Denna 2-ingrediens gör det själv kommer att ge dig det skinnaste håret i ditt liv | BurnbrightLove.com

Denna 2-ingrediens gör det själv kommer att ge dig det skinnaste håret i ditt liv

Denna 2-ingrediens gör det själv kommer att ge dig det skinnaste håret i ditt liv

Tänk tillbaka i 2011 när alla andra hår kommersiell på TV presenterade helt nya klargörande schampo som riktade allt det smutsiga hårbotten uppbyggd du aldrig visste att du hade, men du plötsligt hatade? Jag minns tydligt gå ner gångarna av Walgreens det året och ser zillions tydliga-flaska schampo, med orden ”viktlös” och ”olja-fighting” och ”djupt rengöring” på etiketterna, som om våra skalper hade plötsligt förvandlats till vänster över gryträtter. Men, precis som du, jag helt köpt in den hype... För ett par månader.

OMG: Denna kvinna har inte klippa naglarna på 3 år

För vad dessa etiketter och reklam inte berätta var att de flesta av dessa klar formler faktiskt avskalade skiten ur håret och lämnar den känslan torr, halm-liknande, och burrigt. Visst, produkten uppbyggd och gunk borta, men så var hälsan hos håret. Eftersom jag inte var redo att gå tillbaka till mitt liv för stripigt lockar, tillplattad under grime mina tunga curl produkter, gjorde jag en liten internet grävande, och jag snubblat på en två-ingrediens DIY som för alltid skulle förändra livet för mitt hår: äppelcidervinäger sköljningar. Hör mig.

load...

Äppelcidervinäger sköljningar (eller, ACV för kort) är en kult-favorit DIY i det naturliga, lockigt, och, ja, hår-in-general community för försiktigt upplösning rot uppbyggd och lämnar håret löjligt blank och smidig, allt utan att ta bort din hårets naturliga oljor. Weird, eller hur? Du tror något med vinäger i namnet skulle vara hella torkning men citronsyran i äppelcidervinäger förstör grunden follikelstimulerande igensättning bakterier medan polering varje hårstrå, vilket ger bouncy, smidig och släckt hår så, du vet, allt dessa schampo reklamfilmer utlovade och misslyckats med att leverera under 2011.

För att göra det hemma, blanda en del äppelcidervinäger-any ol'äppelcidervinäger kommer att fungera, men varumärket med de mest svurit-by resultat är Bragg äppelcidervinäger-med tre delar vatten, och använda den när du schampo (jag fylla en fjärdedel av en plastmugg med ACV innan du hämtar i duschen, sedan fylla resten av koppen med vatten när jag är redo att skölja). Bara luta huvudet bakåt, häll blandningen långsamt över hårbotten-hålla ögonen och munnen stängd; det här smakar hemskt-och massera in det i dina rötter före sköljning mycket, mycket noga och konditionering som vanligt. Ja, din dusch kommer att lukta som en sallad i några minuter, och ja, kommer ditt hår luktar något av ättika tills det torkar, men du legit inte kommer att bry sig när du ser hur häftigt ditt hår ser ut.

load...

En annan kul faktum: Trots den skrämmande klingande ”vinäger” delen, är denna sköljning helt säker för färgat, lockigt, torr eller all-tre hår, så ganska mycket varje hårtyp kan dra nytta av denna sköljning. Kom bara ihåg, är dock att äppelcidervinäger fortfarande något surt, så att du kommer att vilja begränsa sig till att göra ACV sköljningar bara en gång i veckan (två gånger, max).

Självklart, om DIYs är inte din sak, och du hellre skulle gå den färdiga vägen, optioner fortfarande existerar, som DP Hue äppelcidervinäger Hair Rinse, som kombinerar äppelcidervinäger med arganolja, aloe vera och glycerin till återfuktar och skick hår, när du tar bort gunk. Det är dyr, men det definitivt får jobbet gjort, och huvudet kommer att lukta mindre potent med den tid du sköljer. Hursomhelst, om du snabbt gå till affären, plocka upp några ACV, och få schampo-kommersiella hår din barndom drömmar.

Du behöver se Hilary Duffs Beauty utveckling sedan 2001

Relaterade nyheter


Post Skönhet och stil

Fungerar hår, hud och nagel vitaminer verkligen?

Post Skönhet och stil

De bästa under-20 euro djupa balsam för torrt, lockigt hår

Post Skönhet och stil

5 expert tips för första gången peruk-bärare

Post Skönhet och stil

Här är exakt hur man applicerar ögonskugga, steg för steg

Post Skönhet och stil

En dag i livet på en heltid fashion blogger

Post Skönhet och stil

6 sätt att nagla det glansiga ögonlocket utseende

Post Skönhet och stil

10 saker att veta innan du färgar ditt hår mörkt

Post Skönhet och stil

Är dina pannor i behov av uppståndelse?

Post Skönhet och stil

Varför storlek 6 modeller betraktas plus-storlek

Post Skönhet och stil

Hur ta hand om texturerat hår när du tränar

Post Skönhet och stil

Läppglanshacket som får mig att se vaken på några sekunder

Post Skönhet och stil

Letar du efter frisyrer för runda ansikten? här är alla celeb inspo du behöver