Så här fixar du delade ändar utan att klippa dem | BurnbrightLove.com

Så här fixar du delade ändar utan att klippa dem

Så här fixar du delade ändar utan att klippa dem

Det finns inget hår fiende som hård och orubblig som den mycket fruktade split slut - så när experter erbjuder upp råd om hur man kan bli av kluvna toppar utan att skära, du vet att vi lyssnar.

”Kluvna toppar uppstår när det skyddande yttre lagret av håret nagelband bär bort på grund av externa faktorer såsom värme styling och salong kemiska tjänster”, förklarar Amy Abramite, creative director och stylist på Chicagos Maxine Salon. ”En gång den interna strukturen av håret exponeras, blir det försvagade, dehydratiseras och skadas, vilket orsakar kluvna toppar.”

Kardashians' Hair säger att detta kommer att vara 2017 mest populära frisyr

load...

Den enda beprövad split slut behandlingsmetod är att ha dem klippt ut, men vi frågade runt och hittade flera saker du kan göra mellan salong möten för att förbättra utseendet på skador och förhindra fler sprickor uppstår.

Använd en bred tand kam

När du har installerat balsam i duschen, sakta köra en bred tand kam genom håret tills alla tovor är ute. Detta förhindrar snaps och brott kan ådra när du försöker borsta ut håret som roughed upp från en handduk torka, råder Jessie James, stylist på New York Marie Robinsonsalon.

Mind Your värmeverktyg

Det bargain-bin hårfön kan vara ett lockande köp, men billiga verktyg tenderar att farligt överhetta över tiden och bränna slutar i splittringar, varnar James. Använd i stället en topprankad ekonomisk varumärke som Conair Infiniti Pro 259Y (Walmart, $ 24,94), eller investera i en professionell kvalitet tork som BaBylissPro Volare V1 Dryer med Ferrari Designad Engine (Ulta, $ 179,95).

load...

Var försiktig

”Tänk att bära en sidenblus varje dag. Det skulle få ganska beat upp. Behandla håret som en dyr tyg, och det kommer att pågå längre och ser bättre ut ”, säger Natasha Sunshine, ägare av Santa Monica Byu-Ti Salon. Använd endast täckta resår utan metallbit, som de som gjorts av Goody, att knyta håret i en hästsvans. Om du letar efter ett elegant utseende, är beroende av produkter som en gel, som Nexxus Exxtra Hold Defining Gel (Target, $ 9,99) och en avslutande spray som Rene Furterer Vegetal Styling Finishing Spray (Rene Furterer, $ 29) för att skapa en jämn yta i stället för att dra håret för hårt för att uppnå det ensam.

Ta folsyra och biotin

Det finns en anledning de säger att du är vad du äter. Näringsämnen bokstavligen bygga proteiner som bygger upp dina hårstrån. Två B-vitaminer i synnerhet - folsyra och biotin - har visat att komplettera hår hälsa, längd och tjocklek, säger Sunshine.

Folsyra hjälper produktionen av röda blodkroppar, som driver tillväxten av hår. Livsmedel rika på folsyra inkluderar gröna bladgrönsaker grönsaker, apelsiner, sojabönor och vete. Biotin stärker både hår och naglar genom sin metabolism av fetter, kolhydrater och proteiner. Brunt ris, linser, ärtor, solrosfrön, valnötter och sojabönor är alla rika på biotin.

Använd leave-in balsam

Balsam som du skölja ur i showerwill gör lite för att ingenting för kluvna hårtoppar, men en leave-in balsam kommer att lägga extra skydd som stannar på trådar som du värme stil och gå om din dag. Försök Living Proof Perfect Hair Day Fresh Cut Split End Mender (Sephora, $ 24), som kan appliceras på vått eller torrt hår för när som helst användning.

Föna på rätt sätt

load...

Använder alltid ett munstycke på torktumlaren för att styra och rikta flödet av luft och torrt hår i en nedåtgående riktning innan snittning av och torkning helt med en rundborste. På så sätt spenderar du mycket mindre tid med intensiv hetta rakt på håret. ”Om möjligt, lufttorkning 90 procent innan plocka upp blåstork är ännu bättre”, säger Sunshine. Och naturligtvis, om du naturligtvis kan torka hela vägen, det är alltid det bästa alternativet.

Begränsa skadliga tjänster

Det finns tyvärr ingen väg runt det - behandlingar som hårfärg, höjdpunkter, riktning och perms all orsak trauma som kan leda till en uppsjö av kluvna hårtoppar, säger Abramite. Försök att begränsa service till bara ett stort hår oro och avstå från tvätt trådar i minst 48 timmar efteråt, när de är mest porösa och benägna att bryta och split. Inte bara kommer hår hälsa förbättras när du går på en kemisk service diet, men din plånbok kommer att tacka dig.

Få regelbundna nedskärningar

Även om en frisyr är det enda sättet att bli av med kluvna hårtoppar, regelbundna trim är din bästa skydd mot dem. Ju längre du väntar att trimma, desto större chans har du att kluvna toppar förvärras och reser upp axeln. Det kan låta bakvända, men det är därför det är faktiskt bäst att få täta trimsif du försöker att växa längre och friskare hår. Oavsett din hårtyp eller stil, våra experter rekommenderar att du får en klippa eller trimma åtminstone var sjätte till åtta veckor.

17 av de coolaste, sötaste koreanska skönhetsprodukter Inspirerad av mat

Relaterade nyheter


Post Skönhet och stil

11 bästa skönhetstrumpor nya mammor lärde sig av andra mammor

Post Skönhet och stil

Jag har förlängningar från hårgudinnan , och mitt hår har aldrig sett bättre ut

Post Skönhet och stil

Den nyaste lera maskerar för att försöka få en seriös hud Detox

Post Skönhet och stil

7 ingredienser som gör din kroppslotion en fuktgivande maskin

Post Skönhet och stil

Möt mamma bakom några av landets coolaste butiker

Post Skönhet och stil

Halloween Barbie smink som gör dig till en levande docka

Post Skönhet och stil

Hur bli av med mörka fläckar på vilken hudfärg som helst

Post Skönhet och stil

Hur ta hand om texturerat hår när du tränar

Post Skönhet och stil

Den enklaste steg-för-steg Fishtail Braid handledning någonsin

Post Skönhet och stil

Det vanligaste håret och huden förändras att förväntas under graviditeten

Post Skönhet och stil

Varför storlek 6 modeller betraktas plus-storlek

Post Skönhet och stil

Fungerar hår, hud och nagel vitaminer verkligen?