Instagramming din mat kan hjälpa dig att äta friskare | BurnbrightLove.com

Instagramming din mat kan hjälpa dig att äta friskare

Instagramming din mat kan hjälpa dig att äta friskare

Många av oss får lust att piska ut våra telefoner vid bordet när vi är på väg att gräva i en särskilt episk pasta maträtt eller fantastiska ostbrickan (möjligen till suckar eller ögat rullar våra restauranger följeslagare). Men det visar sig att lägga mat bilder till sociala medier plattformar som Instagram kan ha en riktig hälsofördelar. Det kan hjälpa dig att göra bättre för-dig äta beslut Enligt en färsk studyby forskare vid University of Washington.

Forskarna upptäckte att många människor på en diet, sociala medier fungerar som en form av matdagbok på det sätt du kan använda online stödgrupper eller program som LoseIt eller MyFitnessPal. De intervjuade 16 personer som ofta postat bilder på vad de åt på Instagram använda hashtags som #FoodDiaryor #FoodJournal.

Forskarna fann att logga måltider på Instagram höll folk ärlig, men också var ett sätt för sina vänner och sociala medier anhängare att erbjuda uppmuntran att hålla det med hälsosamma val. Och till skillnad från kost spårning apps, kan du inte underskatta portionsstorleken eller ingredienser eftersom det är just där framför dig.

load...

12 Produkter Kardashians har skamlöst godkändes på Instagram

Visst, talar en bild volymer, men ändå kan inte folk själv redigera och välj historien de vill berätta? Med andra ord, är det inte troligt att många av oss bara inte lägga eller märka de bilder som vi inte vill vara ansvarig för precis som i alla andra matdagbok?

Ja, säger forskarna, men vi vet fortfarande vad vi gör. "När du bara har en datapunkt för en pizza eller munk, är det lätt att rationalisera bort det som ett speciellt tillfälle," senior studieförfattaren Sean Munson, biträdande professor i människa centrerad design och teknik vid University of Washington, berättade Science Daily. "Men när du ser en hel kaklat rutnät av dem, måste du säga till dig själv," Vänta, jag faktiskt inte har så många speciella dagar."

load...

Account är nyckeln för att göra hälsosamma livsval. Våra planer att äta bättre eller dricka mindre kan gå mycket bättre om stödjande vänner, familj och medarbetare är på vår sida. "Sociala influenser kan vara till stor hjälp i ansvars av födointag", säger Stephanie Greenspan, en dietist öva i Bergen County, New Jersey. "Varje format där en individ kan göra äta mer medvetna är användbar för att göra hälsosamma val, oavsett om det är genom stödgrupper personligen, eller ta emot det stöd från sociala medier forum."

Men kanske är det mer än så. Har matlagning och ta foton av den resulterande måltiden ger oss en sund och fantasifull utlopp i våra stressade, upptagna liv? "Det finns en hel del forskning som förbinder kreativa uttryck med välbefinnande", säger Rebecca Lewis, in-house dietist på HelloFresh. "När vi är stressade, vi behöver en rolig utlopp till uttrycka oss och släppa spänningar Cooking tillåter uttryck för öppenhet och nyfikenhet ingredienser, recept och nya matlagning tekniker -.. Som är viktiga komponenter när vi göra hälsosamma livsstilsförändringar"

Naturligtvis, psykologiskt, vi vill projicera de bästa versionerna av oss själva. "Inlägg på sociala medier ger ett utlopp för känslor av godkännande meddelas", säger Lewis. "I sin tur håller denna hem kockar mer motiverade att hålla matlagning hemma." Så, om dina vänner och anhängare kommer att ge dig tummen upp, gillar och uppmuntrande kommentarer i utbyte mot ditt foto av den underbara sallad du ska halsduk, denna mat-loggning teknik kan inte vara för dig.

20 gånger Instagram gjort oss dregla på #TacoTuesday

Relaterade nyheter


Post Mat

Frukost som en Beckham med victoria fave morgon recept

Post Mat

En komplett ranking av de bästa butikerna kött

Post Mat

8 Moscow mule recept för att lägga till din måste-prova cocktail lista

Post Mat

11 hotdogs matlagningshackar som gör din korv sensationell

Post Mat

11 friska kaffe creamer ersättare som kommer att bryta din söta mjölk vana

Post Mat

40 (ja, 40!) Tacksägelseviner under 20 EUR

Post Mat

Dessa ljusa, krispiga rätter med kål kommer att rocka din middag i vinter

Post Mat

Hur man undviker smärtsamma skador vid matlagning under semestern

Post Mat

Den enda trick som faktiskt förhindrar avokado från att brinna

Post Mat

Så du har en omedelbar kruka till jul: nu vad?

Post Mat

Trump ångrar Michelle Obamas arbete för att förbättra matetiketter

Post Mat

Rum raisin tiramisu