12 hackar för att få din ostfix - den sunda vägen | BurnbrightLove.com

12 hackar för att få din ostfix - den sunda vägen

12 hackar för att få din ostfix - den sunda vägen

Sliskig. Salt. Krämig. Fruktig. Smörig. Blommig. Rökig. Nötliknande. Dessa är bara några av de läckra adjektiv man kan använda för att beskriva de möjliga smaker av varje röd blodiga amerikansk favoritmat Grupp: Ostar. Ja, OK, vi vet att det är inte en faktisk matgrupp. Men vi är så beroende kan det lika gärna vara, och det kan vara ett problem eftersom ost är ohälsosamt, eller hur? Jo, faktiskt, ost kan lätt passa in i en hälsosam dietdespite sitt rykte som en artär-clogger och en natrium platta.

Ost har positiva hälsoeffekter. Det kan ha kalcium, protein och ibland andra nyttiga näringsämnen. En del av det är berikade med vitamin D och par väl, näringsmässigt sett, med nödvändiga näringsämnen som också råkar vara fettlösliga för att underlätta absorption. I själva verket, med måtta, ost kan även vara bra för hjärtat.

Men det är ändå inte en ursäkt för att gå överbord, cha-cha. Nycklarna till ansvarig ost konsumtion moderation och några tips och tricks som kommer att maximera sliskig, salt, krämig, fruktig, smörig, blommig, nötig ost tasticness av maten utan att kompromissa med din hälsosam ätande livsstil.

load...

Kontrollera näringsvärdesdeklarationen

”Men varför?” Du frågar, ”Jag vet redan att det är gödning” Ah, men det är inte allt om fett och kalorier. Varken fett eller kalorier är i sig dåligt (du faktiskt behöver båda). Även om det inte gör ont att kontrollera dessa rader så du vet vad du får dig in, du också ute efter andra näringsämnen. Du kanske tror av ost som en källa av kalcium, och det mesta är. Men några kan ha andra nödvändiga näringsämnen.

Keso, till exempel, är fullpackad med kasein, en typ av protein som hjälper till att bygga muskelvävnad, vilket gör det till ett utmärkt ost för träningsentusiaster. Tyngdlyftare köpa ännu kasein i pulverform, som förmodligen är overkill för de flesta av oss, men en servering av keso med lite ananas eller ovanpå en sallad (eller ens i din lasagne) är inte en dålig idé. Som en extra bonus, är kasein också bra för tänderna.

load...

Att vara en etikett lookie-loo kan också spara dig från att göra några vanliga misstag. Tvärtemot vad många tror, ​​är inte bättre för dig än en tredjedel mindre fettfria färskost American Neufchâtel. Den låg fetthalt färskost har mindre fett och mer vitaminer än sin franska aberration motsvarighet.

När du kontrollera att etiketten, kom ihåg att du kan styra fettet genom att inte äta tre portioner till ett värde åt gången. Om en ost har en bra mängd något annat du vet att du behöver fylla.

Få en skala - och använda den

Du har hört det hundra gånger, men det tål att nämnas. När det gäller ingredienser du ska konsumera med måtta, inte ögongloben det! En servering av ost är 1-1 / 2 till 2 ounces beroende på vilken typ av ost. Vi tenderar att överskatta hur mycket det är när vi försöker gissa (våra magar är master manipulatorer när vi är hungriga eller begär).

Låt din ost komma till rumstemperatur

Varje ost-maker eller -monger kommer att berätta ost är tänkt att avnjutas vid rumstemperatur, inte kallt från kylskåpet. Det är då osten är som mest smakrika. Du kan använda denna kulinariska nugget till din fördel. Om du låter din ost komma till rumstemperatur innan du äter den, det ska packa mer punch och du kommer inte att behöva använda så mycket. Plus, kommer du att känna som en fancy byxor typ som du är freakin' Rihannaor något. Shine ljus som en diamant, ost älskare!

Plocka naturligt lägre fetthalt ostar

Vissa sorter av ost är naturligtvis lägre fetthalt. Som exempel kan nämnas Swiss, mozzarella, parmesan, feta och getost, men det finns många fler. Försök att använda schweiziska eller mozz på din burgare i stället för cheddar. De smälter bättre ändå. Om du befinner dig saknar skärpa cheddar, prova strö på lite dill eller med hjälp av en liten senap.

load...

Se bara till att du tittar på etiketten om du fokuserar på fett. Det finns inget sätt att berätta genom att titta. Medan vissa krämigare ostar är mer fettbildande än hårda, smulig ost, andra, som Camembert och Brie, är lägre i fett. Likaså gör osten färg ingen skillnad. Alla ostar börja vit, off-white eller lätt golden-ish (tror muenster). ”Yellow” ostar som cheddar och Colby färgas gul använder annatto frön. De är inte annorlunda i smak eller näring än en vit version från samma parti.

Försök rå ost

I USA måste rå ost åldras minst 60 dagar och vara tydligt märkt. Detta beror på att äta un-aged rå ost ökar risken för att bli sjuk av saker som E. Coli. Men rå ost också kan ha positiva hälsoeffekter. De kan vara högre på vitaminer och mineraler, vara lättare för laktosintoleranta personer att smälta och innehåller tarmvänliga bakterier (som kan minska risken för vissa infektioner i icke-nedsatt immunförsvar personer).

Gå med hög smak

Det finns ostar som feta och blåmögelost och även extra skarp cheddar som är så smakrika, du egentligen inte behöver så mycket. Varumärken och källor roll också. Real franska Neufchâtel är inte mycket som sin idiot amerikanska kusin (faktiskt, jag gillar amerikansk Neufchâtel, men det är vad jag föreställa den franska tror jag). Det är mer gödning, men det är också högre i smaken, så att du kan använda mindre.

Du kan också prova smaksatt ostar, som dill fyllda Havarti, peppar jack, smaksatt feta (som soltorkat tomat) och rökt ost. Om stormarknad inte bär dessa kan du även hacka en del av dem. Prova att använda mindre Havarti och stänka det med dill. Lägg mindre Monterey Jack och struntar i den med paprika i stället. Eller här är en idé: Köp en rökare ($ 189,99 på Amazon) med en kall rökfria fäste ($ 55,04 på Amazon) och rök egna ostar. Visst, det är en investering för att komma in i det från början, men du kan välja dina egna smaker (applewood, hickory, mesquite, pecan, etc.), plus, du kan röka din egen kött och mer.

Köpa bra grejer

Att köpa sig nya och intressanta ostar, i synnerhet från en riktig ost monger i stället för snabbköpet, kan bli dyrt, men du kommer att vara mer benägna att spara och njuta dem, så att du äter mindre. Leta efter saker som Irish Cashel blå, prova manchego eller investera i 10 år åldern cheddar.

Leta efter delvis skumma eller sänkt fetthalt sorter

Vid det här laget vet vi alla myten om att mättat fett bidrar till allvarliga hälsoproblem problemswas kraftigt överdrivna. Som sagt, om du redan har gått lite nötter på feta livsmedel idag eller om du planerar att låta dig unna senare väljer delvis skumma sorter, ibland marknadsförs som reducerad fetthalt (kontrollera ingredienserna för att se om de 're görs med en del-skumma ost). De är inte riktigt lika smakrika och att de inte smälter lika bra, men de är en rimlig ersättning i många fall, speciellt om du använder dem i rätter som har mycket smak av örter, kryddor eller såser. Bara inte lägga till mer ost för att kompensera för smak eller för att du känner att du kan eller så kan du lika gärna använda den helfet version på samma sätt som du alltid gör.

Vi rekommenderar inte nonfat bara för att smakprofil är så låg (och dess smält förmåga är bara något bättre än för kartong), och det är osannolikt att tillfredsställa ditt sug, så att du kan lika gärna gå ost fria IOHO, men du gör du. Experimentera med olika varumärken också. Vissa är mer smakrik än andra.

* Kul fakta: Anledningen till att det heter ”skumma” beror tillbaka i dag, skulle bönderna skumma grädden från mjölken och använda den för att göra osten de säljs till rika. Vad var kvar, skummjölk, var vad de brukade göra sin egen ost, som hade en lägre smörfetthalt - men det skulle inte ha fört in mycket pengar heller. Min, hur tiderna har förändrats.

Strö, inte skär

Vid hamburgare och smörgåsar, använder du mindre ost om du använder riven ost i stället för en skiva.

Köp blockera ost

Pre-riven ost kastas med någon form av stärkelse (som majsstärkelse) för att förhindra den från att fastna. Om du gillar din ost super melty, är det kommer att orsaka en bit av en fråga som kan fresta dig att använda mer än du verkligen behöver... Hela lite stärkelse! Men det är inte ens den bästa anledningen att köpa blocket.

Om du behöver det hackade, måste du sätta i arbetet. Antingen får du ut din rivjärn och sätta lite armbåge fett i eller om du drar ut matberedare och måste rengöra den efteråt. Hursomhelst blir det ost en mycket mer värdefull resurs.

Om du behöver skivor, är det svårt att slå dessa presliced ​​underverk, men du helt kan. Bara köpa en deli slicer ($ 147 på Amazon) och du kan skära dem tunnare än de kommer i förpackningen. Dessutom kan du använda den slicer på kött, grönsaker och frukter för perfekt anpassade tunna (eller tjocka) skivor varje gång. Som sagt, om att bryta ut skivare är lite för mycket för dig, gör Sargento nu ultratunna slicesin vissa sorter i stället för brister på smörfett (dvs smak).

Hacka din ost toppade med ströbröd

Det är svårt att slå en bubblig, brun, ostliknande topping på dina grytor, men just dessa grytor kräver ofta en ton av ost, inte bara i grytan, men ovanpå. För en ljusare skorpa, använder en bråkdel av en fint riven ost med några brödsmulor. Du kan använda osten receptet kräver riven på den finaste galler (eller ens en Micro) eller så kan du sub i riven Parm (vilket är en lägre fetthalt ost än de flesta). Blanda 1/4 kopp den fint riven ost med halv kopp panko eller regelbundna brödsmulor (och örter och kryddor om du vill) och 3 msk extra virgin olivolja eller annan hjärtvänlig fett och strö det på stället. Det kan inte vara sliskig som en melty lager av Provolone, men kritan är tillfredsställande nog för att kompensera för det.

Skär högre fetthalt ostar med något annat

Om ett recept efterlyser en högre fetthalt ost, gå för en riktigt smakrik varumärke och skär den med en lägre fetthalt ost som delvis skumma mozzarella. Om det är ett recept som efterlyser en seriös mängd ost, göra lite webb forskning för att hitta en lägre fetthalt version. Ofta innehåller de ost för smaken, men de skär i andra ingredienser - inte bara andra ostar, men saker som kan ge en illusion av krämighet, som fettfri kondenserad mjölk och grönsaker och fruktpuréer och ytterligare kryddor för extra zing. Ellie Krieger fyra-ost mac och cheeseis bedrägligt dekadent, gjort med bara lite extra skarp cheddar (vilket innebär att smaken), ännu mindre Monterrey Jack för extra meltiness och lägre fetthalt ostar som delvis skumma ricotta (bara en halv kopp ) och parmesan. De hemliga vapen är squash puré som utgör en majoritet av såsen och senapspulver för att stödja cheddar smak hela skålen.

Relaterade nyheter


Post Mat

11 matar att färga grönt för en festlig St. Patricks

Post Mat

Hersheys morotkaka kyssar är kontroversiella AF - men är de så dåliga?

Post Mat

Kung Pao Chickpeas: Vänd en favorit kinesisk Takeout Dish Vegan

Post Mat

Hur man finansierar tacksägelsemiddag när du betalar ut dina studielån

Post Mat

Hur man bygger den perfekta yoghurtstaven: en steg-för-steg guide

Post Mat

Årtusendet rosa sallad är en sak, och vi skulle mata det till enhörningar

Post Mat

Den enda trick som faktiskt förhindrar avokado från att brinna

Post Mat

Kokos vatten älskare, akta dig för vad som kan lura i din kartong

Post Mat

Burger Kings back med en annan spannmålsmaksad milkshake

Post Mat

Hur man lyfter det tråkiga gamla facket med kallskuret och grönsaker

Post Mat

Blomkålsmjöl är här för att göra dina dricker med lågt carb resultatet

Post Mat

Doritos försöker ta oss tillbaka till 50-talet med lady-friendly marker