Vad gör du om du och din partner inte håller med om att ha barn | BurnbrightLove.com

Vad gör du om du och din partner inte håller med om att ha barn

Vad gör du om du och din partner inte håller med om att ha barn

Du är kär. Kanske är det en ny relation och du fortfarande att lära känna varandra. Kanske har det varit ett tag men din partner ger dig fortfarande fjärilar. Och så en dag, du chattar och det slår dig: Du och din partner inte helt överens om att ha barn.

Hur hände det här? Det kan vara en hel del saker, Toni Coleman, en psykoterapeut och licensierade kliniska socialarbetare i McLean, Virginia, berättar SheKnows. Kanske du gjorde antaganden om din partners önskemål för barn. Kanske din partner var att indirekt och säger saker som ”Kanske en dag,” när de betydde ”Förmodligen aldrig.”

Snart kan diskussionen bygga till en fullt utvecklad argument, vilket båda parter osäker på vad man ska göra eller hur man prata med varandra. Detta är vad som hände med Kathy, en redaktör och bloggare på My diskmaskin är besatt, och hennes man. ”Min man var inte säker på att han ville ha barn,” Kathy berättar SheKnows. Hon visste detta gå in i deras äktenskap. ”Han var inte bestämd, men han visste bara inte om han kunde ge sig själv helt över till föräldraskap.”

load...

Att ha barn - eller att inte ha dem - är ingen liten fråga, säger Coleman. Den tar upp alla typer av smärtsamma och verkliga problem. ”Det är ungefär som varje persons uppfattning om vad deras framtid skulle se ut... Var de kommer ifrån och familjerna de växte upp i eller saker som de utsattes för, vad de trodde att deras liv skulle alltid vara” Coleman säger. ”Det talar till livsstil en hel del men också djupa värderingar och bara en massa djupa känslor.”

Hur Par verkligen avgöra om det är rätt tid att ha barn?

Inte vara säker eller att vara säker på att du inte ha barn är inte ovanligt hos yngre personer, och Coleman säger att det verkar komma upp särskilt i Millennials. ”De säger: 'Jag vill vara friare,'”, säger hon. ”Jag har sett vad mina föräldrar gick igenom och hur dyrt det är att leva och hur mycket det kostar att ha ett hus, och jag bara inte se mig själv någonsin vilja ta på den nivå av ansvar.”

load...

Kathy visste att hon ville ha barn, men hon också älskade sin man och bestämde sig för att försöka leva i limbo att inte veta om de skulle försöka för barn medan han räknat ut. Det gick inte så bra. ”Det visade sig, jag är verkligen dålig lever i limbo”, säger hon.

När hon närmade sig 30, Kathy befann sig behöva ett svar. De grälade en hel del, och ett argument, hennes man sa till henne platta ut "Jag vill inte ha barn"

”En gång sade han inga barn, då vi verkligen haft att göra med de frågor i äktenskapet."

De bästa apps för bröllopsplanering

Men egentligen, inför dessa frågor rakt på är det enda sättet genom dem. Målet är inte att ändra din partners sinne, men att lyssna på vad som är viktigt för dem och försöka förstå. Det kan vara svårt att göra. Det är när par har fastnat försöker ha dessa verkliga samtal som de visar ofta upp i terapi, säger Coleman. ”När de verkligen helt komma dit den andra kommer ifrån och hur viktigt det är för dem, då de kan leta efter kompromisser”, säger hon.

Om de verkligen höra deras partner, kan de börja förstå om sitt missnöje är ett tidsfel - gör sin partner bara inte vill ha barn nu- eller om det är en långsiktig fråga och om i slutändan, det finns något utrymme för kompromisser.

Kompromiss kan se ut som en massa saker, Coleman säger liksom förverkliga din partner är OK med ett barn, men inte de tre du hade hoppats på eller beslutar du hellre skulle ha livet med din partner än ett liv med ett barn.

Men var försiktig, Coleman säger när man kommer till en kompromiss om du inte är helt säker på att din partner är autentiskt ombord. En partner som har ett barn när de inte verkligen vill ha en kan orsaka en hel del bitterhet och en partner som samtycker till att inte skaffa barn kan hamna känslan en otrolig mängd av tomhet. ”Det kan verkligen urholka bra grejer i relationerna”, Coleman säger.

load...

6 par berätta hur de gör ett öppet förhållande Work

När det gäller Kathy och hennes man, de sätter ett moratorium för att tala om en baby i sex månader, och Kathy gick i terapi när de arbetade på sin kommunikation och relation. De enades om att börja med en katt, älskade det, och hennes man började att kunna se sig själv som en far. Efter flera missfall och fertilitetsbehandlingar, så småningom började de sin familj. ”När vi hade vår son Joe [min make] bara blev kär i honom och föräldraskap. Han kunde inte vänta med att ha mer ”, Kathy säger. De har nu tre tonåringar och firar sitt 25-årsjubileum i mars. ”Jag tror att de frågor som vi hade i början verkligen hjälpt oss att bygga en stark relation.”

Relaterade nyheter


Post Levande

Amerikas bästa golf destinationer

Post Levande

Hur 5 kvinnor står upp för den typ av sexuella trakasserier som blev oreilly avfyrade

Post Levande

Vad är internationell kvinnodag, och varför firar vi den den 8 mars?

Post Levande

Vad händer när du spenderar jul ensam

Post Levande

Hemlig systerbyte är inte bara en bluff, det är olagligt

Post Levande

Hur man svarar eftertänksamt om någon anklagar dig för rasism

Post Levande

9 äventyrliga 1-dagarsutflykter som är fantastiska - men förmodligen i ditt område

Post Levande

Det är aldrig för sent att börja helt nya tacksägelsedagstraditioner

Post Levande

Scener från dagens anti-trump protester runt om i landet

Post Levande

Nej, jag vill inte att någon kramar eller kysser mig på jobbet

Post Levande

31 valentins dag misslyckas så illa de kommer att göra dig glad att du är singel

Post Levande

Vilka 10 ladybossar önskar de visste vid 25