Är provförsäljning någonsin verkligen värt det? vi undersöker den andra sidan av allt | BurnbrightLove.com

Är provförsäljning någonsin verkligen värt det? vi undersöker den andra sidan av allt

Är provförsäljning någonsin verkligen värt det? vi undersöker den andra sidan av allt

För två månader sedan, jag köpte två utsökta Oscar de la Renta dressesfor tredjedel sina ursprungliga priser på varumärkets prov försäljning i New York City. I processen, jag förlorade min favorit behå.

Även skoningslöst söker efter att uppskattande Gap plagg, stötte jag i tre snart kommer att vara-brudar som råkade vara gå runt det lilla utrymmet (fulla med både oerhört fula och tilldelnings show-worthy klänningar) medan du håller sina egna framtida bröllopsklänningar. Deras klänningar också kraftigt rabatterade jämfört med deras kostnad om köpt på en tegel och murbruk Oscar de la Renta Store (eller Saks eller Bergdorf Goodman, eller bara om någon annan butik som erbjuder kunderna full längd speglar och hela tiden och utrymmet de kanske behöver medan i ett provrum).

load...

31 Cool Summer Outfit idéer att kopiera Denna månad

Med tanke på utflykt mål - antingen för att rädda båten full av pengar på något du behöver definitivt eller att tillbringa inte-as-mycket på något du definitivt inte - och vår kollektiva framgång den dagen började jag tänka: Har Mr de la Renta pris hans erbjudande att veta att de skulle sannolikt köpas på rea? Är det någon som köper något på hela kostnaden längre? Är prov försäljning även erbjudanden, eller är de maskerade dyra angelägenheter? Viktigast: Är de psykologiska och ekonomiska konsekvenserna av att delta i ett prov försäljning (och förlusten av min dyrbara behå) även värt ansträngningen?

load...

”Det beror egentligen på vilken typ av shoppare du är”, säger Laura DiGiovanna, marknadsdirektör på 260SampleSale en tredje part företag som varumärken med utrymme, säkerhet, underhåll, marknadsföring och övergripande organisation som behövs för att sätta upp ett prov försäljning ger när frågan om frakten är i slutändan mer givande än traditionella shoppingupplevelser. ”Du måste väga för- och nackdelar. För shoppare som vill att kärlek och uppmärksamhet, att catering, vi gör det till den bästa förmåga [...] men det är liksom, 700,800 personer där nere.”

Hem till mellan 10 till 20 inspelade prov försäljning på en genomsnittlig månad, är New York den obestridda huvudstad köpa high-end fashion bitar på en budget. Denna stad specifika kvalitet har en dubbel källa. Å ena sidan, New York-bor älskar spänningen i jakten och poängen i en affär (som inte njuta av att vinna?). Samtidigt staden ”var [alltid] epicentrum där [Klänning] prover skulle stapla upp och måste likvideras”, förklarar Assaf Azani, vice vd för 260SampleSale. Logistiskt sett de olika ”överblivna” bitar är redan i staden - varför inte försöka göra en sista-minuten-vinst på åtminstone några av dem?

”Prov försäljningen har förändrats så mycket under åren”, säger en erfaren prov försäljning associera som leder två större försäljning varje år. Hon gick med på att tala på villkor av anonymitet gett henne omfattande kontakter inom detaljhandeln. ”Jag kommer ihåg när [...] det var en sann 'prov' försäljning. Betydelse ett rack med prover och skadade objekt med markeringar som kunde definitivt inte säljas i en butik.”Med tanke på framgången för försäljningen, började händelserna skiftar i kvalitet för att locka en ännu större variation av kunder som skulle kunna likvidera en ännu större roster bitar som skulle sannolikt inte köpas på annat sätt. Som varumärken började känna igen en köparens större psykologisk benägenhet att köpa ett objekt när de konfronteras med ordet ”försäljning” - särskilt i en do-or-die situation - prov försäljningen förskjutits i naturen.

load...

”Jag tror att alla varumärken märka upp sina priser med avsikten att sätta den på försäljning”, säger intresse. ”Jag tror att nu dessa märken utnyttjar och sälja ett rack med prover på verkliga prov priser och resten är bara överblivna lager vid varuhus priser eller onlineförsäljning pris. [Du går till prov försäljning och se] nya varor i plast och på galgar som i en lagret av ett varuhus.”Prov försäljningen är fortfarande en försäljning, men inte bara av prover.

”Nej, inte alls”, säger Steven Dann, ägare av två eponymous hög lyxbutiker på Long Island på frågan om han tror att varumärken vars produkter han säljer prissätta sina poster vetskap om att de så småningom kommer att säljas med rabatt under en försäljning. Han driver också prov försäljning i slutet av varje säsong, försöker organisera dem när ”det finns bara en av varje objekt kvar,” klart att bevara aura av exklusivitet som alltid har definierat avancerade (och högt pris) produkter.

”Vi försöker alltid att få den mest konkurrenskraftiga priser”, säger Azani medan de diskuterar den process som krävs prissättning varje del. ”Faktum är att när de flesta kunder kommer med en mycket aggressiv pris, vi är inte sådana att avskräcka dem. Om något, de är försäljningen som är den mest minnesvärda. Det är den försäljning som människor går tillbaka till kontoret med två stora shoppingkassar och börja prata med sina medarbetare om vad de fann för $ 25.”

Men föga förvånande, lutning av försäljningspriset inte avskräcka kunder från att be om ytterligare rabatter. DiGiovanna nämner en hel del köpslående under händelserna ”men vi har en strikt policy. Det pris som vår kund sätter är det pris vi sälja den för” All överbliven varor så småningom tillbaka till kunden på den sista dagen av försäljningen.

Emilia, en av de brudar som hittade henne dressat Oscar de la Renta försäljning, ekar Azani känsla mot det eviga minnet av en riktigt bra försäljning. ”Jag gick till ett bröllop salong och försökte på några klänningar, men priserna för klänningar som jag gillade och jag skulle vilja var verkligen hög”, minns hon. ”Min mamma hade sagt till mig att ett prov försäljning kom upp så jag gick in [bröllopssalong] veta att jag skulle sluta köpa klänningen vid en försäljning.” The klänning hon köpte på Oscar de la Renta prov försäljning kom med en 90 procent-off prislapp.

13 Boho bröllopsklänningar Vi är pladask för

Visst, varumärken kan prissätta sina erbjudanden att veta att de så småningom kommer att vara värd ett prov försäljning. ”Varuhusen har skred fullt pris detaljhandeln [för]”, säger Azani. Och det är vanligt att konsumenter att vänta tills eftertraktade varor börjar säljas i butiker som J.Crew, Gap eller Aritzia - eftersom det kommer. (Alla dessa butiker minskade med att kommentera denna berättelse.) Men ur ett kundperspektiv, vad skulle det andra alternativet vara? Inte äger bit alls? ”Det finns en inträdeshinder för många varumärken”, säger Azani när man diskuterar vad han anser vara den ultimata överklagande av en försäljning. ”Jag tror att en hel del kunder kan känna av ett varumärke men aldrig brytt gå in i butiken eller vidröra produkten eller tanken på att köpa produkten eftersom det är ut ur deras [pris] intervall. Så fort du ta med den till provet försäljning, det piquing allas intresse.”

Azani logik är, tja, logiskt. Du kommer aldrig att ha råd att fullt pris Balenciaga väska - men när prov försäljning hits, om priset på påsen är uppblåst eller ej är ovidkommande. Vad som räknas är att påsen är nu inom din budget.

Dann avvikande åsikt. ”Enligt min mening, är en typisk prov försäljning det värsta som har hänt med mode”, säger han via e-post. ”Do not get me fel, jag vet folk som inte har råd detaljhandeln är glada för ett prov försäljning, men dessa har ont verksamheten som helhet.” Som förklaring nämner status och exklusivitet inblandade butiken ägare i att kunna råd med en dyr post. ”Fullt pris kunden tänker nu två gånger om utgifterna $ 6000 på en Nancy Gonzalez väska på Bergdorf Goodman”, säger han. ”Eftersom hon vet att hennes vän köpte samma påse som hon köpte förra säsongen, två månader senare för 60 procent av.”

Med tanke på de lagar om tillgång och efterfrågan, Dann argument följer logik. Den billigare produkten, desto större antal potentiella köpare. Ju större antal potentiella köpare, ju lägre värde av objektet. Den dramatiska resultat? Poof, inte mer high-end modebranschen. Oavsett resultatet i slutändan bra eller dåligt, om lycka genomsnittligt avlönade amerikanska trumf att den rika amerikanska (som vill vara den enda som någonsin att kunna ha råd att $ 6000 Nancy Gonzalez väska) är en bedömningsfråga och perspektiv. Men en sak är säker: Sätta att Oscar de la Renta klänning på att veta att jag betalat en bråkdel av vad Mr de la Renta bad mig ursprungligen att betala, även om bh mindre, känns ack så söt... Tanke på att jag tillbringade bara $ 600 på ett par Gucci loafers - med rabatt!

Relaterade nyheter


Post Skönhet och stil

De 10 bästa naturliga tonerna för varje hudtyp

Post Skönhet och stil

5 saker att göra innan en dramatisk hårtransformation

Post Skönhet och stil

De 7 bästa icke-feta, icke-glänsande solskyddsmedel för fet hud

Post Skönhet och stil

De 7 bästa fuktighetsgivarna för torr, vinterhud

Post Skönhet och stil

Jag slutligen mikrobladade mina ögonbryn, och det förändrade mig ändå mitt liv

Post Skönhet och stil

10 fem-minuters frisyrer du behöver i din arsenal

Post Skönhet och stil

Svarta kattspikar är en rolig vridning på en fransk mani - & purrrfect för halloween

Post Skönhet och stil

5 sätt att se till att din smink lyser under glasögon

Post Skönhet och stil

De 9 bästa primrarna för fet hud som håller sken i sjön hela dagen

Post Skönhet och stil

8 sätt att använda fläckar på ditt ansikte

Post Skönhet och stil

6 sätt att nagla det glansiga ögonlocket utseende

Post Skönhet och stil

Nybörjarens guide till att förstå ren skönhet