Hur ta hand om texturerat hår när du tränar | BurnbrightLove.com

Hur ta hand om texturerat hår när du tränar

Hur ta hand om texturerat hår när du tränar

Vi har alla hoppas över träna en eller två gånger för att spara en frisyr. Tyvärr är detta en alldeles för vanligt bland kvinnor med texturerat hår. Tro mig; Jag vet våndan av att sitta i timmar i en salong stol bara att titta på min frisyr förlora sin form efter fem minuter på ett löpband. Det känns som om pengar och tid jag tillbringade bara försvann i tomma intet och tog min eleganta kanter med det. Det är inte konstigt att vi undvika gymmet efter Washday.

Black ägda hår Varumärken Curly flickor kan lita på

Nu, bara för att vi alla gör det betyder inte att vi ska fortsätta göra det. Regelbundna svett sessioner är nyckeln till att hålla blodet cirkulerar i hela kroppen, inklusive huvudet, där hårsäckar behöver att fukt att växa. Med detta sagt, det finns sätt att få din cardio in och ser söt göra det. Och vem bättre att leda oss i rätt riktning än Taliah Waajid? I över 25 år har hon varit en ledande naturligt hår specialist och även skapat en av de första kemikaliefria produkter linesfor texturerat hår. Ahead, hon delar de enkla tips och tricks som kommer att stoppa dig från att sätta hår framför hälsa en gång för alla.

load...

Gym Bag väsentligheter

Oavsett din struktur, längd eller livsstil, det finns en kärna av objekt som alltid ska ha fastigheter i ditt gym väska. Den första no-brainer Waajid rekommenderar är en hållbar vattenflaska eftersom ”god hydrering förhindrar svett från att ta en vägtull på fuktnivåerna i hår, hud och kropp.”

Om du ska utföra golvövningar, lyfta vikter eller sitter på en stillastående cykel, bör du också investera i en nongreasy fuktkräm, som Taliah Waajid s näringsrikt Shine Smör och en uppsättning av handskar för att skydda mot bakterier.

För dem med medellånga frisyrer, som flätor, förlängningar eller peruker kommer en scrunchy eller stor fjäril klipp hålla dig fokuserad på träningen. ”Dessa skyddande stilar är vackra”, säger Waajid ”men kan vara störande om inte ordentligt i en hästsvans eller nålas.”

load...

Slutligen, om svettiga kanterna är grejer av mardrömmar för dig, kommer en fukttransporterande pannband eller satin scarf styra svett och hålla dem från att expandera när du flyttar.

Waajid säger, ”svett runt kanterna skapar en obalanserad pH nivå, vilket kan leda till hårfästet brott. ”Innan bär jag använda en leave-in balsam och använda mina fingrar att massera på min kanter. Tillsammans med en pannband, tillsammans hjälper de vispa svett bort från kanterna, vilket därmed hjälper mig upprätthålla en hälsosam hårfäste.”

Alla tiders bästa Sephora Produkter för Strukturerad hår

Före träning

Igen, att applicera en leave-in balsam, liksom de Protective Styles Förstärkning leave-in balsam, för att väta eller torrt hår är nödvändig innan båda låg- och högintensiva pass utöver tucking håret bort in en updo eller under en satin halsduk.

Detta är särskilt viktigt för vattenbaserade övningar. Enligt Waajid ”Klor orsakar hår att försvagas och bli skör, vilket kan leda till kluvna hårtoppar och svår brott. Det är därför viktigt att förhindra håret från att absorbera klor genom att belägga hårstråna med en barriär.”

Tillämpa leave-in från rötterna till ände, vilket säkerställer produkten distribueras jämnt. Efter det kan du ansöka kant controlalong hårfästet, borsta håret runt utsidan omkrets av huvudet och fäst med en slöja. Om du får i en pool, använd en badmössa i stället. ”Du kan också använda olivolja, jamaicansk svart ricinolja eller kokosolja att belägga och förhindra håret från att absorbera klor”, säger Waajid.

6 Produktfritt hår Tricks Varje lockig flicka bör behärska

load...

Efter träningen

Tvärtemot vad många tror, ​​inte fukt påverkar inte lockigt hår så mycket som rakt hår. Men våra rötter är mer mottagliga för olja uppbyggd, vilket innebär att vi bör hålla ett schampo till hands. Hur ofta du tvättar beror på graden av din träning och din frisyr.

”Om du normalt våt rengöra (schampo) mer än två gånger i veckan och delta i låg-hög intensitet eller vattenbaserade träning, för att återställa din stil, våt rengöra (schampo) med en sulfatfritt schampo som mina Skydds Styles Moisturizing Mint Shampoo ”, säger Waajid.

Om du är på språng och behöver en snabbare återhämtning, använd en co-tvätt istället. Och när du bär skydds stilar som flätor, vändningar eller locs behandla håret till en torr rengöringsmedel, som Waajid skyddande Styles Bamboo, avokado & Peppermint torr gel schampo, samt en återfuktande eller förtydliga serum för hårbotten. En torr schampo är också perfekt om du inte tvätta håret varje vecka.

Allt som allt, det finns inte en tvätt lista över saker du behöver göra för att skydda dina lockar. Med en flaska leave-in, en trovärdig huvudduk och kantkontroll offra träning är ett minne blott.

Relaterade nyheter


Post Skönhet och stil

De bästa skönhetsprodukterna att köpa på sephora för under 30 EUR

Post Skönhet och stil

8 snabba och enkla frisyrer för när du har absolut ingen tid

Post Skönhet och stil

Denna ljusmask kommer slutligen att bli av med dina mörka fläckar

Post Skönhet och stil

Halloween Barbie smink som gör dig till en levande docka

Post Skönhet och stil

De bästa ögonbrynen formar att smickra ditt ansikte

Post Skönhet och stil

Hur jag använde tea tree olja för att behandla min akne

Post Skönhet och stil

5 sätt att spara pengar på makeup enligt reddit

Post Skönhet och stil

Jag försökte cellfina, och min röv såg galen

Post Skönhet och stil

Det bästa ansiktet tvättar för varje hudtyp

Post Skönhet och stil

10 autentiskt kroppspositiva modemärken som förändrar branschen

Post Skönhet och stil

10 saker Ingen har någonsin berättat om färgning av ditt hår

Post Skönhet och stil

Vad ska man ha på kvinnornas mars för att stödja planerad föräldraskap