Trumps nya verkställande order kunde låta amerikanska barn bli hungriga | BurnbrightLove.com

Trumps nya verkställande order kunde låta amerikanska barn bli hungriga

Trumps nya verkställande order kunde låta amerikanska barn bli hungriga

Den senaste av Donald Trump till synes ändlös serie av verkställande order kunde stava skrämmande nyheter för barn. Ett utkast till orderleaked till The Washington Postshows att det skulle bromsa statligt stöd till invandrare, bland annat närings program som hjälper 45,3 procent av låga inkomster invandrare med barn få mat på bordet. Medan vissa av dessa första generationens invandrare kanske inte är lagliga amerikanska medborgare, 88 procent av deras barn är. Ännu mer skrämmande, kan dessa samma barn vara föräldralösa om deras föräldrar utvisas, en annan allvarlig risk om denna ordning undertecknas.

Förutom att göra det svårare för vissa amerikanska barn att äta, ordning skulle slå ner på vilka invandrare släpps in i USA Traditionellt sannolikheten för en invandrare beroende av offentligt stöd inte beaktas under sin invandring ansökan. Nu, inte bara kommer att vara en avgörande faktor för om eller inte invandrare kan komma, kan det också vara en avgörande faktor för om de kan stanna - även om de har varit lagligt bor här i flera år. Ordern skulle tillåta tjänstemän att utvisa familjer som är mottagare av inkomstbaserade offentliga förmåner.

load...

Här är en tankeställare för alla som tror att USA har en invandring problem

Det innebär att USA skulle diskriminera fattiga invandrare och deras barn, av vilka många behöver vår hjälp mest. Tänk på att dessa noncitizen invandrare betala samma skatt som amerikanska medborgare gör, vilket innebär att de hjälper att betala för ett system som de skulle hindras från att dra nytta av. För att göra en motbjudande situationen ännu mer hjärtskärande, det finns många fall där invandrade föräldrar deporterades med lite varsel, separerade från sina barn som är amerikanska medborgare.

Så, vad fan skulle motivera Trump att underteckna sådan extrem, skadlig lagstiftning? Det uppskattas att detta steg skulle kunna rädda regeringen miljarder dollar. Men det kan också kasta så många som 3,7 miljoner hushåll i osäker livsmedelsförsörjning, enligt Washington Post, och forskning visar att barn som är osäker livsmedelsförsörjning är (uppenbarligen) likelier ha hälsoproblem, som ironiskt nog hamnar kostar regeringen mer pengar i det långa loppet.

load...

7 hjärtskärande fakta om Diane Guerrero deportation story

Så i princip att avsätta hur moraliskt fel och bakåt är det på alla sätt, på en rent praktisk nivå, är ordningen en kortsiktig lösning på ett ekonomiskt problem som i slutändan kommer fortfarande hamna växer. Att kalla det kortsiktigt skulle vara ett allvarligt underdrift.

Förhoppningsvis kommer detta verkställande order att gå igenom några större omarbetning - eller bättre, inte undertecknas alls. Annars kommer miljontals barn vara oskyldiga offer för en regering som bestämde sig för att låta dem gå hungrig och även föräldralösa för att spara pengar. Exakt vad för slags land vi, Amerika?

Papperslösa minderåriga är offer, inte statistik

Relaterade nyheter


Post Levande

Amerikas bästa golf destinationer

Post Levande

Alyssa Milano på hälsosamma vanor, moderskap och positiva effekter

Post Levande

9 gåvor vi är trötta på att få varje år

Post Levande

Jag kan vara en amerikansk medborgare, men jag kommer aldrig att kunna skaka mig invandraretiketten

Post Levande

Kylie Jenner har nu den mest gillade inlägget på instagram

Post Levande

Arbetar du för en psykopat? 6 varningsskyltar

Post Levande

7 pro tips för att kasta ett fantastiskt vinterbröllop

Post Levande

När det gäller motstånd, kritisera beteende, inte människor

Post Levande

Julafton midnatt massguiden för icke-så vanliga kyrkliga goers

Post Levande

Hur man förhindrar att Mercury retrograde förstör din semester

Post Levande

5 sätt att läsa människors känslomässiga intelligens och varför det spelar roll

Post Levande

Ett brev till unga professionella kvinnor i trumpets ålder