Hur mjuka smör snabbt (utan mikrovågsugn) | BurnbrightLove.com

Hur mjuka smör snabbt (utan mikrovågsugn)

Hur mjuka smör snabbt (utan mikrovågsugn)

Skulle det inte vara trevligt om du kunde alwaysremember att mjuka upp smör innan du behövs för att använda den? Tja, det är bra att drömma. Men om du bor i den verkliga världen där ingen är perfekt (och sista-minuten mellanmål attacker händer), det finns några sätt att mjuka smöret i sista minuten utan att få det smälta röran mikrovågsugnen oundvikligen orsakar.

Det är rätt. Använd inte mikrovågsugn. Eller stovetop. Att göra så kan få den att smälta eller mjukna ojämnt, vilket kan orsaka oväntade resultat i många recept. Men det finns flera alternativ för att mjuka smöret mer naturligt.

20 Köks Hacks att minska matsvinnet och spara pengar

1. Cube smöret

Så fort du inser att du har glömt att mjuka smöret, dra ut och skär den i små tärningar. Placera kuberna i ett enda lager på ett fat och ställ den åt sidan för att mjuka upp medan du mäta och förbereda resten av ingredienserna. Det bör vara redo i ca 20 minuter.

load...

Det fungerar eftersom skära smöret exponerar delar av det smör som annars skulle skyddas från luft av rumstemperatur, vilket ökar den exponerade ytarean, vilket betyder att det absorberar värmen i rummet snabbare.

Detta är exakt samma sak som att ta hela stick eller en del av pinnen ur kylskåpet och ställa den på disken; Det går bara fortare. Du förlorar mycket lite smör på din kniv och händer, så den uppmätta mängden är i huvudsak densamma.

5 aromsmör Recept att lägga massor av smak till disken

2. Riv smöret

Galler smöret följer samma princip som cubing smöret men skapar ännu mer yta. Dessutom kommer det att finnas ökad friktion från gallret processen, och eftersom du måste röra smöret kommer värmeöverföring från händerna. Jag rekommenderar inte att använda en matberedare för gallret om du omfrysning det för ett program som tar extra kallt smör, som pajskorpa eller kex, som matberedaren kommer att generera ännu mer friktion, som förmodligen kommer faktiskt inte smälta det, men kommer att göra det mycket svårt att hantera och skrapa bort och ut ur alla delar.

load...

Använd bara en låda eller handhållen rivjärn med stora hål och riv det precis som du skulle ost. Men gör det snabbt, eftersom värmen från händerna kommer att få den att bli rörigt snabbt. Fördelen med denna metod är att den mjuknar ännu snabbare än cubing - det kan vara mjuk så fort du är klar, men om inte, kontrollera igen i ungefär fem minuter. Nackdelen är att det är mycket stökigare och du riskerar att använda mer smör, som kommer att smälta till händerna och hålla sig till rivjärn. I de flesta tillämpningar är smör förlust fortfarande minimal och inte riskerar att orsaka mycket av ett problem, men du kan alltid omvärdera det om du behöver.

5 Recept som bevisar Buttery Spread gör allt bättre

3. Platta smöret

Återigen, här är att öka ytan, med den extra fördelen av en liten extra friktion. Fördelen är att det är mindre rörigt än rivjärn (eller egentligen, även kniven). Nackdelen är att vissa människor tycker att det är lite besvärligt, särskilt om ditt kylskåp gör ditt smör lite styvare (det kan tendera att glida runt lite i stället för platta först). En annan nackdel är att det bygger på vaxat papper, vilket är något du kan få slut på (medan när du köper en kniv eller rivjärn, du alltid har den spärra det bryta). Men det fungerar riktigt bra.

Bara placera smöret mellan två bitar av vaxat papper försiktigt krossa den med en brödkavel (bara för att ta del av höjden av), och sedan rulla ut som pajskalet degen tills det handlar om en 1/4 tum tjock. I en nypa kan du använda en zip-top väska, så länge som det är tillräckligt stor för att rulla ut degen, men det är lite svårare att komma ut ur påsen. Men inte någonsin använda plastfolie eller folie, som kommer att få manglas eller hålla sig till smöret eller din kavel.

När det är rätt tjocklek, skala bort vaxat papper, slå ut på en tallrik, och låt den vila i upp till tre minuter.

Hur man gör hemmagjord smör i en köksmaskinen

4. Värm försiktigt smöret

Detta är förmodligen min favorit metod för att tjäna smör som en krydda på middag eftersom det lämnar din smör intakt så att du kan klippa den till fina klappar till toppen potatismos eller majskolvar eller slather på din favorit hembakat bröd.

load...

Istället för att använda högre värme metoder som stovetop, mikrovågsugn eller en dubbel panna, som har en hög risk för smältning (vilket inte är idealiskt för betjänar det vid middag), använder den en mycket skonsammare värme.

Skär smöret i en bit liten nog att passa i ett glas. Ju större en bit smör du behöver, desto större ett glas du behöver. Det måste vara glas eller keramik, inte plast, vilket inte behålla värmen också.

Ställ smöret på en tallrik eller fat bredvid diskhon. Ta en pappershandduk också; du behöver det inom kort. Fyll ett glas med varmt vatten och låt det sitta i några minuter tills värmen i vattnet börjar överföra till glaset. Glaset kommer kännas varm på utsidan. Sedan är det bara dumpa ut vattnet, ge det en snabb torka med en pappershandduk, och omedelbart täcka smör med det. I en till två minuter, kommer smöret mjukas och fortfarande vara presentabel för middagsbordet.

Relaterade nyheter


Post Mat

Viktvaktare lanserar blått förklädesstil måltidspaket

Post Mat

Drottningens tidigare personliga kock rätter allt i ny kokbok

Post Mat

Dessa gröna smoothie recept har den magiska kraften att göra dig till en morgon person

Post Mat

Chris pratt avslöjar att han höjer och äter sina egna lamm

Post Mat

Hur man gör cracker Candy, den superlätta salt-söta semesterbehandlingen

Post Mat

Hur man gör vispad grädde, aka det enklaste någonsin någonsin

Post Mat

Ta din stekmatlagning till nästa nivå med 9 enkla tips

Post Mat

Allt handlar om att färga påskägg i gammalskolans coola sätt

Post Mat

Allt vi vill ha till jul är världsfred - världsfreds cookies, det vill säga

Post Mat

20 läckra sätt att pissa på andra livsmedel än gurkor

Post Mat

Dunkins donuts lägger till 2 nya vinterkaffersmakar

Post Mat

Denna guinness-gravy-smothered bangers & mash receptet är enkelt och gott