Slutligen, bevis på att 5-sekunders regel är legit - tack, vetenskap! | BurnbrightLove.com

Slutligen, bevis på att 5-sekunders regel är legit - tack, vetenskap!

Slutligen, bevis på att 5-sekunders regel är legit - tack, vetenskap!

Min son var cirka 4 när jag insåg att barnen äter mat från marken, oavsett hur högt de vuxna omkring dem skrika - till synes i slow-motion - nooooo! Inte vill slösa en god pizza slice (inte att jag kan klandra honom), plockade min son upp en han tappat, borstas bort några fläckar av smuts, och gick tillbaka till att äta. En närliggande par snabbt fördömde mig: ”Vilken hemsk förälder, att låta ditt barn äta mat från golvet - vet du hur äckligt det är?” Det var då jag böjde sig ner och tog en stor bit av min sons pizza.

Nu ser det ut som mitt beslut validerades, eftersom forskarna har funnit att äta mat från golvet är helt säkert - även om du överskrider fem andra regeln. Ät att mamma-shamers!

Två vetenskapliga skäl till varför du bör laga middag ikväll

Researchersat University of Aston, Birmingham, Storbritannien, hävdar att de har upptäckt att fem andra regeln inte är en urban legend och att vissa livsmedel är faktiskt säkert även efter att ha varit på golvet i upp till 30 minuter. Germ expert professor Anthony Hilton från Aston University hävdar regeln beror helt på vilken typ av golvytan och vilken typ av mat sjunkit. "Självklart bör livsmedel som omfattas av synlig smuts inte ätas, men så länge det inte är självklart förorenat visar vetenskapen att mat är osannolikt att ha plockat upp skadliga bakterier från några sekunder spenderades på inomhus golv", säger Hilton.

load...

Oavsett vilken sida du hamnar på när det kommer till denna urgamla debatt gjorde studien bevisar vissa livsmedel klarar sig bättre än andra. Pasta, godis och toast med smör nedåt bör ryckas upp och ätas inom fem sekunder. Vissa torrare, crunchier livsmedel kan lämnas på golvet i upp till 30 minuter - som chips, kakor och unbuttered toast - eftersom mjukare, fuktigare livsmedel plocka upp bakterier mycket lättare än torrare livsmedel. Släppa mat på mattan eller mattor är också säkrare än på kakel eller laminatgolv, där bakterier spärren på snabbare.

Så, där min sons fem andra pizza och mina föräldraskap netto ut baserat på denna studie? Det ser ut som om vi är i klartext, med tanke på att den torra sidan av sin pizza föll på en hård yta. Tack, vetenskap!

load...

En up-to-aktuell förteckning över de bästa och sämsta livsmedel för bekämpningsmedel

Relaterade nyheter


Post Mat

Den långsamma kokaren Carne Asada tar taco tisdagar till en ny nivå

Post Mat

Kongressen kämpar faktiskt över mjölketiketter just nu

Post Mat

Den ultimata guiden till att göra den perfekta gör det själv glasssmörgås

Post Mat

5 saker vi bara lärt oss om kattkora och Carla hall

Post Mat

4 viktiga mat och dryck recept för någon Kentucky Derby party

Post Mat

I gårsdagens återkallelse av ost ingår nu svamp och andra tilltugg

Post Mat

3 lågkarbon fyllning recept så bra, du kommer inte ens vet att det finns inget bröd

Post Mat

8 läckra säsongsbetonade höstfrukter och grönsaker och hur man använder dem

Post Mat

Hur man grillar fall-off-the-bone revben, och vad man inte ska göra

Post Mat

Vår guide till att äta dina känslor efter valet

Post Mat

Hur man får allt du behöver för super bowl hos trader Joes för 100 EUR

Post Mat

Dina kakor kommer att vara magiska med dessa enkla tips för smörgås frostning