Vad ska man göra med bortskämd mjölk innan du slänger ut den | BurnbrightLove.com

Vad ska man göra med bortskämd mjölk innan du slänger ut den

Vad ska man göra med bortskämd mjölk innan du slänger ut den

Det är ingen idé att gråta över bortskämd mjölk - eftersom du kan fortfarande helt använda den. Vi kastar vanligtvis ut mjölk som har gått surt ASAP, men det visar sig att vi kan ha miste om några intressanta användningsområden för mejeri som är förbi sin prime.

Men först, en mycket viktig varning: inte konsumera mjölk om det filmjölk på grund av ålder. Detta kan göra dig väldigt sjuk. Vi pratar om mjölk som har en syrlig smak, men har inte filmjölk ännu och är säkert att konsumera.

Vanligtvis går mjölk sura om tre dagar efter utgångsdatum. Oöppnad kan det vara upp till två veckor efter utgångsdatum. Filmjölk har många användningsområden kan vara till hjälp, och du kommer inte längre känner behov av att skynda sig att konsumera allt innan det löper ut.

load...

Gör ost

Det första jag tänker på när jag hittar filmjölk gör ost. När allt kommer omkring är den viktigaste ingrediensen i ost mjölk som har gått dåligt. Du kan göra keso genom kokning filmjölk i en dubbel panna över sjudande vatten tills den börjar vassle (när vattnig del av mjölk separerar från ostmassan, eller ost). Sila genom en handduk för att avlägsna överskott mjölk och lägga i lite grädde och salt och peppar.

Du kan också göra vanlig ost genom att rada ett durkslag med cheesecloth och hälla i filmjölk. Samla in den i en bunt och hänga den i kylskåpet över en skål. När den stannar droppande, är osten görs. Njut med kex och vin!

Av mjölk? Dessa Subs fungerar lika bra i dina bakade varor

load...

Baka med det

Filmjölk är en vanlig ingrediens i många pannkaka, tårta och våffla recept. När det är kokta, kan du inte säga att filmjölk användes, och det är en lätt (och läckra) sätt att använda den i stället för att ha det gå till spillo. Kolla in detta recept för citron Bundt cakeor här för Coca-Cola kaka. Observera att du också kan göra din egen surmjölk genom att lägga till vinäger eller citronsaft till färsk mjölk.

Andra användningsområden

Även filmjölk kan vara läcker i bakverk, desserter (tror custards och cheesecakes), ägg och grytor, det finns många andra användningsområden för det som inte innefattar mat:

  • Beauty.Sour mjölk är en vanlig ingrediens i ansiktsmasker. Det är bra för huden - vilket gör det smidigare och ge det en jämnare, jämn färg. Placera filmjölk över hela ansiktet, låt sitta, skölj sedan av med mjölk (konstigt, jag vet), följt av en slutlig sköljning av vatten.
  • Pets.Use filmjölk för sällskapsdjur - gör hund eller katt kex eller mata den till höns när det är filmjölk (du kan sitta den ute i solen för att påskynda denna process).
  • Hem och garden.Pour runt växterna för att hålla rådjur borta och satte den vid basen av rosenbuskar för att hjälpa dem att växa. Du kan även hälla filmjölk över silver och låt stå över natten för att göra det lysa.
Mer: Foodie Alert: Raw Milk & Cheese är farligare än du kanske tror

Som ni ser finns det många användningsområden för mjölk som har bortskämda, så nästa gång tänka innan du häller ner i avloppet!

Uppdaterad av Sarah Långa på 2017/07/20.

Relaterade nyheter


Post Mat

Trifle är den ultimata enkla, otrevliga, showstopping holiday desserten

Post Mat

Våra matresolutioner för 2018

Post Mat

Vad är skillnaden mellan buljong och lager?

Post Mat

Aldi dagligvaror kommer snart att säljas på kohls

Post Mat

5 heta toddies som kommer att bota vad gammal man vinter kastar på dig

Post Mat

Hur man vinner på friendsgiving

Post Mat

Utöka dina indiska mathorisonter med dessa 23 enkla recept

Post Mat

Polar seltzer släppte mytiska nya smaker, och folk slår upp

Post Mat

Hur man gör hemlagade förmögenhetskakor till kinesiskt nytt år

Post Mat

Matpaketet gör det själv: gott för dina gäster, lätt värd för dig

Post Mat

10 skäl du kanske vill ompröva din snabbmat vana

Post Mat

Festlig kräm puff julgran