7 bästa akneprodukter du kan använda säkert under graviditeten | BurnbrightLove.com

7 bästa akneprodukter du kan använda säkert under graviditeten

7 bästa akneprodukter du kan använda säkert under graviditeten

När det gäller vad som väntar när du väntar, de flesta kvinnor är beredda att uppleva graviditetsillamående, behöva kissa var femte minut och några fint anbud och svullna bröst. Tyvärr, men de är praktiskt taget en del av graviditeten avtalet (även trots den kraftiga överdrifter i Hollywoodfilmer, inte alla gravida kvinnor upplever dessa symtom, så att inte galen).

Möt Retinol Olja: den kallaste Antiaging produkt som faktiskt fungerar

Men en irriterande graviditet symptom vi inte har gett huvuden upp om: graviditet akne. Om du växer en baby bump och slåss finnar, du förmodligen undrar var i helvete att graviditet glöd är och varför du inte solar sig i det. Svaret ligger i dina graviditetshormoner, vilket kommer att göra några galna och oväntade saker som du växer en liten människa i nio månader. ”En ökning i androgener - en grupp av hormoner som är ansvariga för 'manliga' egenskaper - kan utlösa akne bloss i gravida kvinnor”, ​​förklarar Beverly Hills-baserade hudläkare Tsippora Shainhouse.

load...

Detta akne är inte en speciell form av acne, men - det är bara mer riklig. Och om du redan är benägna att finnar eller har vuxna akne, kan du ha en tuffare tid att hantera det när man är gravid, särskilt om du har tagit en muntlig akne medicin som Accutane eller spironolakton och nu måste sluta dina meds (dessa mediciner kan orsaka betydande skada ditt ofödda barn, så din doc kommer troligen råda dig att sluta orala akne medicin så fort du börjar försöka bli gravid). I själva verket är de flesta av de populära ingredienser som används i akne behandlingar, såsom bensoylperoxid och salicylsyra, är inte FDA-godkända för regelbunden användning under graviditet, gör din hormonell akne en tuff (men inte omöjligt!) Tillstånd att behandla.

load...

Och eftersom du kanske inte har tid att besöka din Derm mellan alla dina prenatal möten och obligatoriska resor till köpcentret för de sötaste babykläder möjligt, vi tog experterna till dig för att få råd om hur man på ett säkert sätt att bli av med akne under graviditeten. Rulla genom att hitta de bästa acne-zappa produkter nedan och gör dig redo för befrielse från din Zits.

Giovanni Cosmetics D: tox System Purifying Facial Cleanser

Bild: Giovanni Cosmetics

”Over-the-counter akne tvättar och krämer som innehåller salicylsyra och bensoylperoxid är faktiskt en graviditet klass C i USA, vilket innebär att de inte rekommenderas under graviditet”, säger Shainhouse. Om din hud tenderar att vara på fetare sidan rekommenderar hon söker kol tvättar eller skummande tvättar istället, som försiktigt kan mattify fet hud medan clearing porer-igensättning hudceller. "Undvik hårda skurar och alltför tork rengöringsmedel, vilket kan irritera redan inflammerad, acne-benägen hud," konstaterar hon.

Giovanni Cosmetics D: tox System Purifying Facial Cleanser (Giovanni Cosmetics, $ 9,95)

Peter Thomas Roth Acne Spot och Area Treatment

Bild: Sephora

"Intermittent användning av on-the-spot bensoylperoxid gel eller salicylsyra 1 eller 2 procent gel bör vara säkra under graviditet", säger Shainhouse. "En studie antydde att de flesta bensoylperoxid förstörs i huden, vilket innebär att endast tre procent absorberas." Därför bör en klick på en finne varje gång ett tag vara helt säker - bara inte gå överbord.

Peter Thomas Roth Acne Spot och Area Treatment (Sephora, $ 19)

Elizabeth Arden Skin Illuminating Retexturizing Pads

Bild: Elizabeth Arden

”Jag brukade dessa som en 'behandlings toner' två till tre gånger i veckan när jag var gravid”, säger Dendy Engelman, hudläkare och plastikkirurg på Manhattan dermatologi och kosmetisk kirurgi. ”Till skillnad från p-hydroxisyror såsom salicylsyra, som kan vara skadligt under graviditeten, är glykolsyra en alfa-hydroxisyra som är säker att använda.” Inte bara kan glykolsyra klart blockerade porer, men det är också stora vid blekning av hyperpigmentering (aka kloasma) som kan uppstå från hormonella ökningar under graviditet.

load...

Elizabeth Arden Skin Upplysande Retexturizing Pads (Elizabeth Arden, $ 56)

SkinCeuticals Phloretin CF Gel

Bild: SkinCeuticals

Med en blandning av 10 procent ren C-vitamin och akne ärr-fading ferulasyra och floretin, är denna antioxidant-rika gel "bra på kamp tecken på åldrande orsakade av fria radikaler", säger Engelman. Dessutom kan C-vitamin hålla pormaskar i schack samtidigt bekämpa akne märken.

SkinCeuticals Phloretin CF Gel (SkinCeuticals, $ 165)

Cetaphil Skummande Face Wash

Bild: CVS

”För irriterad, röd, känslig, acne-benägen hud, välj en mild ansiktstvätt som Cetaphil”, säger Shainhouse. ”Detta ljus och mild ansiktstvätt suger upp en del av hudens överflödigt fett medan det ser matt hela dagen.” Dessutom är det doft-fri, vilket är en bonus för att enkelt illamående mommas.

Cetaphil Skummande Face Wash för Rodnad benägen hud (CVS, $ 10,49)

Differin Gel Akne Behandling

Bild: Walgreens

Denna lätta gel är den första receptbelagda styrka syntetisk retinoid som nu är tillgängliga över disk. ”Den aktiva substansen är retinoid adapalen, som är säker att använda måttligt under graviditeten för svår akne”, säger Santa Monica-baserade OB-GYN Sherry Ross. Betrakta det närmaste du kan komma till Rx ström utan att behöva oroa sig för eventuella negativa effekter på barnet. Ändå tillägger Ross att gelen bör tillämpas som en plats behandling och används sparsamt snarare än i det dagliga full ytskikt. Om du känner ett behov av att använda den oftare, chatta med din läkare för att säkerställa att det är säkert.

Differin Gel Acne Treatment (Walgreens, $ 29.99)

Den ordinarie Azelainsyra Suspension 10%

Bild: Ordinary

Receptbelagda läkemedel är den sista försvarslinjen för graviditet akne, men totalt ett alternativ om din hud är verkligen stör dig. ”Azelainsyra, erytromycin och klindamycin är antibiotika och antiinflammatoriska, vilket gör dem droger val för graviditet akne”, säger Ross. Men om tanken på att ta piller oroar dig, försök skiktning på en aktuell azelainsyra stället som The Ordinary Azelainsyra 10% suspension. Se bara till att hålla din OB-GYN i slingan medan väga fördelar och risker med olika behandlingsalternativ, och alltid rådgöra med din läkare innan du påbörjar någon akne produkter. Och kom ihåg: Din akne är tillfälligt, så försök att ta djupa andetag. I nio månader.

Den ordinarie Azelainsyra Suspension 10% (det vanliga, $ 7,90)

Relaterade nyheter


Post Skönhet och stil

Du har förmodligen alltför många hårvårdsprodukter

Post Skönhet och stil

Adriana limas konstiga skönhetsvanor i duschen

Post Skönhet och stil

Här är exakt hur man applicerar ögonskugga, steg för steg

Post Skönhet och stil

Så här applicerar du concealer för mörka cirklar i tre enkla steg

Post Skönhet och stil

De bästa skönhetsprodukterna att köpa på sephora för under 30 EUR

Post Skönhet och stil

7 bästa sminksprayer som inte lämnar ditt ansikte extra fet

Post Skönhet och stil

De 7 bästa solskyddsmedel för känslig hud

Post Skönhet och stil

De bästa typerna av oljor för din hudtyp, enligt en expert

Post Skönhet och stil

5 semesterhåridéer till din nästa kontorsfest

Post Skönhet och stil

Hur man lägger smink på en pimple när du har poppat den

Post Skönhet och stil

7 in-flight skönhets tips direkt från en pro medarbetare

Post Skönhet och stil

6 tips för att hantera solbränna, peeling hud