Allt jag gjorde för att lugna min aknehåriga hud en vecka före mitt bröllop | BurnbrightLove.com

Allt jag gjorde för att lugna min aknehåriga hud en vecka före mitt bröllop

Allt jag gjorde för att lugna min aknehåriga hud en vecka före mitt bröllop

Sittplatser arrangemang slutförts våra spanska kakel gynnar stämplat, det enda jag inte hade en tendens att för mitt bröllop i San Juan? Min hud. Och när jag äntligen sprang smack dab i en spegel, ca 9 dagar före mitt bröllop, fruktade jag verkligen att det var för sent för en så stor insats.

Jag har kämpat med acne och ärrbildning nästan hela mitt liv och slathered allt ont om Accutane för att hålla den i schack. (Jag fylla i papper och få det första blodtestet, men överdimensionerade häftet stämplas med röda varningssymboler på nästan varje sida kan verkligen skjuta upp en äventyrlig gal, även under desperata tider.)

Ange over-the-counter och receptbelagda potions, ljusterapi, fotodynamiska behandlingar, CO2 ablativ laser spironolakton. Visst, avvänjning av spironolakton två månader innan bröllopet (vi vill börja försöka för barn snart) var förmodligen ett beslut att lämna under "Nä, skulle inte göra det igen." För år biverkningar hade mina extremiteter frostbitna från lågt blodtryck och jag var trött på att yrsel och suddig varje gång jag skulle stå upp för snabbt.

load...

Hudspecialist tips för att hålla Halloween från effing upp ditt hår och hud

Du kan förmodligen tänka sig att växa upp som en tonåring var inte precis lätt. Min hud var fodret av skolgården översittare. Det var den första och enda som de kunde klarerare skulle -se och fixeringen dubbelt skev min egen känsla av självförtroende i många år framöver. Ganska tyvärr dermatologer Jag konsulte med gjorde ingenting för att lindra de fysiska och känslomässiga skador som tillfogats varje gång en ny fläck kom upp till ytan.

Säkert om jag kunde leva mitt liv igen jag skulle bli en hudläkare själv. Medan overhead läkarutbildningen tid och räkningar är verkligen skrämmande, år sedan jag istället dök rakt in i en värld av skönhet rapportering. Jag har sedan delas mitt ansikte i kvadranter för att testa så många produkter som möjligt. C-vitamin serum, mer vänligen. Varje natt kräm med slick silikon, absolut inte! Om en produkt arbetade för min hud, låt oss är överens om att vi kan ganska mycket grönt ljus det för 90% av befolkningen. Min dåliga hud gav mig en rapporterings kant. Synd bröllopsplanering, arbete och mina personliga ansvar hade mig att inte lyssna på mitt eget råd att hålla sig till en sund regim och samråd med en hudläkare på en mer rutinmässigt. Det är liv, va?

load...

Jag visste att tiden var inte på min sida, och att köra runt stan för att få flera yttranden skulle inte vara ett alternativ. Istället klickade jag över till RealSelf s fråga en läkare forum där jag skulle snabbt kunna överblicka ett landskap av förslag från områdets läkare.

Den senaste läpp plumping trend kräver kirurgi

Jag slutade i mina låtar när dermatologiska kirurg Dr. Joel Schlessingeradvised ingen medicinsk åtgärd som helst. Ja, ingenting! "Även om det finns många produkter och kurer ute för att hjälpa till med hud frågor som du nämner, jag är inte ett fan av att förändra saker en vecka före ett bröllop.” Han noterade, ”det finns helt enkelt inte någon tid att svänga om det går fel." Han rekommenderade nytt smink, en mattande fuktighetskräm, undvika mejeri och gå cold turkey på något proteintillskott eftersom de kan bidra till akne.

Dr. Sejal Shah, grundare av mer smart Skin Dermatology, å andra sidan, rekommenderas en C-vitamin serum och hydrokinon, en at-home ljusanordning, och antingen en Picogenesis eller en Clear + Brilliant behandling i-kontor. Clear + Brilliant är kärleksfullt kallas ”baby Fraxel”, och även om det inte helt lösa dramatiska problem, förbättrar hudton, struktur och tydlighet genom att skapa mikro skador som fart på produktionen av kollagen och lugnar ner talgkörtlar genom torkning upp olja under huden. Dessutom är den enda driftstopp en ljus rosa glöd för en eller två timmar efter ingreppet, var jag allt i! Även om makeup tillämpas smidigare på min bröllopsdag, skulle det vara fördel nog. Även om det var lite av en grop i magen med tanke på vad som kan gå fel på denna sista minuten skede -Kanske jag skulle bara få det mattande fuktighetskräm? -Jag gjorde ett möte med Dr. Shah, med exakt en vecka kvar till mitt bröllop. Önska mig lycka till.

load...

Har försäkring faktiskt täcker kosmetisk kirurgi?

Efter 20 minuter av en aktuell bedövande kräm, var vi redo att 'roll'- bokstavligen! Clear + Brilliant laser rullas över huden, tre till fyra passager per sektion. Lider av flera aktiva cystisk fläckar, akne ärrbildning, stora porer, obalanserad hud och hyperpigmentering, måste jag säga de fjärilar av rädsla bleknat till glada över att få det att arbeta ut. ”I slutet av en vecka alla känner sin hud ser så mycket bättre”, Shah lugnade mig.

Den 15-minuters förfarande var snabbt över och jag iskallt för ytterligare några. Min hud var något spolas och för de närmaste timmarna kändes varmare, som om jag satt vid poolen på en Bahamas resort. Senare på natten jag lägga mina fingertoppar på ytan av huden. Det kändes mjuk, som om jag hade exfolierad ganska ordentligt. Cystisk fläckar började platta! Jag kunde inte tro det.

Som beskrivits börjar andra och tredje dagen i hud för att kasta bort. Det finns en fin slippapper känner till ytan, men det betyder inte nödvändigtvis smitta av sig på fingrarna. Om du såg mycket nära -I medelvärde, super nära kunde man se små små svarta prickar, bevis på lasrarna kolumner värme som drivs in i huden. Dessa mikroskopiska små sår att läka, och i processen toppning av färsk kollagen, vilket ger huden en studsande ny struktur. Eller kanske jag hade några mikro-svullnad. Hursomhelst, jag såg knubbig och jag gillade det. Jag sökte motvilligt makeup över grövre yta och var chockad över hur bra det såg ut -och i timmar i sträck! Lasern hade tillfälligt avtagit min oljeproduktion och min foundation, bronzer och rouge inte veck, flytta eller blekna. Jag var redan känner optimistisk om veckans slutresultatet.

Under loppet av de närmaste dagarna jag kunde se att hyperpigmentering började upplösas, porer och acneärr var hårdare och den totala texturen blev mer förfinad och jämn. Jag kunde använda en makeup och concealer med en lättare hand och behövde inte klappa ner veckade foundation linjer med den milda kranen i mitt ringfinger för att jämna tillbaka ner saker runt mitt leende linjer och övre kinden.

Bröllopsdag var äntligen här! Efter att ha hjälpt tärnor med deras makeup, sökte jag Roloxin Lyft direkt Skin Smoothing Mask i 15 minuter för att ytterligare krympa porer tillfälligt. Efter sköljning av med ljummet vatten jag dabbed på Timglas Veil Primer och Bobbi Brown Skin Foundation Stick och några minuter senare stod tillbaka. Jag hade en glöd! Med nary en fläck i sikte, var jag genast bättre, lättare humör. Jag var redo för altaret.

Det har varit två veckor sedan förfarandet och min hud håller på att förbättras. Inte en breakout, en övergripande jämnt tonas hy och porstorlek som har förblivit stabil. Olje produktionen har börjat krypa tillbaka men inte jämföra med förbehandling. Shah rekommenderar en rad tydliga + Brilliant sessioner för bästa resultat, och med tanke på detta före och efter detta kan bli min gå till innan en speciell händelse. Det visade sig att man kan gå mot alla ljud skönhet råd och segra!

Samtidigt önskar sig bättre hud har varit en daglig repertoar hela mitt vuxna liv har jag börjat bättre acceptera det och inte hålla det som en krycka. Hej, kan man uppskatta ärliga testning och rapportering från en gal som verkligen har varit där!

Före och efter Clear + Brilliant med Sejal Shah, MD.

En snabb snap på bröllopsnatten!

Relaterade nyheter


Post Skönhet och stil

De 9 bästa primrarna för fet hud som håller sken i sjön hela dagen

Post Skönhet och stil

Farväl flickor: vad man kan förvänta sig (modet) från säsong 6

Post Skönhet och stil

Det bästa ansiktet tvättar för varje hudtyp

Post Skönhet och stil

Top dermatologer om hur man övergår din hudvård rutin mellan årstiderna

Post Skönhet och stil

Dina mest förvirrande och pinsamma sminkfrågor, svarade

Post Skönhet och stil

Vad ska man ha på kvinnornas mars för att stödja planerad föräldraskap

Post Skönhet och stil

Enkel voluminös updo handledning för tunt hår

Post Skönhet och stil

Victoria beckhams briljanta smink som gör dina ögon större

Post Skönhet och stil

De bästa curl-definierande teknikerna för naturligt hår enligt YouTube

Post Skönhet och stil

En plommonspikspik design som är överraskande lätt att göra själv

Post Skönhet och stil

Hur jag använde tea tree olja för att behandla min akne

Post Skönhet och stil

Letar du efter frisyrer för runda ansikten? här är alla celeb inspo du behöver