Alla typer av heta paprika du någonsin vill försöka | BurnbrightLove.com

Alla typer av heta paprika du någonsin vill försöka

Alla typer av heta paprika du någonsin vill försöka

Ghost peppar. Cayenne. Thai hot. De flesta av oss är bekanta med idén om unpalatably kryddstark mat. Och om det är smärtsamma internet utmaningar att hantera spiciest mat möjligt eller att en vän som försöker alltid en ny het sås, kryddig mat har en masochistiska följande.

För att inte tala om de flesta av oss har varit tvungna att ifrågasätta om peppar vi köper i butiken var en mild eller intensiv sort. Varifrån kommer en serrano fall jämfört med en Anaheim? Eller har vi haft att göra en försiktig smaktest av en jalapeño eller annan kryddig peppar innan man beslutar hur mycket att kasta in i en soppa eller salsa, undrar om det skulle vara en aptit scalder eller en blindgångare. Det kan vara svårt att räkna ut vilka paprika skickar kör för ett glas mjölk och som är relativt ofarliga.

load...

Eftersom det är omöjligt att säga hur kryddig en peppar är bara genom att titta på det, har vi skapat en guide som låter dig veta exakt hur varmt en peppar döma av Scoville värme index. Uppfanns av Wilbur Scoville, rankar Scoville värmeindex paprika i ordning från mildaste till hetaste. Det börjar med 0 är den mildaste och går över en miljon för att indikera de hetaste paprika.

Det finns alltför många olika typer av paprika för oss att inkludera dem alla, men här är det 411 på några av de vanligaste typerna.

Paprika

Paprika, som kan vara röd, gul, grön eller orange, inte varm paprika. De är mycket vanliga paprika. Eftersom denna typ av peppar har ingen värme, är dess Scoville värme index 0. Du kan laga paprika i en mängd olika sätt, men inte förvänta sig den här typen av peppar krydda till maten.

load...

Spicy Skittles & Starbursts är här för att göra dig svettas

Cherry pepper

Även känd som kryddpeppar paprika, körsbär peppersare hjärtformade och ca 4 inches lång och 4 inches bred. Dessa peppar är faktiskt mycket mild, poäng om en 500 på Scoville värme index. Körsbär paprika är kanske mest känd för att vara den röda fyllningen som normalt kan hittas inne oliver.

Anaheim peppar

Bild: GomezDavid / iStock / 360 / Getty Images

En annan mild typ av peppar är Anaheim peppar. Denna peppar är vanligtvis rödbrun till färgen och har en lång, smal kropp. Medan Anaheim peppar har vanligtvis en Scoville värme index på omkring 1000, kan vissa sorter har en rating så hög som 5000. I förhållande till resten av den här listan, är detta peppar inte mycket varmt.

Jalapeno peppar

Den jalapeñois en av de vanligaste typerna av paprika i USA Många människor gillar det eftersom det är kryddig men inte överväldigande. Jalapeños är vanligtvis antingen röda eller gröna och ca 2 till 3 inches lång. Deras Scoville värmeindex är ca 5000, men de kan variera allt från 2000 till 8000. När det används sparsamt, lägger de bara rätt mängd kryddig smak för de flesta mexikanska rätter. Många människor också fritera jalapeños fyllda med ost för en god förrätt.

Serrano

Bild: bhofack2 / iStock / 360 / Getty Images

Serrano pepperis liknar jalapeño i sitt utseende, men detta peppar är mycket varmare. På Scoville värmeindex, kan Serrano vara mellan 10.000 och 25.000. Denna peppar är vanligtvis små (ca 2 inches) och grön färg. Som en tumregel, desto mindre Serrano, desto varmare det kommer att smaka.

load...

Nästa Up: Cayennepeppar

En av 2Tagged i

Relaterade nyheter


Post Mat

Vi försökte Starbucks nya sous vide äggbett och vi blev någonsin överraskad

Post Mat

Papa John säger att NFL-protesterna skadar sin försäljning

Post Mat

15 ingredienser du behöver i ditt skafferi för att behärska japansk matlagning

Post Mat

Ube halaya är den lila sötpotatis efterrätten som du inte visste att du behövde

Post Mat

Hur man öppnar en flaska vin - även om du inte har en korkskruv

Post Mat

Veggie chip recept som kommer att släcka potatis cravings

Post Mat

Girl Scout säljer 300 lådor kakor utanför marihuana dispensary

Post Mat

8 Moscow mule recept för att lägga till din måste-prova cocktail lista

Post Mat

20 sätt att älska frangelico, hasselnötslikör som vi är besatta av

Post Mat

Näe! Nestlé Candy barer kunde försvinna snabbt från butikerna

Post Mat

Inget skämt, dessa 9 genvägar kommer att skära din middag förberedelsestid i hälften

Post Mat

Din fullständiga guide till mexikanska örter och kryddor