Oss. armén upphör byggandet av Dakota access pipeline | BurnbrightLove.com

Oss. armén upphör byggandet av Dakota access pipeline

Oss. armén upphör byggandet av Dakota access pipeline

Update, 4 december på 15:30 PT: Den amerikanska armén meddelade idag att tillstånd för den aktuella Dakota tillgång Pipeline väg kommer att nekas. Ett uttalande från Jo-Ellen Darcy, biträdande armén, Civil Works, sade: "Även om vi har haft fortsatt diskussion och utbyte av ny information med Standing Rock Sioux och Dakota Access det är klart att det finns mer arbete att göra. Det bästa sättet att slutföra detta arbete på ett ansvarsfullt sätt och snabbt är att undersöka alternativa vägar för rörledningen korsning." Enligt tid, arbete på den kontroversiella gasledningen kommer att stoppa så Army Corps of Engineers kan genomföra en miljökonsekvensbeskrivning. Studien skulle titta på alternativa vägar för 1170 mil projekt.

USA: s inrikes Sally Jewell släppte sedan ett uttalande till stöd för armén beslut:

Precis i: Uttalande från sekreteraren av inre för Armys beslutet att stoppa Dakota Tillgång Pipeline arbete pic.twitter.com/8SQVXT7tRt

- Michael Del Moro (@MikeDelMoro) December 4, 2016

På 2 december släppte justitieminister Loretta E. Lynch ett uttalande om Förenta staternas Department of Justice Facebook-sida:

load...

Ursprungliga artikeln:

The North Dakota åtkomst pipelineprotest når bristningsgränsen. Sedan starten har ledningen varit en källa till gräl debatt och protest. Den ständiga Rock Sioux Tribe, som äger åtminstone en del av marken linjen är tänkt att byggas på, stämde den federala regeringen, hävdade stammen var inte ordentligt konsult om projektet. Den 9 september, den federala tingsrätten beslutat att byggandet skulle kunna fortsätta på rörledningen. Tusentals människor har anslutit sig till Standing Rock Sioux Tribe sedan dess. Nyligen North Dakota guvernör Jack Dalrymple, utfärdade ett dekret om utvisning av DAPL demonstranter vid 5 december, med hänvisning till "hårda vinterförhållanden." Demonstranter har inga planer på att lämna.

load...

En kväll tillbringade i en anti-Trump rally i bilder

Sedan början av protesterna, har demonstranter och poliser drabbade samman våldsamt. Det har skett en ökning av våld som spänningarna har skjutit i höjden. Polisen nu spruta kallt waterand släppa tårgas mot demonstranter i temperaturer under nollpunkten. Demonstranter, även kallade vattenskydd, har lidit flera skador som orsakas av gummikulor. Det är en nervpåfrestande situation. Om du är osäker på vad som händer, här är din chans att komma ikapp.

1. Det kommer att bli enorm (om det någonsin byggts)

Rörledningen - som föreslagits - en 1168 mil amerikanska olje väg som skulle sträcka genom fyra stater. Syftet med pipeline är att överföra råolja från North Dakota i South Dakota, genom Iowa och Illinois. Projektet kommer att kosta $ 3,7 miljarder för att slutföra - om det någonsin har gjort.

2. Det handlar om pengar, pengar, pengar

Förespråkare av planen tror North Dakota tillgång Pipelineis ett viktigt steg i att hjälpa USA att bli mer självständiga när det gäller energi i stället för att förlita sig på utländska nationer. Ekonomer säger att det kommer att ge delstaten North Dakota $ 156 miljoner i försäljning och inkomstskatter tillsammans med att lägga upp till 12.000 byggjobb. Dakota Access projektutvecklaren, hävdar ledningen är det säkraste, mest kostnadseffektiva och miljövänliga sättet att extrahera råoljereserver finns i North Dakota. Alternativet skulle innebära beroende på räls och lastbilar.

Jag var bara ett barn när 9/11 slog mitt kvarter

3. Standing Rock Sioux Tribe leder avgiften

Den ständiga Rock Sioux Tribe är ett federalt erkänd indianstam centrerad i Fort Yates, North Dakota, område. Stamledare säger att byggandet av rörledningen hotar stammens miljömässiga och ekonomiska välfärd. Rörledningen enligt Sioux stammen skulle också skada webbplatsens historia, religion och kultur. Säkerheten för stammens dricksvatten är också en hotande fråga. Miljö groupshave gick stammen att göra framställningar till byggandet av rörledningen med hopp om att president Obama kommer att förkasta projektet som han gjorde Keystone XL rörledning. Framställningen att stoppa det hela nådde 300.000 underskrifter av pressläggningen.

load...

4. Det handlar om lösa

The North Dakota åtkomst pipeline protest är tippad som den största sammankomsten av indianstammar i 100 år. Hittills har domstolarna styrde mot Standing Rock Sioux Tribe, men dessa bakslag har bara gjort demonstranterna mer bestämd. Den ständiga Rock Sioux Tribe höjde tusentals dollar och de har fått ett oräkneligt antal donationer till stöd för sina insatser.

Min vän är en missbrukare, och jag bara titta på henne blekna bort

Retweet detta innan det tas ner # NoDAPLpic.twitter.com / WJZ3wHRWZ5

- Will (@sinamonnroII) November 29, 2016

Som 5 december obligatorisk evakuering av DAPL demonstranter närmar sig är det viktigt att komma ihåg det finns åtgärder du kan taketo hjälpa sina insatser - åtgärder som inte kräver att du köra upp till North Dakota.

Relaterade nyheter


Post Levande

Ju mer liknande jag blir för min far, desto mer åsidosätter jag honom

Post Levande

Problemet med Melania trumpens RNC-tal Ingen talar om

Post Levande

13 saker du aldrig insåg alexa kan hjälpa dig att göra

Post Levande

En riktig häxa väger in på hästkrafts växande popularitet

Post Levande

45 citat på kroppsbild som inte är cheesy och kommer faktiskt att hjälpa till

Post Levande

Hur känner jag mig som en biracial kvinna efter valet

Post Levande

Alyssa Milano på hälsosamma vanor, moderskap och positiva effekter

Post Levande

Presentförpackningshackar för att göra din semester så mycket enklare

Post Levande

Platsen ger kvinnor en plattform för att sälja sina visioner

Post Levande

Har du en liten skrotduk? förvandla den till ett coolt Boho-huvudband

Post Levande

Känslan inkluderade förvandlade hela mitt liv - alla förtjänar det

Post Levande

9 Ikea hacks som hör hemma i ditt vardagsrum