Ok, är olivolja faktiskt bra för ditt hår? | BurnbrightLove.com

Ok, är olivolja faktiskt bra för ditt hår?

Ok, är olivolja faktiskt bra för ditt hår?

Har du hört talas om denna nya olivolja hårinpackning? Eller den här DIY olivolja rensning balsam? Eller den här olivoljeindränkta handduk som sveper runt olivolja belagda hår efter du skölja den med ren olivolja pressas från en handfull av organiska italienska oliver ?! Ja, om du inte har fångats på, kokosolja har sparkat till trottoaren, och olivolja nu tippad som den mest magiska hår uppgjorda ingrediens för att någonsin prytt jorden. Men är olivolja faktiskt bra för håret? Vi gick till experter för att ta reda på.

Hur jag spillolja att behandla min Acne

Och experter menar vi kosmetisk kemist Joe Cincotta, som tillbringar hälften av sina dagar som en vetenskapsman i kosmetiska laboratorier och den andra hälften av sin dag avvärja ”WTF är det här ?!” e-post från svärmar av skönhet redaktörer. Eller, åtminstone, jag antar att det är fallet. Men jag hade bara en fråga för Cincotta: Är olivolja faktiskt bra för håret? För om du var - eller fortfarande är - en ivrig älskare av kokosolja hårbehandlingar, har du säkert hört påståenden om att långvarig användning av kokosolja kan orsaka protein buildupin håret nagelband, vilket leder till sköra trådar och frizz, och nu en del är bekymrad över att olivolja kan ha samma effekt.

load...

Tack och lov, men försäkrar Cincotta mig att hela protein byggande sak är allt skitsnack och att olivolja är faktiskt häftigt för håret, speciellt om din är i desperat behov av potenta fukt. ”Både kokosolja och olivolja har en tusen år lång historia av att vara en utmärkt balsam för hud och hår”, säger Cincotta, notera att olivolja är tyngre och rikare än kokosolja, vilket gör den utmärkt för alla med naturligt burrigt, lockigt, kinky, skadat eller färgat hår.

”Alla dessa hårtyper tenderar att ha mer poröst hår axlar, och när håret är porös, kan det inte hålla fast vid sin naturliga fukt, vilket gör det verkligen sprött och torrt”, säger Cincotta. ”Så när du släck håret i olivolja, som är rik på omega-3-fettsyror och vitamin E, oljor penetrerar hårstrået och balansera hårets förmåga att hålla fukt, medan E-vitamin bekämpar fria radikaler från solljus och föroreningar.”och ja, dessa fördelar stanna kvar tills du tvättar håret, så om du bara schampo en gång i veckan, du tittar på sju dayslong skydd och lycka.

load...

I grund och botten är olivolja en total boss. Innan du kör ut och köpa en flaska balsam dekorerad med oliver, men hålla upp: ”Nivån av olivolja som finns i kommersiella produkter i allmänhet är så låg, det är inte riktigt kommer att tränga in i håret så mycket”, säger Cincotta. Som kan vara bra om du har fint hår, eftersom det inte kommer att väga ditt hår ner så mycket som olja direkt från ditt kök. Istället rekommenderar Cincotta försöker en het olja behandling: Värm upp en kopp olivolja i varmt vatten eller i mikrovågsugn, överföra den till en applikator flaska (eller bara använda händerna för att ösa upp oljan, men vara beredd på röran) , då avsnittet av tre-tums bitar av hår och massera oljan från rot till topp. Wrap huvudet i en handduk i 30 minuter, sedan schampo och villkor håret som vanligt. Därefter tar en bild, komma tillbaka hit och berätta hur mycket du älskar din nya vansinnigt hydrerad, friskt hår.

De 9 Bästa ögat krämer som verkligen bli av med rynkor

Relaterade nyheter


Post Skönhet och stil

Vad är egentligen veganskt läder, hur som helst?

Post Skönhet och stil

Den oväntade kritiken av botox

Post Skönhet och stil

Varför storlek 6 modeller betraktas plus-storlek

Post Skönhet och stil

9 intensiva fuktgivare som seriöst lugnar torr, arg hud

Post Skönhet och stil

5 hudvårdsmål som du enkelt kan uppnå i år

Post Skönhet och stil

5 enkla sminkbilder du kan göra inom 10 minuter

Post Skönhet och stil

Svart fredagskläder du inte vill missa

Post Skönhet och stil

Hur supermodell maggie rizers definition av skönhet har förändrats sedan moderskapet

Post Skönhet och stil

3 tricks för att fejka en galen skön graviditet, varje dag

Post Skönhet och stil

Hur man förbereder och skyddar värmestylat hår enligt en känd frisyrer

Post Skönhet och stil

Makeup artisters bästa radarhackar under radar

Post Skönhet och stil

7 gemensamma amerikanska skönhetsingredienser som är förbjudna i andra länder