Två vetenskapliga skäl varför du ska laga middag i kväll | BurnbrightLove.com

Två vetenskapliga skäl varför du ska laga middag i kväll

Två vetenskapliga skäl varför du ska laga middag i kväll

Om du planerar att Seamless-ing middag ikväll, kanske du vill ompröva. New researchfrom University of Washington School of Public Health fann att människor som laga mat hemma oftare benägna att äta en hälsosammare kost totalt och - mest förvånande - spara några tior medan de är på det.

Studien, som genomfördes av professor Adam Drewnowski vid University of Washington, visade vad de flesta av oss redan vet, men verkar bekvämt glömma när tiden är knapp och våra magar skriker efter mat: ”Genom att laga mat oftare hemma, har du bättre kost utan betydande kostnadsökning ”, säger Drewnowski. ”Även om du går ut mer, du har en mindre hälsosam kost till en högre kostnad. Skillnaderna var signifikanta, även med en relativt liten studie prov ”, tillägger han.

load...

Så hur har dessa forskare bevisa att vi borde spendera mer tid i våra kök? De använde ett mått som kallas sunda matvanor Index, som mäter om en persons kost ger dem rätt kombination av frukt, grönsaker och andra element. Vad de fann är ganska övertygande: Deltagare som tillagas hemma tre gånger i veckan registrerade poängen 67 (viktad på en skala från 100), medan de som tillagas hemma ungefär sex gånger per vecka hade en poäng på cirka 74.

21 Söt Artiklar objekt som du visste aldrig du behövde

Men det är inte bara ökningen av hälsosamma livsmedel som vi konsumerar hemma som är värt att notera. Det är också de pengar vi kan spara. Visst kan högkvalitativa livsmedel (särskilt organiska sådana) vara dyr, men totalt sett är matinköp och matlagning dina egna ingredienser i ditt eget kök en mer kostnadseffektiv val än att ständigt äta ute. Ju oftare du äter i, desto fler chanser har du att använda upp grönsaker, kryddor och icke-färskvaror som du har köpt, som uppgår till en hel del besparingar över tiden.

load...

Även om det kanske inte verkar banbrytande, är detta meddelande en att amerikaner måste utbildas när det gäller hur de budget för mat. Som det ser ut nu, är ungefär hälften av livsmedels dollar i USA spenderade outsideof hemmet. Yikes- inte konstigt att det finns sådana höga amerikanska fetma och undernäring (mer än en tredjedel av amerikanerna är överviktiga, medan endast en femtedel möta USDA: s kostråd).

Dessutom miljontals människor tror felaktigt att drive-thru är ett billigare alternativ när man försöker nypa pennies, men studien fann tvärtom. ”Det fanns ingen ökning av kostnaderna för att äta en hälsosammare kost”, säger Drewnowski. Studien avslöjade också idén att äta snabbmat är vanligare i hushåll med lägre inkomster - det visar sig, är människor av alla löner frestas av drive-thru.

Det enda undantaget: Stora familjer. Så mycket som barnen älskar salta pommes frites och barnens måltider på McDonalds, fann studien att ju fler munnar du måste mata, det är likelier du kommer att piska upp och servera mat hemma - ett klokt val, det verkar.

20 Friska One-Pot Dinners

Relaterade nyheter


Post Mat

Gobble latte kaffeskedar är det bästa sättet att söta din morgon kopp

Post Mat

Hur får man gratis och rabatterat kaffe på nationell kaffedag

Post Mat

Vår guide till att äta dina känslor efter valet

Post Mat

17 istecocktail recept för att kyla ner dig på de svängande dagarna på sommaren

Post Mat

Hur man gör en gratis Starbucks-drink i veckan

Post Mat

4 viktiga mat och dryck recept för någon Kentucky Derby party

Post Mat

10 skäl du kanske vill ompröva din snabbmat vana

Post Mat

4 matlektioner jag lärde mig från fransmännen

Post Mat

Hur man gör vispad grädde, aka det enklaste någonsin någonsin

Post Mat

3 frukt smoothies dina barn kommer gärna ha till frukost

Post Mat

6 erbjudanden för vinälskaren i ditt liv

Post Mat

Mirakler händer: In-N-Out har ett överraskande nytt menyalternativ