5 saker att göra innan en dramatisk hårtransformation | BurnbrightLove.com

5 saker att göra innan en dramatisk hårtransformation

5 saker att göra innan en dramatisk hårtransformation

Den här tiden förra året hade jag vuxit desillusionerad med mitt hår. Det var inte så att jag inte faktiskt gillar mitt hår. Även om det visserligen tog år för mig att göra det, var jag helt enkelt trött på att kasta den i samma stil. Och jag har provat dem alla. Marley vändningar, Box flätor, rastaflätor, en enkel utblås; you name it och jag har nog gjort det... Två gånger.

Prepping för min 2017 återfödelse. Big chop selfie snart komma.

Så kan du förstå varför jag kastade all försiktighet till vinden och bestämde sig för att hugga hela det. Det fanns ingen djup mening eller uppenbarelse bakom min stora hacka. Jag gjorde det på ett infall utan att veta vad det skulle se ut eller hur det skulle göra mig att känna. Sanningen är att när min stylist först virvlade min stol runt för att möta spegeln, fluppit jag. Ut. Det fanns inga tårar eller arg ord, men på insidan, tänkte jag, ”Wow. Det är mycket att ta in.”

load...

De säga varför, säger jag, varför inte? feelin så funky färska! alla mina till den fantastiska @mia_devacurl för att göra min stora chop verklighet (: @natashatendai)

Det förtroende som jag hade gått in i salongen med var borta. Så jag var tvungen att grin och bära den tills jag fick in en Uber och kunde täcka min TWA (teeny-weeny afro) med en mössa. En, mitt huvud var kall, och två, det som jag just gjort ?! Efter en vecka eller så, min chock avta och så småningom växte jag att älska denna nya version av mig.

Den hårdaste Celebrity Hair transformationer av 2017

Den största takeaway var att slumpmässiga hår makeovers är inte för feg. Jag beundrar alla som har en uthållighet för transformation, men om du är som mig, det finns ett antal riktlinjer som definitivt kommer att underlätta övergången till ett nytt utseende.

load...

Läs vidare för mina försökt och sant regler för makeover beredning.

Börja med inspiration

Jag har aldrig varit en att modellera mig efter kändisar, framstående personer eller andra människor i allmänhet (förutom min mamma, förstås). Men jag önskar att jag hade tagit sig tid att bläddra tidningar, Pinterest, Instagram och andra sociala flöden för frisyrer jag kan faktiskt få bära varje dag. När jag upptäckte The Cut LifeInstagram sida efter min stora hacka, kändes det som om jag hade gjort allt bakåt.

Alla tiders bästa Sephora Produkter för Strukturerad hår

Allt. Av. Detta. - #thecutlife

Här var en guldgruva av kort frisyr idéer som jag kunde ha sparat och visas i en frisör i förväg och i stället gjorde jag en tid utan att rådfråga först. Sanningen är, en bra frisör alltid rekommendera att du sätter dig ner för att diskutera omvandlingen i förväg, men i slutet av dagen, kommer de gå framåt om du säger att du är redo. Tålamod är en dygd i många aspekter av livet, men framför allt när det handlar om våra hår och skönhets val. Var inte rädd för att sakta ner och väga dina alternativ innan du sätter dig i en salong stol.

Känn din texture

Med detta sagt, hålla ditt hår curl mönster (eller brist därav) i åtanke när du surfar potentiella frisyrer. Dras till män och kvinnor som delar din samma struktur; Detta är det bästa sättet att berätta om en stil kommer att se bra ut på dig innan du går igenom med det. Till exempel, om någon med stift rakt hår tog en bild av Alicia Keys till sin stylist, en riktigt professionell skulle förmodligen avråda en sådan drastisk förändring på grund av den potentiella skadan det kommer att göra dina trådar.

7 Insider Secrets att överleva en bikini vax

Det finns lite mer svängrum med hårfärg eftersom så många tillfälliga alternativ finns. Men samråd med en stylist är fortfarande nödvändigt så att du kan vara utbildade på det mest hälsosamma sättet att manipulera ditt hår skugga. En pro kan också hjälpa dig att identifiera ditt hår textur om du har ingen aning om vad det är att börja med.

load...

Tänk på din livsstil

Om det fanns en sak som jag visste garanterat min stora hacka, var det en stil som bättre passar min dag till dag schema. Min morgon rutin nästan alltid rusade och därefter lämnar lite tid för hårstyling och makeup. När man överväger ett hår makeover, vet att det kommer att förändra ditt schema på något sätt.

Har kort hår? Då behöver du dessa Chic Tillbehör

Kanske du har mer tid att sova på morgnarna. Kanske behöver du lite extra tid framför spegeln. Om ditt hår-spiration kommer från en vän eller familjemedlem, be dem att dela sin rutin så att du kan ställa frågor och fundera på om du skulle vara villig att göra samma sak.

Förbered dig för en ny rutin

Detta är inte att förväxla med en total förändring livsstil. Vi pratar om din produkt lineup; de spritzes, krämer och sprayer som du använder varje dag. Detta var den största överraskningen för mig eftersom jag antar att kortare hår skulle motsvara färre produkter på min fåfänga. Boy, hade jag fel. I själva verket hamnade med samma belopp och även lagt till några nya i blandningen.

Black ägda hår Varumärken Curly flickor kan lita på

Eftersom jag använde detta som en möjlighet att anta friskare hår vanor, jag introducerades till en helt ny del av lockig flicka världen och insåg snart att hårlängd har verkligen ingenting att göra med den mängd produkter som du använder. Ditt hår hälsa är första prioritet. För vissa innebär att ha en styrd flerstegs rutin. För andra kan det betyda raka motsatsen. Om du inte har möjlighet att rådgöra med en expert om de bästa produkterna för din nya frisyr, räknar med en hel del trial and error i framtiden.

Kom ihåg att det inte varar för evigt

Slutligen vet att du inte permanent är knutna till en titt du kanske inte älskar. Vi kan naturligtvis inte vända tillbaka tid, särskilt med drastiska frisyrer, men att främja en hälsosam hår rutin betyder att det kommer att växa tillbaka snabbare och starkare än du tror. Oftare än inte, det tar lite extra tid att bosätta sig i en ny frisyr. Kom ihåg varför du gjorde det i första hand, och om det kom från en plats för förberedelser och ett verkligt behov av förändring, kommer du bli bra.

Relaterade nyheter


Post Skönhet och stil

Den ena drogbutiken retinol vi är besatt av

Post Skönhet och stil

Möt cosdna, en webbplats som berättar om skönhetsprodukter kommer att bryta dig ut

Post Skönhet och stil

12 inspirerande citat om grå hår

Post Skönhet och stil

6 sätt enhetlig dressing förändrat mitt liv

Post Skönhet och stil

Från näring till masker, här är hur man får klar hud på rätt sätt

Post Skönhet och stil

De 10 bästa rankade sminkborstarna internet är besatt av

Post Skönhet och stil

6 sätt att nagla det glansiga ögonlocket utseende

Post Skönhet och stil

Möt retinololja: den coolaste anti-agingprodukten som faktiskt fungerar

Post Skönhet och stil

6 sätt att ta en bättre och effektivare dusch

Post Skönhet och stil

5 produkter som faktiskt hjälper till att förhindra streckmärken

Post Skönhet och stil

En plommonspikspik design som är överraskande lätt att göra själv

Post Skönhet och stil

Enkel smink handledning som någon (ja, du) kan göra