När det gäller löner, borde kvinnor alltid be om mer? | BurnbrightLove.com

När det gäller löner, borde kvinnor alltid be om mer?

När det gäller löner, borde kvinnor alltid be om mer?

Det är tufft här ute i världen av arbetande kvinnor. Du har hört statistik från Pew Research: Kvinnor gör betydligt mindre än menfor samma arbete, med vita kvinnor gör i genomsnitt 82 cent till en mans dollar. Svarta kvinnor gör i genomsnitt 65 cent, och spansktalande kvinnor bara 58 cent.

Pay diskrepans kan kosta en kvinna halv dollarsover en livstid miljoner. Och ändå kvinnor ofta ses som aggressiv och unlikeablewhen de ber om höjningar eller försöka förhandla högre löner.

31 Empowering sätt att fira kvinno History Month

Så vad är en flicka att göra? Ska de förhandla om sina löner vid varje tillfälle för att försöka kompensera för löneklyftan?

load...

Enligt en 2017 studie av Careerbuilder, mer än hälften av företagen förväntar dig att negotiateyour erbjuda och 52 procent av de tillfrågade sade att de erbjuder kandidater mindre förväntan att de kommer att be om mer - ibland $ 5000 eller mer kvar på bordet.

Så ska du begära mer? Förmodligen. Ett anmärkningsvärt undantag enligt Ladan Nikravan Hayes, karriär rådgivare på Careerbuilder är om du redan betalt vid förväntad. ”Om du har gjort din forskning och du vet att lönen du får är i linje med din position, dina erfarenheter och staden du arbetar i, inte förhandlar bara för att förhandla”, säger Hayes.

Närmar förhandling på rätt sätt kan ha en hel del att göra med om dina förfrågningar tillgodoses. Till exempel, om du är i förhandlingsprocessen för en ny position, inte kommer i för tidigt med lönekrav. ”Förhandla aldrig ersättning innan du förhandla jobbet”, säger hon, eftersom du är mer attraktiv för arbetsgivare när du har visat din passion, erfarenhet och kompetens. Om du börjar förhandla innan du har gjort de klart kan du skära av deras intresse i förtid.

load...

15 Up - & - Kommer Kvinnliga Tech genier gör fantastiska saker

Nyckeln är att göra din forskning och komma förberedda med en lön sortiment. ”Använd denna forskning för att informera din förhandlingsteknik,” Hayes säger. ”Tala om vad som är lämpligt för rollen bygger på din erfarenhet och vad du har att erbjuda.”

En liknande teknik kan användas när du ber om en höjning på ditt nuvarande jobb också. "Fäst hårda siffror för dina prestationer", säger hon. "Var beredd att dela exempel på projekt som du slutfört och hur dina ansträngningar har positivt påverkat företaget."

Om efter att du försökt förhandla, kommer din potential eller nuvarande arbetsgivare inte överväga en högre hastighet, kan det inte vara en återspegling på dig. ”Det kan finnas en lönetak att ingen mängd av förhandling kan lossna”, säger hon.

Men det betyder inte att du måste gå iväg tomhänt. ”Bortsett från att inte förhandla alls, det vanligaste misstaget arbetssökande att endast förhandla lön” Hayes säger. Ta hänsyn till andra faktorer som är meningsfulla för dig. Till exempel kan en förändring i ansvars, möjlighet att arbeta från en annan plats, mer flexibla timmar eller mer semester.

Hayes erbjöd några andra frågor att ställa innan du accepterar eller avvisar ett erbjudande:

  • "Är bara denna lön bas?"
  • "Kommer det att finnas en sign-on bonus?"
  • "Hur kommer jag att utvärderas och kommer det att finnas en ökning baserad på den utvärdering?"

Men ändå, om du ber om en höjning och inte få det, du är inte ensam. En 2016 studie från Cass Business School i London visar att kvinnor får höjer 25 procent mindre oftenthan sina manliga motsvarigheter. Medan vi fortsätter att kämpa för lika lön på lagstiftningsnivå, vi måste bara fortsätta göra jobbet-hunt forskning, formulera våra förväntningar till nuvarande och framtida arbetsgivare och söka företag som betalar oss därefter.

load...

Relaterade nyheter


Post Levande

En full-on kvinno strejk kommer, och folk är freaking ut

Post Levande

10 tecken du är en giftig chef

Post Levande

En reseproffs tips för att hålla dig fuktad på långa flygningar

Post Levande

Chrissy teigen lever tweets hilariously bizarre flight reversal

Post Levande

Trumps nya verkställande order kunde låta amerikanska barn bli hungriga

Post Levande

Jag var tvungen att sluta jobbet för att jag är en mamma

Post Levande

5 små steg som kan göra stor skillnad i din ekonomi

Post Levande

Kvinnoföretagare önskar att deras yngre själv hade varit mer oroliga

Post Levande

7 hemligheter att köpa en säker, prisvärd bil

Post Levande

7 saker jag lärde mig av att bosätta mig

Post Levande

7 stora missuppfattningar om att arbeta hemifrån

Post Levande

Jag bryr mig mer om att göra skillnad än vad Kanye tycker om Trump