7 saker som åldrar din hud och vad du kan göra åt det | BurnbrightLove.com

7 saker som åldrar din hud och vad du kan göra åt det

7 saker som åldrar din hud och vad du kan göra åt det

Ta en minut och titta i spegeln. Vad ser du? En underbar kvinna, naturligtvis, men din hud ser lite äldre än du vill? Om så är fallet, är det dags att omvärdera din hudvård och livsstilsvanor.

Anledningen: Varje val vi gör har potential att påverka vår hud, på gott och ont.

Och den hårda sanningen är om du inte skyddar din mugg från dessa hudvårds fiender, ser du fina linjer, rynkor och solfläckar visar upp mycket tidigare än de borde.

1. Solskador

Vi älskar solen, men det är inte bra för din hud. I själva verket är solen en av de största reasonsfor hud för att visa tecken på åldrande i förtid.

load...

Lyckligtvis behöver du inte att gömma sig från solen för att undvika dess åldringseffekter, men du bör alltid använda anti-aging produkter som Elizabeth Arden PREVAGE® Anti-Aging Daily Serum (162 $). Detta högpresterande serum minskar uppkomsten av linjer, rynkor, solskador och ojämn hudens struktur. Det har idebenon, en kraftfull antioxidant, för att bekämpa miljöhot, inklusive föroreningar, UV-strålar, och rök - som alla kan få dig att se gammal god tid före din tid.

12 expert godkända steg till slätare hud

2. Diet

Vad du lägger i din kropp påverkar funktionen hos varje organ i kroppen, inklusive den största: huden. Laddar upp på livsmedel fulla av raffinerat socker, kolhydrater och fett kan ha en inflammatorisk effekt på huden och lämnar din hud ser sälg och ledsen.

load...

Istället kan ladda upp på färska, hela livsmedel är fulla av näringsämnen som zink, vitamin C och betakaroten hjälper till att hålla din hud ser ljusa och fast tack vare deras kollagen öka sätt. Och glöm inte proteinet: Forskning showsthat en brist på protein kan leda till att huden att riva och rynkor.

3. Rökning

Det är dags att sparka vanan, av hänsyn till dina lungor och hud. Enligt Mayo Clinic, de 4000 kemikalier i cigaretter skadar naturliga elastin och kollagenfibrer i huden, vilket ger slapp, rynkig hud i ansiktet och kroppen. Det är särskilt märkbar runt munnen, eftersom handlingen att rökning orsakar dig att ständigt handväska dina läppar.

För att inte nämna, nikotin blodkärlen nära de yttre lagren av huden och blockerar viktiga näringsämnen som syre och vitamin A.

4. Fria radikaler

Fria radikaler kan låta liknande namnet på ett band, men det är egentligen namnet för en atom eller grupp av atomer med en oparad elektron, enligt den internationella Dermal Institute. Denna elektron hittar en annan elektron och stjäl den, skapar en annan fri radikal och en kedjereaktion som kan skada vävnadsmembran och leda till inflammation och tidig åldring.

Det tog åldrar att spika min hudvård rutin, men jag har gjort det

Var dessa fria radikaler ifrån? Ett antal platser, bland annat föroreningar och solens UV-strålar. Din bästa försvarslinjen mot dessa fria radikaler är en hälsosam kost full av antioxidanter och miljö kämpar hudvårdsprodukter som Elizabeth Arden PREVAGE® Stad Smart Broad Spectrum SPF 50 Hydrating Shield (68 $). Denna osynliga sköld kombinerar föroreningar och UV-skydd, eftersom det packar in mycket fukt för att hjälpa huden ser yngre, längre.

load...

5. Sömn

Brist på sömn härjar på produktiviteten (och din kaffekonsumtion), men det kan också göra ett nummer på din hud. En studie 2015 utförd av Sleep School och Bensons för Bedsin Storbritannien fann kvinnor som i genomsnitt sex timmars sömn fem nätter upplevt ett antal hudproblem. Den största? Fina linjer och rynkor ökade i antal med 45 procent, medan fläckar ökade med 13 procent och röda områden ökade med 8 procent.

”Sömnbrist är endemisk i det brittiska samhället, med nästan hälften av Storbritanniens människor regelbundet sover för 25 procent mindre än de rekommenderade sju till åtta timmar, 'Dr Guy Meadows, grundare av Sleep School, avslutade i studien.' Som resultat av denna studie visar, inte bara detta få allvarliga effekter på humör, kognitiv förmåga och koncentration, men också på utseende och självkänsla.”

6. Överdriven exfoliering

Vänta - vi inte tänkt att exfoliera? Ja, men skrubba och skrapa huden på en daglig basis kan leda till mikroskopiska tårar i fibrerna - det kollagen och elastin som vi talat om - och leda till att hitta linjer och rynkor.

Men inte ge upp för gott. Bara hålla exfolierande att en eller två gånger i veckan och amp upp din hudvård rutin med produkter formulerade för att bekämpa åldrandet på en daglig basis.

Jag äntligen lyssnat på min mamma och började gå makeup-fri

7. Stress

Betonar om arbete, relationer och ekonomiska elände kan ha en ganska betydande - och omedelbart - inverkan på huden.

"När vi är under pågående stress, skapar det denna kamp eller flykt reaktion i ett hänsynslösa sätt, och som ett resultat är stress kemikalier släpps ut i kroppen. Vad vi vet hittills är att frisläppandet av dessa stress kemikalier skapar biologiska förändringar," Dr Vivian Diller berättade Huffington Post.

En studie 2012 publicerad i tidskriften PLOS Onefound att personer med kronisk stress hade kortare delar av DNA som kallas telomerer. Ju kortare telomeren, ju förr en cell skadas eller dör helt och hållet, påskynda åldrandet i kroppen och på huden.

Diller sa det bäst när hon berättade Huffington Post, "Det är mycket möjligt att om du har ett liv fyllt med att konstant stress, lite i taget kroppen bryter ner."

När stressen får det bästa av dig, nå för en makeup som kommer att göra skillnad, som Elizabeth Arden PREVAGE® Anti-Aging Foundation brett spektrum solskyddsmedel SPF 30 (65 $). Detta genombrott makeup reparationer hudens utseende för en direkt ändade look-jämn, fast och naturligtvis strålande. Hydra-Pigment hjälp huden att behålla fukt samtidigt som den levererar långa slitage färg och oskärpa brister stressen lämnar efter sig.

Detta inlägg sponsrades av Elizabeth Arden.

Relaterade nyheter


Post Skönhet och stil

Människor är förbannad på den här mammen för att dra in i hennes toddlers ögonbryn

Post Skönhet och stil

9 produkter som kommer att medföra torrt, skadat hår tillbaka till livet

Post Skönhet och stil

Hur man förlorar kroppsfett: 50 tips som verkligen fungerar

Post Skönhet och stil

Att bygga din garderobsunderlag innebär att du inte byter ut kläder varje säsong

Post Skönhet och stil

6 sätt enhetlig dressing förändrat mitt liv

Post Skönhet och stil

Den ena produkten som gör varje enskild hårtyp ser bättre ut

Post Skönhet och stil

Hur du exfolierar din hud och uppnå strålande glöd

Post Skönhet och stil

Denna ljusmask kommer slutligen att bli av med dina mörka fläckar

Post Skönhet och stil

Dessa gör det själv exfoliating scrubs är fantastiska för din hud och super enkel att göra

Post Skönhet och stil

Hur studsa tillbaka från torr, peeling hud på ditt ansikte

Post Skönhet och stil

Hur jag lärde mig att fullt ut omfamna mitt krusiga hår - och varför du borde också

Post Skönhet och stil

Visas din köpta smink kan vara förfalskad