Slutligen-här är den bästa grunden för din hudton | BurnbrightLove.com

Slutligen-här är den bästa grunden för din hudton

Slutligen-här är den bästa grunden för din hudton

Un faktum: Du är antagligen bär fel grunden skuggan just nu. Tyvärr, men någon var tvungen att berätta för dig. Det är inte helt ditt fel, men eftersom att hitta den bästa grunden (eller tonade fuktkräm eller BB grädde) är en konstig, svår omgång gissningar som oftast resulterar i dig med en inkompatibla, något alltför pink-and-pirog ansikte som ingen har hjärtat att berätta ser konstigt som fan. Och orsaken bakom det? Vi är alla djupt, fruktansvärda fel om vår hud faktiska undertoner, vilket ni vet, är bara den viktigaste faktorn vid val av makeup.

The Best Anti-Aging Serum vid varje prisläge

Så vi gick till mor till alla chockerande ganska makeup, är Robin Black, makeup artist och grundare av Beauty Boring, berätta exakt varför vi alla i grunden färgblinda till våra undertoner, och hur vi kan stoppa den onda cirkeln, så vi kan alla ser våra mest felfria asap och nej, inte kräver hennes råd du hålla silver eller guldsmycken till din hud att ”bestämma” dina undertoner. (Vilket, förresten, är nästan alltid skitsnack.)

load...

Först: Du måste sluta tänka dina undertoner är rosa. ”Jag är alltid förvånad över hur många människor säger att de har en rosa underton”, säger Black. ”Rosa undertoner är minst vanliga i alla hy, och de i allmänhet endast förekommer i de med mycket ljus hy-liknande, om din hud är samma nyans som snö, men även personer med mycket ljus hy ofta har neutrala eller till och med gula undertoner. ”

OK, men vad händer om du är, liksom, jäkligt säker på att du har rosa undertoner, eftersom dina kinder är super ljus, eller om du har rött, inflammerad akne? Nej; Tänk om. ”Många människor automatiskt anta att eftersom de har synliga röda eller rosa fläckar på huden som orsakas av akne, irritation, torrhet, vind bränna eller rosacea, att deras undertoner måste vara rosa”, säger Black ”, men det helt enkelt eller hur t sant, och när du ansöker något som är en blandning av rött och vitt pigment över en hudfärg som har, till exempel, en gul underton, resultatet kommer att bli en oattraktiv ljusgrå med inslag av orange.”du vet, som varje flicka du såg i high school.

load...

Naturligtvis är din gravitationskraft mot rosa-färgade produkter inte helt ditt fel, konstaterar Black, eftersom fram till nyligen, de flesta apotek och kosmetiska diskar erbjuds endast rosa-tonade nyanser. ”Jag misstänker att det överraskande mängd rosa-färgade grunden fortfarande på marknaden är en kvarleva skönhet ideal från tidigare århundraden, när mycket ljus hy var den mest önskvärda”, säger hon. ”Vissa märken, såsom Bobbi Brown och Laura Mercier, fokuserar på gul, oliv, och neutrala undertoner, men många andra fortfarande inte har uppdaterat sina val för att passa en mängd olika hudtoner, särskilt när det gäller mörk hud”, tillägger Svart. ”Varför så många djupare foundation nyanser har en oförklarlig mängden rött i dem? Mörk hud, precis som medium och ljus hy, kommer i en mängd olika undertoner, också, och det är frustrerande att så många rader fortfarande begränsad i sin grund färger.”

Även om du kanske helt representera pyttelitet, liten grupp av Pink eller röd-färgade personer i världen, är ditt bästa och säkraste insats greppa vad flaska foundation ser mer gul än rosa. Eller, tre flaskor, vara exakt. ”Välj tre nyanser av foundation som ser nära din naturliga hudfärg och swatch varje din kind, sedan stå i dagsljus-no butiksbelysning tillåts-och tittar i spegeln”, säger Black. ”Då korsa ögonen och fortsätter att titta på din kind i spegeln. Färgrutan som försvinner i suddiga, skelögd vision är rätt matchning, och om alla tre sticker ut mot huden som alltför lätt, för mörkt, för rosa, eller för gul, sedan försöka igen med ytterligare tre nyanser.” och oroa dig inte, du kan helt prova och returnera öppna flaskor av makeup för både apotek och Sephora (vi har gjort det många gånger), så bli inte flippade om att köpa tre nyanser och fastna med dem.

load...

Nu går ut i denna värld som en ny, gul-tonas foundation bäraren och aldrig hitta dig själv stirrar in i en spegel med en kalkhaltig, lätt rosa hy någonsin igen. Och kanske nämna denna artikel till nästa främling på gatan vars ansikte har en degig-rosa nyans till det. De kan tack.

De bästa ansikte tvättar för varje hudtyp

Relaterade nyheter


Post Skönhet och stil

4 gör det själv hårkonditioneringsbehandlingar som inte känns som ett kemiprojekt

Post Skönhet och stil

Halloween Barbie smink som gör dig till en levande docka

Post Skönhet och stil

Så här applicerar du concealer för mörka cirklar i tre enkla steg

Post Skönhet och stil

De 7 bästa solskyddsmedel för torr hud

Post Skönhet och stil

5 kändis makeup tricks från en kardashian makeup artist

Post Skönhet och stil

Detta nya 7 EUR torra schampo förvandlade verkligen mitt hår

Post Skönhet och stil

6 riktiga sätt smink och hudvård kan hjälpa din mentala hälsa

Post Skönhet och stil

10 saker att veta innan du färgar ditt hår mörkt

Post Skönhet och stil

De 7 bästa retinolerna för super torr, känslig hud

Post Skönhet och stil

7 coola veganska skönhetsprodukter vi är besatta av

Post Skönhet och stil

Här är precis hur man torkar lockar för slät, frizzfritt hår

Post Skönhet och stil

7 naturliga sminkborttagare som faktiskt fungerar