Vad händer med din hud när du poppar en pimple | BurnbrightLove.com

Vad händer med din hud när du poppar en pimple

Vad händer med din hud när du poppar en pimple

Från det att vi får vår första finne som preteens, Zits orsakar en underlig mängd fascination för oss: hur man kan förebygga dem, behandla dem, gömma dem när de visas. Somliga tillbringar timmar på nätet titta grafiska finne Imponerande videor (som vi inte kommer att visa dig här, eftersom Usch) för att tillfredsställa sin nyfikenhet.

5 Dåliga vanor måste du bryta om du vill klara hud

Även om det första landmärke finne anses ofta vara en obehaglig rituella som inträffar alldeles intill tonårs pubertet, vissa dermatologer uppskattar att barnen kan börja få acneas tidigt som 7 eller 8 år med puberteten börjar också vid en tidigare ålder.

När du blir en fullfjädrad vuxen, är utsikterna inte mycket bättre - American Academy of Dermatology anser vuxen acneboth frustrerande och vanliga. Det är helt normalt för vuxna att fortsätta få finnar långt in 30-årsåldern, 40s och 50s. Detta vuxen akne kan också visas även om du aldrig upplevt akne som en tonåring. Och på grund av fluktuerande hormonnivåerna, kvinnor är mer mottagliga för vuxna finnar än män (tack, Moder Natur).

load...

De bästa eteriska oljor för acne-benägen hud

Jag har frågat experter hudvård att dela exakt vad som händer under huden så fort du pressa det finne.

Innan pop

Fläck som bara dök upp i spegeln faktiskt har bryggning under ytan under ganska lång tid - cirka två månader enligt Dr David E. Bank, styrelse-certifierade hudläkare, författare till vacker hud: varje kvinnas Guide to Ser henne bäst på alla Ageand grundare och föreståndare för Centrum för Dermatology, Cosmetic & Laser Surgeryin Mount Kisco, New York. ”Vad många inte vet är att det kan ta cirka åtta veckor från det att en por blir blockerad den tid det bryter ut på huden i form av en finne. I själva verket med den tid du är mödosamt tillämpa aktuella produkter till en finne som har brutit ut på huden, du är på väg åtta veckor för sent ”, säger han.

load...

Bank råder: ”Om du ser en finne och behöver snabb lindring, börja med att plocka upp ca 10 procent bensoylperoxid - så länge du inte är en av de fem procent av befolkningen som är allergisk mot det - och tillämpa den två till tre gånger om dagen. Ingen annan produkt kan slå potent torkning, peeling och antibakteriella effekterna av det, ofta i Clearasil och Oxy-10. Spara dina pengar och undvika att köpa dyra 'designade' varumärken, som har mindre än 10 procent av denna aktiva ingrediens.”

Pop

Dr. Margarita Lolis, styrelse-certifierad och gemenskap utbildade dermatologistand Mohs kirurg, förklarar att handlingen att poppar en finne genom att applicera tryck för att tvinga pus ut genom huden i huvudsak tårar huden för att orsaka trauma och inflammation. Hon säger: ”Du är i grunden att riva upp det översta lagret av huden att utvisa ut alla pus och skräp som fångades under huden.”

Vad göra när din hud tycker fortfarande din en tonåring

Det kommer att bli en kall dag i helvetet innan du får en hudläkare för att skriva på finne Imponerande hemma, men Bank medger det finns en lösning. Medan Bank, liksom alla andra yrkesgrupper ansedd hudvård, råder againstsqueezing fläckar hemma, inte rekommenderar han använda rätt verktyg om du är fast beslutna att göra det. ”Om du känner behov av och kan inte motstå klämma din finne onlydo det på det mest hygieniska sättet. Gå till din lokala apotek och plocka upp en comedone extractor (översättning: finne popper eller finne utsug). Detta är vanligtvis inte mer än $ 5 till $ 15 - de är små metall enheter med en liten kopp i ena änden och ett hål i botten. Till att börja desinficera både finne och fläkten genom att rengöra dem med tvättsprit. Placera försiktigt fläkten över finne och ladda ur pus utan ärrbildning eller köra infektionen djupare in i huden.”

load...

”Dessutom är en effektiv och snabb finne-zapper att använda en isbit. Tryck bara på en isbit på en finne för en hel minut för att minska svullnad och inflammation. Den kalla isbit bör inte röra din hud direkt, så se till att linda in det i en mjuk vävnad eller tyg. Du kommer att märka direkt att det finne är mindre eftersom isen bidrar till att minska storleken på porerna genom att begränsa blodkärlen under huden,”Bank tillägger.

Efter pop & potential för ärrbildning

Om dina händer har ett sinne för sin egen och finne har redan poppat är allt hopp inte förlorat ännu. Lolis rekommenderar att placera ett plåster över poppade finne att begränsa mängden bakterier exponering och för att hålla dig från att plocka. För att hjälpa en finne läka snabbare, hon råder, ”Använda ett antibiotikum kräm är till hjälp. Vissa finnar svarar bra på injektioner.”

Medan popping och plockning kan vara den mänskliga naturen, Schultz påminner oss än en gång att ta det lugnt. Ärrbildning huden genom poppar en finne alltför aggressivt är sällsynt, men det kan hända. Han förklarar: ”För att få en verklig ärr, måste du skada dermis, aka det andra lagret av huden, och de flesta människor inte plocka tillräckligt djup (AJ!) För att orsaka ett ärr. Ett undantag är när du squeezea cysta, och det brister under huden (i stället för på toppen, i vilket fall pus bara kommer ut). När pus (olja, döda celler, bakterier) går in i dermis eller fettskiktet från spricker under huden, inflammation från cysta innehåll, dvs pus, kan orsaka tillräckligt förstörelse av huden, vilket resulterar i en ishacka ärr eller krater formade ärr.”

Relaterade nyheter


Post Skönhet och stil

Så här applicerar du concealer för mörka cirklar i tre enkla steg

Post Skönhet och stil

Det bästa ansiktet tvättar för varje hudtyp

Post Skönhet och stil

11 modeller bryter barriärer och förändrar hur vi ser kvinnors kroppar

Post Skönhet och stil

Därför ska du inte alltid använda kokosnötolja

Post Skönhet och stil

De 5 bästa ögatkrämerna som faktiskt fungerar

Post Skönhet och stil

Att ha och behålla silverhår av dina drömmar

Post Skönhet och stil

Dina mest förvirrande och pinsamma sminkfrågor, svarade

Post Skönhet och stil

Letar du efter frisyrer för runda ansikten? här är alla celeb inspo du behöver

Post Skönhet och stil

10 ovärderliga hudvårdstips som inte har något att göra med produkter

Post Skönhet och stil

De 9 finaste tonade läppbalsammen för under 10 EUR

Post Skönhet och stil

8 snabba och enkla frisyrer för när du har absolut ingen tid

Post Skönhet och stil

Sheknows redaktörer delar sina skönhetsrutiner