Mitt bästa karriärbeslut? välja handelsskola över college - här är varför | BurnbrightLove.com

Mitt bästa karriärbeslut? välja handelsskola över college - här är varför

Mitt bästa karriärbeslut? välja handelsskola över college - här är varför

Av Alex Wilson

Efter examen från yrkesskola 1995 blev Melissa Smith administrativa professionella hon alltid velat vara.

”Jag har alltid vetat att jag ville bli en admin”, säger Smith. ”Min mamma var en admin, så beslutet att gå [till yrkesskola] var en no-brainer för mig.”

Från get-go, var Smiths yrkesskola erfarenhet fokuserad på jobbet var hon utbildning för. Allt Smith och hennes klasskamrater gjorde, lärde och studerade var direkt relevant för administrativt arbete.

”Jag ville göra saker som jag faktiskt kommer att göra. Jag ville inte ta en matte klass om jag inte kommer att använda matematik ”, säger Smith. ”Det var mycket hands-on arbete. Yrkesskola är ganska mycket en nio-till-fem, och jag kände mig mycket beredd att gå in i arbetskraften. Jag visste vad det var att vara på kontoret hela dagen lång. Jag visste hur det var att sitta framför ett skrivbord, vara på datorn, att bära klackar. Vi var tvungna att klä sig som om vi skulle till kontoret varje dag.”

load...

Det 3-Step Process för att förhandla en Mental Health Day

Ett alternativ till traditionella grundutbildningen, handel skolor (även känd som yrkesskolor) är läroanstalter som fokuserar sina kursplaner på specifika jobb. Studiekurser kan variera från djurvård, snickeri och bilverkstäder.

I Melissa Smith fall studier var medicinsk kontor administration. Efter examen från yrkesskola 1995 blev Smith administrativa professionella hon alltid velat vara. Hon har också blivit en virtuell assistent medarbetare och distansarbete konsult och har även skrivit en bok, anställa rätt virtuell assistent.

Trots utbildning för ett specifikt yrke inom en viss bransch, har de färdigheter Smith lärt varit tillämplig i varje steg av sin karriär resa. Yrkesskola utbildade Smith att använda olika datorprogram, inklusive medicinsk Office Manager och tidiga versioner av Microsoft Office, vilket gör henne en tillgång för kontor i flera branscher.

load...

”Mest anmärkningsvärt var läkarbesök schemaläggning,” sade Smith. ”Det var en liten del av vår klass, men schemaläggning hjälpte förvandla min karriär eftersom hantera scheman har bara blivit hårdare, inte enklare.”

Denna VD säger att hon kommer inte att anställa ett jobb kandidat som inte gör dessa 4 Saker

Smith använde hennes organisation och kommunikationsförmåga för att flytta från den medicinska industrin till högre utbildning och så småningom till virtuellt arbete. Inse att hon inte måste vara i en fysisk plats för att göra sitt arbete, hon tog fördel av tidpunkten för att starta sitt eget företag. Idag, medan hon ansluter virtuella assistenter med företag i nöd, hon är också reser världen (12 länder i 12 månader!). Smith krediter yrkesskola med en hel del av hennes framgång.

”Jag tror fortfarande att det var ett stort beslut, även om jag inte stanna inom det medicinska området,” sade Smith. ”Mina kunskaper har varit överföras till varje position jag någonsin har haft.”

Har Smiths berättelse inspirera dig att tänka yrkesskola? Här är de tre frågor som du bör ställa dig själv innan du registrera:

1. Är det exactlywhat du vill göra?

Din hela dagen kommer att kretsa kring yrket du studerar för. Om det är något du inte är 100 procent investeras i, kanske du vill ompröva. Enligt Smith tar yrkesskola engagemang, engagemang och passion. ”Det motsvarar någon som vill bli lärare eller astronaut eller läkare när de växer upp - de ska hitta ett sätt, och de kommer att göra det”, sade hon.

2. Är jag redo för detta arbetsbörda?

load...

Handel skolprogram sträcker sig från ett år till 18 månader, mycket kortare än traditionell två- eller fyraårigt college program. Trots att kortare, är yrkesskola sällan mindre arbete. ”Det är en full-timejob, kommer att handla skolan”, säger Smith. ”Man måste satsa på den nu och vet att du kan arbeta två jobb om du måste arbeta och gå till yrkesskola samtidigt.”

Beteendeintervjufrågor: Hur man spika dem (och hur man svika dem)

3. Är jag villig att uppdatera mitt perspektiv?

Enligt Smith, en av de största sätt yrkesskolan påverkat henne var genom att öppna upp henne till nya möjligheter. ”Vi hade så många fantastiska lärare på skolan som jag gick till som kom från alla dessa olika områden”, säger Smith. ”De inte växa upp i tron ​​att de skulle göra det. De fick lära sig där och brukade vara i det område som de undervisade i. Det gör du tror "OK, det är vad jag ska göra för evigt, men det kanske inte alltid ser likadana ut.”

Även om dina educationhas en enda fokus, det finns flera fördelar med att delta yrkesskola. När du funderar på din nästa karriär, se till att du lägga till den i listan med möjligheter.

Relaterade nyheter


Post Levande

12 skrämmande bergbanor i USA som helt kommer att skämma dig

Post Levande

Anti-brudens guide till att planera ett icke-traditionellt bröllop

Post Levande

Amerikas bästa golf destinationer

Post Levande

2018-förmörkelsen: allt du behöver veta

Post Levande

Nationell vänskapsdagen är det perfekta tillfället att fira din Bestie

Post Levande

5 tjej chefer som har tagit djurindustrin med storm

Post Levande

Melania Trump skyller Hillary Clinton och media för Donald trumpens pojkeprat spränger upp

Post Levande

Små saker du kan göra denna vecka för att fira svart historia månad

Post Levande

5 kvinnor på spänningen och utmaningar att arbeta i tech

Post Levande

Trumps nya verkställande order kunde låta amerikanska barn bli hungriga

Post Levande

Hur man böjer sig ur möten som är en total tidssugning

Post Levande

7 saker du borde ta bort från din resumé