Nybörjarens guide till att förstå ren skönhet | BurnbrightLove.com

Nybörjarens guide till att förstå ren skönhet

Nybörjarens guide till att förstå ren skönhet

För de flesta av våra liv, har vi köpt våra schampo och kropps tvättar utan delade ut en ögonfrans på den långa listan av ingredienser på flaskan. Och medan vi fortfarande svär vid en massa av dessa samma produkter, vi är också tacksamma för länge försenade uppkomsten av ren skönhet. Vi behöver inte vaxa poetisk länge om varför detta ögonblick är viktigt. Svaret är enkelt: Vi vill ha en bättre förståelse av de saker vi sätta på och i våra kroppar.

Det verkar som om vi behöver en lektion om hur man navigerar allt. Finns det verkligen en skillnad mellan ren, grön och ekologiskt? Och om det finns, är en bättre än den andra? Ahead, frihet Deodorantfounder Ira Grönt hjälper oss att förstå alla förvirrande språket samt var du ska börja om vi vill städa upp vår handling i skönhet gången.

Quick & Dirty gym träning för en mindre midja

load...

Naturliga kontra alla naturliga

Den enda skillnaden mellan dessa två termer är tillägget av alla. De betyder samma sak och med nu finns det inga FDA mandat om hur du använder ordet naturligt. Tyvärr innebär detta ordet är fritt för alla att använda, inklusive varumärken vars produkter kanske inte är så säker.

”Du kan ha en naturlig ingrediens och fortfarande kallar det ren eller naturlig. Utbildning kommer in i bilden med att veta och förstå ingredienserna i din produkt ”, säger Green.

Samtidigt, bara för att en produkt kan inte kallas ekologiskt på grund av certifieringskrav (mer om detta i en sekund) betyder inte nödvändigtvis att det är dåligt för dig. Om du är osäker på om något är säker att använda, är den allmänna tumregel att etiketten inte ska se ut rappakalja.

load...

”När man tittar på ingredienserna, bör du kunna känna igen ingredienserna eller kunna göra en snabb Google-sökning, det vill säga 'kakaosmör' eller" bivax.”

Hur jag bytt till Natural & Cruelty-Free Hygienartiklar

Organisk

Nu, om en produkt är märkt ”bestyrkt organiskt,” som betyder att USDA har bekräftat det faktiskt görs med 95 procent ekologiska ingredienser. Men se upp: Det bör finnas en certifiering etikett på produkten. Om det säger att det är gjord med ekologiska ingredienser, men har inte USDA certifiering, det är inte den verkliga affären.

Det ironiska i denna process är att en hel del legitimt naturliga / ekologiska produkter inte har att USDA stämpel eftersom deras ingredienser - trots sina fördelar - inte har en tillräckligt lång hållbarhet för USDA krav. Till exempel är sheasmör på egen hand endast stabil upp till sex månader.

”Vi på frihet deodoranter stöter denna fråga, som bakpulver, vatten eller magnesium är inte ekologiskt [de inte kan certifieras], trots att alla våra produkter är så ren. Du kan faktiskt äta dem!”, Säger Green.

En annan viktig godbit att komma ihåg är att FDA är faktiskt ganska slappa när det gäller att godkänna produkter för användning. Faktum är att FDA inte testningen själv; Allt som krävs är att kosmetika i synnerhet inte ändras eller misbranded.

Av detta skäl, kan du överväga att lägga åtminstone en ren produkt i din rutin.

Plågeri-fri

Om en produkt är märkt grymhet-fri (inklusive Green Freedom linje) innebär detta dess beståndsdelar, formuleringar och slutprodukter har utvecklats utan metoder som kräver djurförsök. Organisationer som PETAand hoppar Bunnykeep sökbara löpande listor över företag som gör detta påstående, och de som gör kan visa en kanin symbol på förpackningen.

load...

21 naturliga, ekologiska skönhetsprodukter att köpa på Levert Beauty just nu

Clean & grönt

Det finns så många ord i samband med världen säkrare skönhetsprodukter har det blivit svårt att urskilja vilka som faller under vilken kategori. Enligt Green, är begrepp som ren och grön bara marknadsföringsverktyg. Återigen, tänk på dem på samma sätt som du skulle naturligt eller helt naturliga.

Dessa ord kan användas för att beskriva något som innehåller bara en sann blå naturlig ingrediens eller något som inte har ett uns av den skadliga saker. Men i slutändan finns det inga regler som tekniskt kan hålla alla märken från att använda termer. Den enda etikett som kräver testning och en etikett för att backa sitt påstående är ”certifierade ekologiska.”

16 kändisar du inte visste var Vegan

No-no ingredienser

Med allt detta sagt, det finns en lista av ingredienser som är potentiellt skadliga, oavsett om produkten är märkt ”gröna”, ”ekologisk” eller någonting däremellan. Några av de större är:

Parabener: Konserveringsmedel som förlänga hållbarheten av dina produkter men kan ändå komma in i kroppen via huden och håret, orsakar en mängd problem med din reproduktiva systemet. De finns i en rad olika former och är oftast en liten del av produktformuleringar.

Syntetisk doft: De kemiska föreningar som avgör hur din produkt luktar. Beroende på personen och deras kroppens kemi, kan någon av dessa kombinationer leder till irritation och allergiska reaktioner.

Formaldehyd: i sin renaste form, är detta en färglös gas som även används i papper och plywood. Vid användning i kosmetika, såsom nagellack, är det ofta omvandlas till en mjukare vattenlösning, och med hjälp av konserveringsmedel (som parabener) släpps i små mängder för att skydda mot föroreningar. Tyvärr kommer också med en mängd potentiellt farliga biverkningar, såsom hudirritation och även håravfall.

Aluminium: En ingrediens oftast i antiperspiranter för att minska svett. Kort sagt, vad den gör är att krympa eller anslut upp underarm porerna och förhindrar bakterier så att de inte utsöndrar så mycket. Årtionden av forskning, säger ingrediensen är potentiellt kopplat till bröstcancer eftersom antiperspiranter tillämpas så nära till lymfkörtlarna nära bröstet och kan också förhindra att kroppens immunsystem från att befria sig av cancer bakterier.

Sulfater: Detta kan hänvisa till något av följande: natriumlauretsulfat, natriumlaurylsulfat eller ammoniumlauretsulfat. Sulfater är ytaktiva ämnen, eller molekyler som attraherar både vatten och olja. Så när du skrubba på kroppen tvätt eller schampo, sulfater hjälpa dra bort smuts eller olja. Och när du skölja bort det, de hjälper också vattnet i tvätta bort det. Det hjälper i princip öka effektiviteten oavsett produkt du använder. Tyvärr kan de ibland fungerar så väl de slita håret eller huden all sin naturliga fuktighet i processen, lämnar den torr och skadade.

Är denna konstiga skönhet verktyg nyckeln till stor hud?

Var ska man börja

Nu när du är beväpnad med en bättre förståelse av ren skönhet, kan du experimentera med en produkt (om du inte vill göra dina produkter hemma). Lyckligtvis och tyvärr har denna sektor av branschen vuxit så mycket att det kan vara svårt att räkna ut var din övergång startar. Om du vill shoppa, webbplatser som säker och Chicand Credo Beautycan att lita på.

Vi har också fått en praktisk guide här, men grönt säger det lättaste att börja med är din tvål.

”Hitta en mald tvål som inte har syntetisk doft. Jag ser dem överallt. Du använder detta varje dag. Det är en stor förändring.”

Ahead är tre måste-försök tvålar, som alla anses antingen ”naturliga” eller ”ekologisk”

Dr. Bronner All-One Hemp Peppermint Bar tvål, $ 4,69 på Target

Osmia Organics Oh So tvål, $ 15 vid Osmia Organics

Schmidts Fragrance-Free Tvål, $ 5,49 på Schmidts Naturals

Relaterade nyheter


Post Skönhet och stil

7 bästa schampon som faktiskt släpper frizzy, lockigt hår

Post Skönhet och stil

Hur olika typer av lera gagnar din hud

Post Skönhet och stil

4 lätt antiaging gör det själv som faktiskt fungerar

Post Skönhet och stil

Här är exakt hur man applicerar ögonskugga, steg för steg

Post Skönhet och stil

Dessa gör det själv exfoliating scrubs är fantastiska för din hud och super enkel att göra

Post Skönhet och stil

Varför Salma Hayek tvättar aldrig hennes ansikte på morgonen

Post Skönhet och stil

8 fantastiska naturliga hudvårdstips

Post Skönhet och stil

Hur får man en större, perkier rumpa snabbt

Post Skönhet och stil

Sanningen om hur ofta du ska tvätta håret

Post Skönhet och stil

10 apotek matta läppstift som vi älskar

Post Skönhet och stil

3 tricks för att fejka en galen skön graviditet, varje dag

Post Skönhet och stil

Den bästa apotek retinol som faktiskt fungerar