Varför ska vi prata om rikedomsklyftan och inte bara lönsklyftan | BurnbrightLove.com

Varför ska vi prata om rikedomsklyftan och inte bara lönsklyftan

Varför ska vi prata om rikedomsklyftan och inte bara lönsklyftan

Vid det här laget är du förmodligen redan bekant med den ökända löneskillnaderna mellan män och kvinnor. En studie från Institutet för kvinnors Policy Research heltidsarbetare mellan 2015 och 2016 visade att vita kvinnor tjänar 79 cent till en vit mans dollar. Svarta kvinnor tjänar 62 cent. Hispanic kvinnor bara 54 cent.

Men skarpa ekonomiska skillnaderna inte slut där. Det finns en annan mindre allmänt erkända avvikelse på jobbet när det gäller kvinnor: välståndsklyftan.

Välståndsklyftan är bristen på rättvisa mellan män och kvinnors nettoförmögenhet. ”Din lön är verkligen din dag till dag, hur du få genom hur du tar hand om dag till dag ansvar betala dina räkningar, något som kommer upp under dagen hur du flyttar genom livet”, säger Rebecca Wiggins , verkställande direktör för AFCPE, en ideell organisation utbildning finans proffs för att förstå skillnaden. ”Din rikedom är den långsiktiga säkerheten.”

load...

Exempel på rikedom inkluderar sparade pengar, en 401 (k), ett hem du äger, lager investeringar - någon nettopositiva tillgångar som du äger som kan rädda dig ur en dålig situation bör du förlorar ditt jobb när du har subtraheras skuld.

Investerings Tips varje kvinna bör veta

Kvinnor lever med vida mindre mängd än män. Enligt en 2015 studie av Asset Finansiärer Network, median välstånd för alla ensamstående män var $ 10.150. Median välstånd för alla ensamstående kvinnor var bara $ 3210. Data blir ännu skarpare när uppdelade efter ras. Även enstaka vita män hade en median mängd nästan $ 30.000, ensamstående svarta kvinnor hade en median mängd bara $ 200. Enda svart mödrar? $ 0.

load...

Hur hände det här? Förekomsten av välståndsklyftan är dels att göra med löneskillnaderna - kvinnor inte betalas lika betyder ”de inte kan lägga så mycket borta”, säger Wiggins, ”och som drastiskt påverkar saker som kompoundering intresse” - och det är också en historiskt systematiskt problem.

Kvinnor har inte betydande rättigheter att äga egendom förrän 1900 eller att rösta fram 1920, vilket ger dem lite ström för att styra sin ekonomi eller framställningar deras regering att ändra den. Överväg också 250 år av slaveri i Förenta staterna och de diskriminerande lagarna som följde. ”Det är i huvudsak skillnaden i välståndsklyftan ur ett ras perspektiv är att många år”, säger Wiggins. ”Även saker som GI räkningen, där svarta veteraner lämnades ut... När de sätter sina liv på spel för det här landet”, säger Wiggins. [Redaktörens anmärkning:. GI Bill som andra världskriget veteraner college finansiering, arbetslöshetsförsäkring och bostäder]

Enligt en januari 2017 rapport från Stänga kvinnors välståndsklyftan Initiative, systematiska frågor som denna är fortfarande på spel. Till exempel, kvinnor är mer benägna att nekas en mortgageor betala mer för sina lån, trots bättre återbetalning historia, kvinnor av färg och kvinnor med låg inkomst är inte så troligt att dra nytta av de amerikanska skatteincitament och ”trebent pension pall” - social trygghet, anställdas pensioner och personliga besparingar - bryts för kvinnor, som ofta har lägre betalda jobb (göra sina socialförsäkrings utbetalningar mindre) utan pensioner eller 401 (k) alternativ.

Här är hur mycket pengar du behöver för att vara lycklig

Om kvinnor - som från och med 2015, var de enda eller primära familjeförsörjare i 42 procent av familjer-inte är ekonomiskt säker och kunna väder bakslag, det är en fråga för familjer och samhällen.

load...

Lösningen är både en fråga om personlig förändring och politiska förändringar, sade Wiggins. ”Jag tror inte att vi kommer att ha politiska förändringar tills vi ta en titt på könsfördomar och könsnormer i detta land och hur de behöver ändra”, sade hon. Men ”det finns saker som görs.”

Hon nämnde betald familjeledighet blir ett hett ämne i sitt hem delstaten Ohio. Stängningen Kvinnovälståndsklyftan rapport också överens betald familjeledighet har högsta prioritet samt att skattesubventioner mer tillgängliga för kvinnor och i allmänhet förespråkar för kvinnor att nå lön kapital, coachning kvinnor ekonomisk trygghet och minska hindren för kvinnor sparar.

7 löne Förhandla hemligheter varje kvinna behöver veta

Även om du ansöka om förändring i regeringen, ta en titt på dina egna finansiella planer. Hur är din kredit värdering? Har du akuta besparingar? ”Kvinnor måste ta ansvar och vara förespråkare för sig själva i sina ekonomiska liv”, säger Wiggins. Om din ekonomi gör dig nervös, läsa på god budgetering och spara praxis eller prata med en professionell. Om din budget har utrymme att lägga mer pengar bort, lära sig om långsiktiga investeringsmöjligheter.

Du kan också göra en skillnad genom att förespråka för dina kolleger kvinnor i arbetslivet. "Om du är i en ledande position, hjälper det alla när du hjälpa andra", säger Wiggins. Du kan förespråka på någons uppdrag eller så kan du uppmuntra dina medarbetare att tala för sig själva när det gäller att betala och rättvis behandling.

Slutligen fortsätter att utmana dina idéer om män och kvinnors roller, ansvar och hur de förtjänar att kompenseras. "Detta är verkligen om att bygga bättre samhällen och att se till att vårt samhälle som helhet blomstrande", säger Wiggins. "Vi kan inte frodas om vi håller människor tillbaka från sin fulla potential.”

Relaterade nyheter


Post Levande

Här är hur mycket pengar du behöver vara lycklig

Post Levande

En enkel steg-för-steg gör det själv guide till spray-painting mason burkar

Post Levande

6 enkla avlidelser som gör din morgon pendlar mer lyxig

Post Levande

Slaget är på för titeln av bästa julannonsen 2018

Post Levande

Att bära detta till en intervju kan hjälpa dig att landa jobbet

Post Levande

Jag hade ett missfall på tacksägelse, men jag är fortfarande tacksam för semestern

Post Levande

Därför ska du planera din nästa tjejs natt på Nite

Post Levande

Missa inte dessa diamant-i-grova hotspots när du besöker Charleston

Post Levande

Hur värd ett påskäggsjakt för vuxna

Post Levande

5 anledningar kvinnor gör bättre ledare än män

Post Levande

Bara för att jag är stolt judisk betyder inte att jag inte älskar jullåtar

Post Levande

Paven gifte sig med 2 flygvärdinna i mitten av flygningen