8 enkla insider tips för att göra din mat presentation på punkt | BurnbrightLove.com

8 enkla insider tips för att göra din mat presentation på punkt

8 enkla insider tips för att göra din mat presentation på punkt

Efter att ha tillbringat 45 minuter laga mat, är det förståeligt att ibland du bara vill att ösa upp vad som just kom ut ur pannan eller ugnen, kasta den på en tallrik och gräver in med familj, vänner (eller solo!). Och visst, det är NBF på veckonätter när du är mer intresserad av att fylla magar, efterbehandling läxor och hantera sänggåendet rutiner.

Men andra gånger - säger, när du har tillbringat en samtidigt förbereda en trevlig middag med SO i dag kväll i eller när du har ett par vänner över för hemlagad brunch eller aptitretare - det är trevligt att hedra den tid du spenderat på måltiden genom plätering det vackert. Det handlar inte bara om utseende (den mer praktiska bland oss ​​skulle hävda att det är ingen idé att klä upp våra rätter hemma eftersom det finns ingen att titta på och det är på väg att försvinna i alla fall). Det handlar om att ta en stund att uppskatta ingredienserna och det arbete som gick till att göra dem läckra - och det gör inte ont att det gör det ännu mer aptitlig.

load...

Eftersom de flesta av oss antagligen inte har tid eller intresse att spendera mer än två minuter prettying upp varje given måltid, oavsett scenario, frågade jag pro kockar för sina enklaste, snabbaste, nonchef vänliga livsmedel presentations tips. Stjäla dem nedan.

21 Söt Artiklar objekt som du visste aldrig du behövde

Organiseras i köket

Gör allt prep arbete - även galler ost eller hacka örter för garnering - i förväg. På så sätt kommer allt att vara redo och du kommer inte att klättra för att räkna ut de sista stegen för att göra maten ser bra ut. "Om alla ingredienser är inställda på rätt sätt, kan du fokusera mer på bordläggningen själv", säger Chef Ricardo "Ricky" Arias i New York City restaurang matbord.

load...

Håll det enkelt

Gör det inte mer komplicerat än det behöver vara. Ja, de tjusiga mat bloggare du följer på Instagram kan ha utarbeta plätering knep som du är frestad att prova, men enkel förfining kan vara precis så härlig. "Less is more", säger Arias. "Ingen behöver pincett och prylar för att göra vackert presenterade mat Öva enkla ytbehandlingar med få komponenter bli bekant med grunderna.. Kniv arbete, med hjälp av din plätering sked, utföra din mat på rätt sätt, etc. Flytta sedan till mer komplicerade rätter Starta långsamt.! "

Övning ger ganska

Då igen, när du känner redo att prova mer avancerade saker som att skapa konstnärliga mönster och mönster med kryddor, örter och såser, inte sätta för mycket press på dig själv att få det rätt första gången. "Öva, öva, öva! Ju mer du tränar presentation, desto mer naturligt blir det", säger Arias.

Plocka roliga rätter

Medan vi är fans av klassiska vita skålar och tallrikar (särskilt super-prisvärda de från Ikea, som orsakar noll stressen när det finns chips eller avbrott!) Överväga att lägga några bitar med personlighet till din samling. "Min största tips för presentation är att tänka på hur man bäst kan visa upp din maträtt", säger chefskock Travis Taylor i Oregon Sunriver Resort. "Välj en intressant platta eller serveringskärl." Och de behöver inte vara dyrt! Kolla in några prisvärda plockar här.

Experimentera

Ta inte mat för stort allvar - i stället, tänk på skålen eller skålen som en duk där du kan vara så kreativa som du vill. "Använd intressanta såser eller säsongens råvaror som tar fram olika aspekter av livsmedlet eller lägga skönhet till den slutliga presentationen", säger Taylor. "Detta är din chans att utnyttja din inre konstnär - var inte rädd för att experimentera, och framför allt, ha kul"

load...

Satsa på äkta garnering

Chef Cal Stamenov av Lucia Restaurant & Barin Bernardus Lodge & Spanien Carmel Valley, Kalifornien, säger där du handla ingredienser kan påverka hur din mat presenterar när det tillagas. "Gå till en plantskola för örter snarare än Whole Foods", säger Stamenov. Inte bara kommer örter på en plantskola eller lokala bönder marknaden sättas billigare, kommer de också att ha fler brister och karaktär - som kan ge din maträtt rustik äkthet.

Spela med doft

Även om det kanske inte är det första som kommer att tänka på när du tänker på mat presentation är lika viktigt att göra en vacker intryck som estetik är doft. Stamenov har några unika knep för att göra dina rätter extra-doftande. "Innan servering kött, lägga till några torkade rosmarin eller timjan kvistar och sedan ficklampa dem som ett ljus för en stor ört doft som du föra dem till bordet. Du kan sätta kvistar i ugnen en kort stund för att torka ut dem i förväg ", säger Stamenov. "Även om långsam grillning kött, lägg citrus löv, kvistar rosmarin, vild fänkål eller till och med valnötter och mandel, eftersom de ger en härlig söt, nötaktig rök."

Undvik stänk

Tar en stund att torka av kanten på en tallrik eller skål för att bli av droppar kan göra stor skillnad. ”När du tänker på köksredskap, tänker de flesta av knivar, skedar eller kastruller och stekpannor, men en av de största verktygen i Ai Fiori kök är platt våtservetter 'säger Chef Scot Schneider Ai Fioriin New York City.' Vi använd en vit textureless handduk indränkt i vatten och vinäger. Ättika hjälper till att minska eventuella vattenstrimmor kvar på plattan. När en gäst i vår restaurang får en maträtt ska maten vara vad ögonen ser -. Inte ett fingeravtryck eller sås plats på kanten av din tallrik”

Läcker Protein Hacks att börja dagen på rätt sätt

Relaterade nyheter


Post Mat

Vad är skillnaden mellan buljong och lager?

Post Mat

Hack din favorit snabbmat till respektabla semesterrätter

Post Mat

Girl Scout säljer 300 lådor kakor utanför marihuana dispensary

Post Mat

No-bake julkakor: ja, snälla

Post Mat

De bästa sätten att laga bästa revben för jul

Post Mat

Inget skämt, dessa 9 genvägar kommer att skära din middag förberedelsestid i hälften

Post Mat

21 chokladrätter som inte är bake, som är helt utsökta? Ja tack!

Post Mat

3 pumpa desserter som gör att du glömmer allt om traditionell paj

Post Mat

En enkel guide till att göra dina egna gummy godisar

Post Mat

Den franska tjejens guide till att laga ägg

Post Mat

Sats att du inte visste att ditt nötkött hade dessa Kinda icky ingredienser

Post Mat

Hur man gör sufganiyot, Hanukkahs Jelly Donut