Så här stänger du av manterruptors, Ruth Bader Ginsburg-stil | BurnbrightLove.com

Så här stänger du av manterruptors, Ruth Bader Ginsburg-stil

Så här stänger du av manterruptors, Ruth Bader Ginsburg-stil

Av Alex Wilson

Det finns inget värre än att vara på en rulle i ett möte och sedan få avbruten av en kollega. Det är en frustrerande upplevelse, särskilt när det kan kategoriseras som en ”manterruption.” Ibland, men det är helt av en slump.

Justitie Ruth Bader Ginsburg vet detta lika bra (om inte bättre) än den genomsnittliga kvinnan på arbetsplatsen. I en nyligen interviewwith Charlie Rose diskuterade Ginsburg omedvetna fördomar och hur det leder till större diskriminering av kvinnor.

Ginsburg gav ett exempel på en muntligen som hände när hon och rättvisa Sandra Day O'Connor var båda på bänken. Ginsburg antas att O'Connor gjordes tala och interjected. ”Jag trodde att hon hade slutat, så jag ställde en fråga”, säger Ginsburg. ”Rättvisa O'Connor sade: 'Bara en minut, jag är inte klar.”

load...

Även om det var en liten interaktion mellan två kollegor, blev det en stor mediehändelse. Nästa dag, USA Todayran en berättelse om utbyte ”Rude Ruth Avbryter Sandra”

Är tonen i din röst Holding din karriär tillbaka?

Inte nog med att Ginsburg be om ursäkt till O'Connor, som berättade för henne att inte oroa sig och att ”killarna gör det till varandra hela tiden”, men Ginsburg förespråkade för sig själv när en reporter senare konfronterade henne om händelsen. Ginsburg sade hon frågade reportern om han märkte hennes manliga colleaguesconstantly avbryta varandra.

”Han såg för en månad”, säger Ginsburg. ”Sedan kom han till mina kammare och sa: 'Du vet att du har rätt. De avbryter varandra hela tiden, men jag har aldrig märkt det.”

load...

Även om manterruptions är irriterande och kan vara skadligt för en professionell kvinna auktoritet, det finns strategier du kan använda för att stänga manterruptors (och de människor som försöker övertyga dig att de inte är en big deal). Här är några RBG-inspirerade sätt att se till att du hört på jobbet.

Hur Bästa Arbetsgivare Craft Deras sexuella trakasserier Policy

1. Använd aktiva ord

En Northwestern Universitystudyon muntligen visade vetenskapliga bevis för att kvinnliga domare i Högsta domstolen avbryts mer. ”Vi finner att rätts interaktioner vid muntliga starkt köns,” forskarna skrev. ”Med kvinnor som avbryts vid oproportionerliga priser av sina manliga kollegor, samt av manliga förespråkare.”

När Ginsburg och andra kvinnliga rättvisa används artig språket, som ”ledsen”, ”får jag fråga” och ”ursäkta mig”, de avbröts mycket oftare. Men studien visade också att som svar på detta, Ginsburg förändrat hur hon talade. ”Ginsburg verkar övergången till en mer aggressiv stil förhör,” forskarna påpekade. ”Och hon inte avbryts nästan lika ofta.”

2. Advocate för fler kvinnor i laget

Ginsburg talar om rättsliga frågor och kön equalityregularly. Fast hon personligen inte får bestämma vilka domarna delta i Högsta domstolen, är hon allmänheten om att vilja så många kvinnor på bänken som möjligt. När vi frågade om det kommer att vara ”tillräckligt” kvinnor på högsta domstolen i 2012, Ginsburg gav henne nu ikoniska svar. ”Jag säger, när det finns nio”, sa hon på 10: e Circuit Bench & Bar Conference. ”Det har varit nio män, och ingen har någonsin tagit upp en fråga om det.”

Oavsett om du är på högsta domstolen bänk eller sitta ett konferensrum bord med fler kvinnor i rummet är alltid en bra idé. Tillsammans kan du marknadsföra varandras idéer, stå upp mot ”hepeating” och bjuda in kvinnliga medarbetare att avsluta sina uttalanden när de blir avbruten. Gör en aktiv insats för att ta in kvinnliga anställda på alla nivåer i organisationen, och resultaten talar för sig själva.

load...

Det bästa sättet att svara på en förolämpning Enligt Steve Jobs

3. Stå upp för dig själv

Trots deras ideologiska skillnader, Ginsburg var en nära vän till slutet av justitierådet Antonin Scalia. De höll inte på många saker, men förblev ”bästa kompisar” (och de är Ginsburg ord!) Under hela sin karriär, ens en gång gå på semester tillsammans.

Ginsburg vänskap med Scalia påminner oss om att det är viktigt att lära känna människor på andra sidan av bordet. Om du befinner dig ständigt avbryts av en manlig kollega, be honom att coffeeso du kan dela dina bekymmer. Det är möjligt att han inte har märkt och kommer att uppskatta dig föra upp frågan i privat. Om diskussionen blir konfronterande och du känner att du behöver för att få en handledare inblandade, kommer du att ha åtminstone förespråkade själv genom att göra ansträngningar för att ta itu med frågan på egen hand.

Du bör inte förväntas att lösa manterruption problem, men tills män börjar förstå sina egna beteenden och hur de påverkar kvinnor i arbetslivet, dessa strategier är ett bra sätt att komma igång. RBG skulle vara stolt!

Relaterade nyheter


Post Levande

10 saker du aldrig bör göra när du pratar med en person med dvärg

Post Levande

10 skäl att tapetera rummet bakom huvudet

Post Levande

10 tecken du är en giftig chef

Post Levande

Dessa veganer kommer att få dig att tänka på din bröllopstårta

Post Levande

8 saker som din pengar-kunniga vän vill att du ska veta om semestrar

Post Levande

8 fantastiska appar för att hjälpa dig spara pengar under semestern

Post Levande

Varje kupong behöver du för en utmärkt tacksägelse

Post Levande

Enkel hemlagad hund behandlar du kan piska upp på 20 minuter eller mindre

Post Levande

Dessa netflixhackar tar din Bingeing till en helt ny nivå

Post Levande

10 påsk gåva idéer som inte är kaniner, kycklingar, ankor eller godis

Post Levande

9 Badass kvinnor som ger oss tro på mänskligheten just nu

Post Levande

7 löneförhandlande hemligheter varje kvinna behöver veta