Varför slutade jag med höga klackar när jag blev 30 | BurnbrightLove.com

Varför slutade jag med höga klackar när jag blev 30

Varför slutade jag med höga klackar när jag blev 30

Jag vände 30 förra sommaren, och som milstolpe närmade sig, började jag märka några förändringar i mig själv. Det tar mig nu vägen längre tid att få över en baksmälla, och jag skulle hellre stanna i än att gå ut de flesta nätter. Jag tycker också bekväma ser mycket mer tilltalande än jag någonsin gjort tidigare.

Mer specifikt, jag befinner mig når oftare för vad våra mödrar (eller mormödrar) kan kalla sensibleshoes. För majoriteten av mitt liv har jag alltid känt min mest fashionabla när du bär en stor par klackar, så jag började undra om jag har blivit lazier eller bara gett upp att bry hur jag ser ut.

Men tack och lov, precis innan jag hade en fullt utvecklad medelålderskris, började våren 2018 visar, och jag märkte platta skor poppar upp på praktiskt taget varje bana. Det fanns juvel-täckt platta slingbacks vid Badgley Mischka, New Balance sneakers på Zimmermann och regnbåge diabilder på Tory Burch. Vid varje show, såg jag silhuett efter siluett av chica men praktiska skor traipsing förbi.

load...

Hur Mode hjälpte mig att räkna ut vem jag är som Trans Woman

Det var då jag insåg att jag inte längre behöver välja mellan stil och komfort sko shopping. Efter decennier av kvinnor balanserar runt i skyhöga stilettklackar, designers slutligen producerar chica alternativ som kan bäras i timmar utan att inducera smärta eller lidande.

Det faktum att lägenheter är nu officiellt på trend och inte något du bör känna skyldig att byta ut när du kommer till din destination gav mig idén att försöka gå en månad utan att bära klackar. Efter att ha lagt mina fötter genom mer än 15 år av vad som i grund och botten kan beskrivas som missbruk, de definitivt förtjänar en paus.

load...

I själva verket, den sista gången jag kan minnas notwearing klackar för åtminstone ett par dagar i veckan var tack vare två stressfrakturer i min högra fot på college. Jag hade inte insåg jag skadar det som dåligt eftersom jag hade blivit så vana vid att ha foten smärta. I själva verket fortsatte att bära klackar på nätter ut i två veckor innan jag gick till fotvårdsspecialist, som informerade mig bröts (oops). Jag var tvungen att bära en känga för hela sommaren 2008 - inte söt.

Hur jag lärde mig att omfamna My burrigt hår - och varför du bör också

Men nu ser jag faktiskt fram emot att dikning mina klackar eftersom det är mitt val och inte något som tvingades på mig. Snart Gucciloafers, Repetto ballerinas och Jenni Kayne mulor tog sig in i mitt dagliga rotation; Samtidigt mina Stuart Weitzman Nudist klackar och Schutz pekade pumpar förvisad till baksidan av min garderob. Jag har även anammat athleisure trenden och började bära sportiga Nikes och krispiga vita Adidas med mina häftigaste outfits - något jag aldrig skulle ha vågat prova innan.

Medan jag brukade känna kraftfull med extra höjd, jag befinner mig känner mer säker i de bekväma ser än jag någonsin gjorde även i mina mest mäktiga klackar, kanske för att jag är mer tillfreds med mig själv nu när jag är äldre och mognare eller kanske för att jag inte längre känner den bländande smärta och domningar plattformar och pumpar ofta kommit till mina sulor.

Hursomhelst, jag också insåg jag har blivit mycket effektivare tack vare mina nya sparkar. Jag får möten tidigt, har mer energi och inte längre fruktan behöva få upp från mitt skrivbord. (Låter bekant?)

7 sätt att hitta din Mode Uniform

Sedan göra förändring, inte bara mina fötter har tacka mig för att rädda dem från smärta, men min rygg har också. Jag står 5 fot, 9 inches barfota, medan majoriteten av mina vänner sväva under 5 fot, 4-tums märket. Nu när jag har dikade klackar, jag inte längre befinner mig böjd över på barer försöker höra vad de säger.

load...

Jag lätt gjort det till mitt mål av en häl fria månaden, så jag bestämde att göra det igen i ytterligare 30 dagar, och sedan en annan. Det har varit nästan fem månader sedan jag har glidit in i min favorit par klackar och jag har inte ens den blekaste lust att sätta dem på när som helst snart.

Kommer jag någonsin bära klackar igen? Förmodligen. Jag är säker på att det kommer att bli ett speciellt tillfälle som kommer att göra mig vill dra ett par ut i pension. Men just nu är jag glad vistas förankrade i mina lägenheter.

Relaterade nyheter


Post Skönhet och stil

10 ovärderliga hudvårdstips som inte har något att göra med produkter

Post Skönhet och stil

Det rätta sättet att applicera alla dina hudvårdsprodukter

Post Skönhet och stil

7 bäst under 20 EUR apotek självhushållare som inte kommer att strida

Post Skönhet och stil

Hur man använder rätt färger för att skapa ditt perfekta sminkutseende

Post Skönhet och stil

Top dermatologer om hur man övergår din hudvård rutin mellan årstiderna

Post Skönhet och stil

16 bhtyper varje kvinna borde veta om

Post Skönhet och stil

9 media mavens delar sina bästa hudvårdstips för att bo i en storstad

Post Skönhet och stil

Vilka färger du borde - och borde inte - bära på en arbetsintervju

Post Skönhet och stil

En gör det själv bat kostym så lätt Ingen vet att det bara tog 10 minuter

Post Skönhet och stil

7 in-flight skönhets tips direkt från en pro medarbetare

Post Skönhet och stil

Makeup artisters bästa radarhackar under radar

Post Skönhet och stil

8 saker du borde och borde inte göra för friskare hår