thurman är tacksam för många saker, men inte Harvey Weinstein

Post Underhållning

Är det här Melanias trumpas rop om hjälp?

Post Underhållning

Internet är majorly uppdelat över Justin Timberlakes nya låt

Post Underhållning

9 saker att veta om Sam asghari, Britney Spears rumored new BF

Post Underhållning

Lindsay Lohan är en av de enda personerna som försvarar Harvey Weinstein just nu

Post Underhållning

Richard Simmons kan behöva någon seriös hjälp, som, pronto

Post Underhållning

Brendan dassey ska släppas från fängelse efter felaktig livslängd

Post Underhållning

John stamos blev förlovad med Caitlin McHugh på den lyckligaste platsen på jorden

Post Underhållning

15 saker som hände vid de första Oscarerna någonsin 1929

Post Underhållning

Kunde Oprah verkligen springa till president 2020?

Post Underhållning

En smaklös restaurangannons har Victoria Beckham med tanke på rättssaken