Så fixar du salt mat - ja det kan verkligen göras | BurnbrightLove.com

Så fixar du salt mat - ja det kan verkligen göras

Så fixar du salt mat - ja det kan verkligen göras

Om du brukar få lite vänligt med din salt shaker när du lagar mat och inte följa Gordon Ramsay råd av "smak, smak, smak!" du kan sluta med en nästan oätlig fat i slutet.

Men youcanfix många oversalted livsmedel med några tekniker. Tricket är att använda den rätta för den typ av mat du arbetar med. Du kanske inte vill skölja en brownie, till exempel, men du kan köra vatten över oversalted ris. Här är en uppdelning av de tekniker.

Super Easy Kitchen Hacks som hjälper dig laga mat smartare och snabbare

Skölj

Om alltför salt ingrediensen kan sköljas bort, är det ett bra ställe att börja. Om du har lämnat kött i en salt saltlake för länge, till exempel, eller kokt vegetablesin alltför salt vatten, sedan skölja dem med kallt vatten i ett durkslag kan hjälpa.

Stärkelse

Om din soppa eller gryta är alltför salt, prova att lägga skivad potatis, ris eller till och med lite mjöl. Detta kan bidra till att absorbera en del av sälta och få mer balans i din maträtt.

load...

Mejeri

Om din maträtt har redan några mejeri i den, eller om du tror att det skulle förbättra din maträtt, blanda i några vanlig yoghurt, gräddfil eller grädde till skålen. Eller lägg en klick gräddfil eller yoghurt till toppen av varje portion.

Socker

Ibland kan en aggressivt saltad skålen kan dra nytta av en touch av sötma. Genom att införa en folie till salt smak, socker eller honung kan motverka den. Var noga med att inte lägga alltför mycket sötningsmedel, dock!

12 sätt att hacka din Blender så det ännu mer

Utspädd

För soppor, grytor, såser eller något som kan spädas, prova att lägga till en touch av vatten, lager eller tomatsås. Detta kommer att ge saltet mer volym och därmed sprida ut och göra den övergripande skålen mindre salt.

load...

Citron juice

Syran i citron juicemay bara vara tricket att kompensera den alltför salt smak av en maträtt. Prova andra citrusjuicer också, som lånar lite av tartness och sötma.

Sås

Du kan försöka dölja din salta skålen med en sås. En kycklingbröst som har för mycket salt, till exempel, kan sparas i en del av en söt eller ganska intetsägande sås. Försök lägga vispad grädde eller bärsås till en dessert som slutade med salt i den.

Relaterade nyheter


Post Mat

Hur man lagar köttfärs som du är en total pro

Post Mat

Nourishing Kwanzaa recept för att ge din fest en känsla av syfte

Post Mat

Doritos försöker ta oss tillbaka till 50-talet med lady-friendly marker

Post Mat

Vad man beställer på outback steakhouse innan menyn panik sätter in

Post Mat

Av mjölk? dessa delar fungerar lika bra i dina bakade varor

Post Mat

Det klassiska italienska hoagie receptet du behöver i ditt liv

Post Mat

Hur man gör en gratis Starbucks-drink i veckan

Post Mat

Hur man använder pulveriserat jordnötssmör - din nya högprotein veganska BFF

Post Mat

21 spöklika halloween cocktails att fira i stil

Post Mat

Din ost vana är inte lika illa för dig som du trodde, säger bästa studien någonsin

Post Mat

Hur man gör hemlagad läsk - det är lättare än du tror

Post Mat

Läs det här innan du beställer en smörgås på tunnelbanan