Vilken presidenttropps högsta domstolsval betyder för kvinnor | BurnbrightLove.com

Vilken presidenttropps högsta domstolsval betyder för kvinnor

Vilken presidenttropps högsta domstolsval betyder för kvinnor

Donald Trump meddelade bara hans pickto fylla det tomma sätet i Högsta domstolen, och det bådar inte gott för kvinnor.

Bädda från Getty Images

Domare Neil Gorsuch, som deltog Harvard med president Barack Obama har landat den eftertraktade nomineringen. Gorsuch har tjänat på den 10: e appellationsdomstolen i Colorado sedan 2006, och har tydligt Scalia-liknande tendenser.

"Den verkliga överklagande av Gorsuch nominering [sic] är han sannolikt att vara de mest effektiva konservativa nomineein det gäller att vinna över Anthony Kennedy och smide konservativa beslut på banan", Jeffrey Rosen av National Constitution Center berättade Politico. "Han är ovanligt för hans minnesvärda handstil, djupet av hans läsning och hans vilja att tänka konstitutionella principer från grunden. Liksom Justice Scalia, ibland når han resultat som gynnar liberaler när han tror att historien eller text i konstitutionen eller lagen kräver det, särskilt inom områden som straffrätt eller religiösa minoriteters rättigheter, men till skillnad från Scalia han är mindre villiga att skjuta till regler och kan vara mer villiga att andra gissa Trumps reglerande beslut."

load...

Och tillkännagivandet kommer att vara i primetime! https://t.co/cVRYIz1yLW

- Yashar (@yashar) 31 Jan 2017

Trump valde att göra sitt meddelande med en splashy primetime verklighet TV-special à la The Apprentice, och två potentiella kandidater, Gorsuch och Thomas Hardiman, fördes till Washington, DC, före tillkännagivandet. Förmodligen var de låsta i ett styrelserum ihop och tvingas konkurrera i en cookie säljande funktion sedan möts i en baddräkt tävling.

"Så var det en överraskning? Var det?" Trump krävde efter att tillkännage beslutet.

Skämt åsido, det är pick dödligt allvar för landet som helhet, men i synnerhet kvinnor. Om förslaget godkänns av senaten, Trumps pick - som definitivt kommer att vara konservativ - kommer att sitta i sätet lämnas öppen av döden av rättvisa Antonin Scalia förra året, en plats där den republikanska-kontrollerade senaten vägrade att ens överväga president Obamas mer liberala kandidaten , Merrick Garland.

load...

När Trumps pick godkänns domstolen återigen noga delas luta höger, med den avgörande omröstningen tillhör Justice Anthony M. Kennedy. Tyvärr, att alla kunde ändra om en annan sätet är utrymd under de närmaste åren eftersom Trump kommer utan tvekan att återigen välja en mycket konservativ domare.

Rättvisa Ruth Bader Ginsburg är 83 år gammal. Rättvisa Stephen G. Breyer är 78. Båda är tillförlitligt liberala domare, men om en eller båda går i pension eller dör medan Trump är president, kommer domstolen att svänga höger. Och detta skulle innebära dåliga nyheter för kvinnors rättigheter.

Trump #SCOTUSpick Neil Gorsuch utgör ett existentiellt hot mot legal abort. Insatserna kunde inte vara högre när det gäller våra rättigheter. Pic.twitter.com/JghbJfVSeJ

- NARAL (@NARAL) 1 februari 2017

Gorsuch har försökt att ”följa Scalia väg” Vem sågs som en av de mest #antichoice, konservativa domare under de senaste #SCOTUShistory.

- NARAL (@NARAL) 1 februari 2017

Roe v. Wade är den självklara mitt i prick för just denna domstol, och Trump har dragit några slag när det gäller hans förakt för kvinnors rättigheter. Utöver sin motbjudande godkännande av sexuella övergrepp med sin "ta dem med fitta" kommentarer, sade han på valkampanj att kvinnor som har aborter bör punished.His vice VD, Mike Pence, är en ivrig anti-abort förespråkare och talade vid förra veckans mars för livet i DC högsta domstolen i slutändan kan välja att höra fall som har potential att nagga på en kvinnas rätt att besluta sjukvården hennes kropp behöver. I vissa fall kan denna rätt vara helt decimerats, som med de så kallade "hjärtslag räkningar", som skulle förbjuda abort så tidigt som sex veckor.

load...

Om domstolen inte fatta ett sådant beslut, har Trump sade att frågan skulle "gå tillbaka till staterna", vilket skulle lämna ett brett stråk av kvinnor över hela landet i händerna på sina mestadels manlig, huvudsakligen konservativa lagstiftarna.

Men faran går långt utöver reproduktiva rättigheter. Trans kvinnor kan tvingas tillbaka till farliga situationer genom att lägga ut själva med hjälp av toaletter. Gay mödrar kan förlora rätten att anta sina egna barn; homosexuella kvinnor kan förlora rätten att vara försäkrad på deras fruar hälsa försäkringar. Föräldraledighet och lika lön kan förlora dragkraft. Om några fall där dessa frågor kommer framför en konservativ domstol, är det ganska klart vad resultatet skulle bli.

Och det är inte vacker.

Innan du går, ta en titt slideshowbelow.

Relaterade nyheter


Post Levande

En guide för amerikaner som vill flytta till Kanada om Trump vinner

Post Levande

Jag är bibliotekarie och här är vad vi behöver för att klargöra falska nyheter

Post Levande

Jag bryr mig mer om att göra skillnad än vad Kanye tycker om Trump

Post Levande

Lev som en president i obamas gamla havsflykt

Post Levande

17 pumpa carvings för vuxna som är fantastiska odes till pop-kultur ikoner

Post Levande

Michelle Obama levererar vackert, känslomässigt sista tal som första dam

Post Levande

6 coola sätt att utforska utomhus i sommar du inte hade tänkt på tidigare

Post Levande

Älskade, snälla sluta fråga när vi ska ha barn

Post Levande

10 förhållande podcasts alla ska lyssna på

Post Levande

Azorerna öarna borde vara på din lista för en vinterresa

Post Levande

10 sommarfestidéer så att du kan kasta bakgården shindig av seklet

Post Levande

2018-förmörkelsen: allt du behöver veta