Ikea gör mat ur buggar och Alger | BurnbrightLove.com

Ikea gör mat ur buggar och Alger

Ikea gör mat ur buggar och Alger

Space10, som ägs av Ikea, beskriver sig själv som "en framtids Living Lab på ett uppdrag att utforma en bättre och mer hållbart sätt att leva." En del av sitt uppdrag? För att skapa snabbmat i framtiden.

Varning: Du kanske eller kanske inte vill veta vad framtiden bär för din mage. Föredrar du bekant för romanen när det gäller mat? Har du skriker när du ser en spindel i badkaret? Vill du avstå broccoli för en annan portion av Kraft mac och ost? Om du svarat ja på någon av dessa frågor, kan Space10 inställning till mat inte fundera, exakt. Låt oss bara säga att det kan vara en förvärvad smak - en som människor kommer att tvingas att förvärva det inte så avlägsen framtid om vi fortsätter sluka vår planets resurser i den takt vi är nu.

load...

Här är hur man lagar hummer det mest humana möjliga sätt

Space10 s lokal mat lab, som ligger i Köpenhamn, Danmark, brinner concocting kreativa och hållbara sätt att producera, växa och distribuera god för-dig mat i hjärtat av städer runt om i världen. Deras mat uppdrag försöker besvara tre konspirerar vad händer om frågor: "Tänk om vi skulle kunna producera välsmakande, näringsrik mat och gör det överkomligt för alla Tänk om vi kunde odla mat lokalt, har en positiv inverkan på människor och planeten och vad? om vi kunde inspirera nästa generation om vikten av hållbar mat mer lekfullt sätt?"

Ja! Tänk om? Allt detta låter ganska bra, eller hur? Space10 s lokal mat dröm är verklig - och smart som fan för våra fattiga över odlad, överarbetad, resurs dränerad planet - men att sätta teori till fungerande praktik kan ta lite att göra. Denna värld är full av äventyrare, men långt mindre full av äventyrliga eaters.

load...

Så kolla in dessa fem rätter piskade upp av Space10 s lokal mat lab provkök. Låt oss veta om din mage skriker yay- eller helvetet nej. Tänk på dessa är de människor som introducerade världen till morgondagens meatballthree år sedan. Det var en redo av Ikeas älskade köttbulle skapas med, eh, "alternativa ingredienser," såsom alger (OK), insekter (oh, kära) och "lab odlade kött" (säga vad nu ??).

Tillbaka till den senaste menyn från Space10. Ta tröst i det faktum att Space10 s lokal mat lab menar att rätter "inte bara ska vara frisk eller hållbart. De måste vara god också."

Den dogless hotdog

Coney Island är det inte. Denna gröna hund är tillverkad av torkade och glaserade babymorötter, betor och bär ketchup, senap och gurkmeja grädde, gurksallad, rostad lök och en örtsallad mix. Och det är bara hunden. Bun görs med spirulina, en mikroalger med "mer betakaroten än morötter, mer klorofyll än vetegräs, och 50 gånger mer järn än spenat." I grund och botten, det är så grön smoothie du verkligen irriterande CrossFit vän svär vid, förutom smoothie är lindad runt en varmkorv som inte är en varmkorv. Legit, men: FN har erkänt spirulina som "den mest idealiska mat för mänskligheten." Det går inte att argumentera med att även om magen är argumentera med din hjärna bara läser detta. Dessutom har denna dogless hund mer protein än en traditionell varmkorv. Welp. Det är. Viktig.

Felet Burger

Den kulinariska apokalyps är nära. Space10 s lokal mat lab tog en av sina "morgondagens köttbullar" (det går också av lockande smeknamnet "krispiga bug ball") och listat ut hur man mosa att suga in en hamburgare bulle innehållande 100 gram rödbetor, 50 gram palsternacka, 50 gram potatis och en rejäl 50 gram mjölmask? - "larver form av en svartbaggar."

Åh, larver form av en svartbaggar! Varför sa du inte bara säga det i första hand? Det är så mycket bättre än mjölmask! Det är bara något som elven guider äta i Dungeons & Dragons!

Space10 hävdar att denna sexiga insekt burger är bättre för dig än otäck, vile saker du inte vet om i din vanliga hamburgare eller chicken nuggets. Vi är inte på väg att förneka dessa påståenden, men denna författare skulle fortfarande vara mer benägna att äta en arsenik spetsad Whopper än konsumerar 50 gram larver form av mjölmaskar.

load...

Åh, du vill veta vad du får med din felrapport burgare? Inget svett. En fin, normal vita mjöl bun (för att hjälpa till med en illusion av normalitet) och några smaskiga bug mindre relish, rödbetor och svarta vinbär ketchup, gräslök-y spridning och hydro sallad. Håll min öl. Jag dykning i nu. Helt skojar! Do not get me fel. Älska hållbarhet! Adore kreativitet! Fortfarande inte sätta svartbaggar ägg i min mun, rödbetor och svarta vinbär ketchup bli fördömd.

Den Neatball

Var var vi? Ah, ja, adorably namngivna Neatball, utformade "för att få människor att tänka på att minska sin köttkonsumtion, med hjälp av lokala råvaror och försöker alternativa proteiner." Återigen, sval koncept, bro. Det finns två versioner av Neatball, och jag är ganska säker på att du kan gissa vilken jag skulle fastna på menyn: det mealworm Neatball och roten veggie Neatball, gjort med morötter, palsternacka och rödbetor.

Ayup. Skaparna föreslår tjänar Neatballs med potatismos och lingon sås för det nostalgiska, tömd Ikea "varför gjorde jag bara köpa en soffa jag kan inte uttala" känsla. Men förmodligen kan du fylla dessa valpar med mormor ragu. Så länge mormor är lång död och begraven och behöver inte veta att du tjänar hennes speciella sås på mosad mjölmaskar. Mamma Mia.

Blomkål Mjöl är här att göra din low-carb drömmar

Lokal sallad

Jag kan höra din suck av lättnad. Åh. Vänta. Det var mysigh av lättnad. Sallad! Vem gillar inte sallad? Eller snarare, som inte gillar sallad nu efter att ha läst om krispiga bugg bollar? Lokal mat växer massor av microgreens med hydro - som växer grödor utan jord. Greenerna växer i vatten fullt av näringsämnen och processen möjliggör hållbara trädgårdar nästan överallt. Bra grejer. Detta kunde vi helt arbeta med.

Lokal mat erbjuder en Lokal salladsbar med tre kombinationer av microgreens, örter och groddar. Combo 1: röd-veined ängssyra, broccoli, dragon. Combo 2: ärtskott, rosa-stem rädisa, timjan. Combo 3: gurkört (nope, ingen aning), röd-krage senap, citronmeliss (inte Chapstick version). Varje combo serveras med hemgjord dressing gjord med basilika, dragon eller icke-läppvård relaterade citronmeliss och krutonger är omsorgsfullt tillverkade av dagsgamla bröd.

Och? Inte en bugg dog för dessa sallader. Vinnare, vinnare, svartbaggar middag!

Microgreen glass

Vi är säker på att du sugen dessert av denna punkt. Cheesecake? Churros? Dumbom. Du får glass gjord med örter och wee barn hydroponiska greener. Dessa Glass smaker har en distinkt foodie touch: fänkål, koriander, basilika och mynta. Glassen basen har bara 60 gram socker och sötningsmedel kommer från äpplen, äppeljuice och citronsaft. Alternativt kan du välja en spansk körvel eller myskmadra isglass. Ja, klart vi fastnar med mynta glass också.

Så där har ni det, foodie vänner. Du har tittat på din gastronomiska kristallkula och bevittnade framtiden görs. Stora rekvisita till Space10 s lokal mat lab provkök, där mod vet inga gränser. Vi är alla ombord för hållbarhet och kreativitet. Vi bara har lite problem att smälta begreppet mealworm biffar. URF.

Det finns inga omedelbara planer på att lägga dessa poster till Ikeas butik meny som helst snart, men det finns en möjlighet om objekten blivit populär nog.

Relaterade nyheter


Post Mat

Hur man lagar en super-lyxig valentins dagsmiddag hemma för under 30 euro

Post Mat

20 livsmedel gravida kvinnor längtar mest och varför heck du vill ha dem

Post Mat

Dessa äppelcider cocktails kommer att hålla dig varm och mysig hela hösten

Post Mat

Du kan spara oljan efter stekning av en kalkon, men du måste göra det på rätt sätt

Post Mat

Doritos försöker ta oss tillbaka till 50-talet med lady-friendly marker

Post Mat

16 engelska muffins frukostar som är super läckra

Post Mat

Hur man sparar överhettad choklad

Post Mat

Hur långsammare röker revbenen i ugnen, ingen rökare krävs

Post Mat

De mexikanska julen recepten din semester saknas

Post Mat

Ta dina recept till nästa nivå med dessa 5 smöridéer

Post Mat

15 tacksägelsebackar från dina favoritkockar

Post Mat

Chris pratt avslöjar att han höjer och äter sina egna lamm