Hur ersätter du din tunga grund med concealer | BurnbrightLove.com

Hur ersätter du din tunga grund med concealer

Hur ersätter du din tunga grund med concealer

Vad är inte att älska om en heltäckande foundation under vintersäsongen? Det är i huvudsak en filt för ansiktet som också råkar dölja slump finnar och jämna ut hudtonen. Tyvärr bär det ett par nackdelar. Det finns tilltäppta porer om du inte priming korrekt under och den hotande hot om överföring till kläderna eller värre - någon annans.

Dessutom kan det bara känns tunga när man använder varje dag. Om din hud behöver lite andrum, men du fortfarande vill ha samma fördelar som grund, kommer de flesta rekommenderar att byta ut den för en concealer. Och medan det är det självklara och korrekta fix (förutom att gå makeup fritt när vi känner för det), det finns några varningar för att säkerställa det fungerar med istället för mot din hy.

load...

De 7 bästa Concealers Makeupartister svär By

Välj din täckning

Liksom foundation, concealers finns i olika utföranden, från ren till full täckning. Den typ du använder beror på tillståndet i huden. Till exempel, om det är fri från skador och du bara vill jämna ut saker, en ren formel - liknande som du skulle använda på under ögonen området - kommer att tjäna dig bäst.

Natalie Soto, global makeup artist / pedagog för Jane Iredalecosmetics, betonar vikten av den teknik som du använder för att applicera produkten. ”Som konsekvens av concealer kan vara mycket rikare än foundation”, säger hon, ”du ska använda en fuktig spongein en gäng motion om att tillämpa det över hela ansiktet i stället för fundament.”

load...

Nu, om du vill få snygga med en höjdpunkt och kontur effekt, vet att du kommer att behöva använda mer än en skugga.

”För kontur, välj en concealer som Mehron Celebre Pro-HD Dölja-itand tillämpa en nyans som är tre nyanser mörkare än din foundation och på den kalla sidan av färghjulet”, säger James Vincent, Mehron Makeupartist. ”Använd denna i stället för kontur pulver till en mer naturlig form och skuggning som ser realistiskt och mer upphöjd.”

Och om du letar efter en mer bronzy och Beachy effekt, kan du hitta något två nyanser mörkare och på den varma sidan av färghjulet.

Men återigen, om du vill hålla det enkelt, se till att färg matcha din concealer till din hudfärg. Annars kommer du sluta med ett ansikte som är nyanser ljusare eller mörkare än resten av kroppen. Besvärlig!

De bästa konture Kits för alla utbildningsnivåer

Spot-treat, inte sprids

Detta är kanske den största skillnaden mellan foundation täckning och concealer täckning. Medan den senare är normalt tillämpas över hela ansiktet och blandas bör concealer istället koncentreras till de fläckar som du vill dölja.

Till exempel, om du har en finne eller mörk fläck på kinden, i stället för att täcka hela området med concealer, bör du prick varje fläck och blanda eller bygga tills den är täckt. Den totala effekten är att ingen makeup-makeup som lurar folk att tro att du bär ingenting alls.

Ett bra sätt att rena ut concealer för all-over täckning genom att blanda en liten mängd concealer med en pärla storlek mängd av din dagliga fuktighetskräm eller ansikts primer (prova Jane Iredale Smooth Affair Facial Primer & Brightener).

load...

Om du tänker för att kontur / highlight effekt vi talat om tidigare, bör din concealer tillämpas på de delar av ansiktet som drabbas mest av solljus.

Vincent säger: ”Använd en puderborste för att sopa det över pannan, ner i mitten av näsan, på hakan och den högsta delen av kindbenet. Du kan inte tro hur lätt det är att få den vackraste Beachy effekt.”

Hur man kan förbättra din ögonfärg med smink

Blandning, blandning, blandning

Så vad gör man när man behöver två typer av täckning i samma område? Tja, behöver du antingen två olika concealers - ren och full - eller du måste tillämpa samma concealer på två olika sätt. Återigen är en tyngre konsistens bäst för att dölja fläckar, men att blanda ut det omgivande området med en skirare formel (dvs en fuktighetskräm blandning) kommer att säkerställa att det behandlade området inte sticka ut som en öm tumme i ansiktet. Och precis som foundation, du också vill att täta i täckning med en inställning pulver eller spray.

Om du har ingen aning om var du ska börja din concealer sökning börja med denna lista över makeup artist-godkända varumärken.

Relaterade nyheter


Post Skönhet och stil

Svart fredagskläder du inte vill missa

Post Skönhet och stil

De 7 bästa (& superlätta) hemma ansiktsbehandlingar för att ge dig perfekt hud

Post Skönhet och stil

De 7 bästa skönhetsprodukterna att shoppa på sephora i augusti

Post Skönhet och stil

Den 7-dagars utmaning din hud kommer att älska dig för

Post Skönhet och stil

Att ha och behålla silverhår av dina drömmar

Post Skönhet och stil

Hur man förbereder och skyddar värmestylat hår enligt en känd frisyrer

Post Skönhet och stil

En komplett guide till rätt bröllopsklänning för varje kroppstyp

Post Skönhet och stil

Denna 2-ingrediens gör det själv kommer att ge dig det skinnaste håret i ditt liv

Post Skönhet och stil

Så här täcker du acne: en GIF-handledning

Post Skönhet och stil

Hur man klär en päronformad kropp för att flaunt din stora byte

Post Skönhet och stil

Den bästa apotek retinol som faktiskt fungerar

Post Skönhet och stil

10 bästa julspikar du faktiskt kan göra i sista minuten