Hur olika typer av lera gagnar din hud | BurnbrightLove.com

Hur olika typer av lera gagnar din hud

Hur olika typer av lera gagnar din hud

Mud-maskering har funnits sedan urminnes tider av goda skäl. Bra gammaldags jorden har många fördelar huden. Även på senare tid saker är på flaska och säljs (eftersom resa till Döda havet för en ansiktsbehandling kan vara en aning opraktiskt), de elementära ingredienserna i sig förblir desamma. När du tänker på ansiktsmasker, kommer lera troligen att tänka på eftersom så väldigt många av dem innehåller lera som stjärnan komponent för att absorbera föroreningar och hjälpa till att läka huden. Clay är bra på det sättet. Som ni kanske har märkt, lera masker finns i en mängd färger och en mängd lera - som alla har olika specialiteter. Om du är osäker på vilken som är den att ta itu med din hud problem, leta längre än denna elementära guide till lera.

8 Otro Mud Masker

Bentonit clay.This är en mycket populär lera förmåner hud - har du förmodligen upptäckt detta i många av dina acne-adressering produkter. På grund av dess superabsorberande kapacitet, är detta en stor lera för fet hud eftersom det kan suga upp allt som talgöverskott lätt. Inte bara det, men det har elektriska egenskaper som när det blandas med vatten avgifter molekylerna och lockar gifter ur ansiktet och i leran ungefär som en magnet. Detta gäller även för eventuella hudsjukdomar som involverar bakterier och svamp (även orenheter) som psoriasis och eksem. Eftersom bentonit lera sväller när de blandas med vatten, vilket gör det en mycket porös substans, kan den absorbera mer än sin ursprungliga massa, inklusive eventuell svullnad från överskott av natrium i ansiktet. Med sin åtstramning, acne-clearing och orenheter absorberande förmågor, kan du förmodligen berätta varför bentonit är en go-to för alla hud bekymmer.

load...

Kiselgur clay.This är ett annat kraftfullt absorbator av olja och orenheter - så mycket att kiselgur lera används också i kattsand och fordonskomponenter för att absorbera oljeutsläpp på trottoar. Så du kan berätta... Detta menar allvar. Du kan använda den för att punkt kemtvättas tyger också om du får något fet salladsdressing på sidenblus. Det finns somany användningsområden. För ansiktet, men detta är en stor olje absorbatorn ovanpå fungerar bra för att ta itu hyperpigmentering, eftersom det har milda blekning egenskaper. I kombination med några rosenvatten och användas som en mask, hjälper det att öka cirkulationen. Detta rekommenderas för personer med fet hud, eftersom det kan vara ganska torkning - men det skulle inte skada för normal hud om den används mer än en gång i veckan.

load...

Kaolin clay.You kan ha sett denna lera i några olika färger - vit, gul, röd och rosa är de mer populära, som alla varierar i sin förmåga. Vit kaolinlera är den mild och därmed bra för känslig torr hud. Det inte absorberar så mycket som det gör mjukna med super-mjuk bitar för en mild peeling. Gul kaolinlera är något mer absorberande och exfolierande men är fortfarande skonsam nog för känslig hud. Detta kan vara mer cirkulation höjande, så kommer du förmodligen hitta det i en hel del vitmedel masker. Red kaolinlera har de mest absorberande befogenheter gäng och är bäst för fet hud. Detta är ett bra komplement för akne / avgiftande masker för ansiktet eller kroppen. Pink kaolinlera är ganska mycket en blandning av vita och röda kaolinleror, vilket gör det till en idealisk balans för dem med känslig hud som behöver lite olja dammsugning och mild peeling.

Franska grön clay.Found i Frankrike (duh), är franska grön lera din go-to för peeling och por-åtstramning ovanpå olje absorption. Det kan kallas illit lera eller havet lera, kommer den gröna färgen från mängden nedbrutet växtmaterial och järnoxid och är en avgörande faktor för kvaliteten på leran - det får aldrig vara grå eller vit; det bör vara mycket grönt. Det är så absorberande att den inte bara dricka upp oljor, drar också blod mot ytan av huden, vilket ger dig en bit av en stickande känsla, eftersom den främjar cirkulationen.

10 saker som ingen berättar om Ansiktsmasker

Rhassoul clay.Unique att rhassoul lera är bra för både hud och hår, är denna urgamla lera bryts ur Marocko och är crazy-rikt på mineraler. Det är mycket negativt laddade och de flesta gifter i huden är positivt laddade, så denna lera är den perfekta magnet för sopping upp alla dessa föroreningar - talg pluggar, pormaskar och olja runt hårsäckarna. Det spelar dock inte lämna dig torr på grund av sin elasticitet och struktur förbättrande effekter. Det är skonsam nog för dagligt bruk i små doser som i tvål, gör en kraftig peeling när det blandas med krossade havre eller mandel och är även bra för att absorbera överflödig uppbyggd på hår, återställa volym och glans.

load...

Relaterade nyheter


Post Skönhet och stil

Fick du akne utsatt hud? här är 10 rengöringsmedel att försöka

Post Skönhet och stil

5 expert tips för första gången peruk-bärare

Post Skönhet och stil

Hur man hittar levi som egentligen passar

Post Skönhet och stil

5 otroligt enkelt (och så söt) updos för långt hår

Post Skönhet och stil

Det bästa ansiktet tvättar för varje hudtyp

Post Skönhet och stil

För att försvara cara delevingne, skönhetsikon av seklet

Post Skönhet och stil

8 fantastiska naturliga hudvårdstips

Post Skönhet och stil

Hur bli av med torr hudfläckar över natten

Post Skönhet och stil

Perfekt ombre läppar är super enkla - följ bara den här enkla handledningen

Post Skönhet och stil

10 hår-scarf tutorials som tar din sommar stil till nästa nivå

Post Skönhet och stil

7 bästa sminksprayer som inte lämnar ditt ansikte extra fet

Post Skönhet och stil

De 9 bästa primrarna för fet hud som håller sken i sjön hela dagen