Min far var en missbrukare - jag har naturligtvis pappafrågor | BurnbrightLove.com

Min far var en missbrukare - jag har naturligtvis pappafrågor

Min far var en missbrukare - jag har naturligtvis pappafrågor

Det var juldagens morgon, jag hade gjort min pappa en snö världen. Det var lite, fylld med glitter och plast konfetti. Han uttryckte det i min mammas händer, rynkar pannan, säger att han inte förtjänar det.

"Helvete, ta den. Hon gjorde det för dig," min mamma sa, försöker hålla dämpad. Jag fortsatte uppackning gåvor. Jag minns mår dåligt, tårar väller upp i min lilla bruna ögon. Varför gjorde han inte gillar min gåva?

Jag förstår hans skuld nu. Som vuxen kan acceptera en gåva du inte förtjänar att vara förödmjukande.

Jag var en pappas flicka rakt igenom. Min mamma aldrig försökt göra mig hata honom för vad han hade gjort med henne om och om igen, hur han ljög och valde ett liv i missbruk över henne. Jag kommer aldrig att veta hur hon var så stark. Hon älskade honom innerligt och skulle ha gått till slutet av jorden för att få honom att känna älskade eller för att få honom att hjälpa.

load...

Folk gillar min far en tendens att tycka synd om sina misstag, snarare än att göra sig en bättre människa. Min far ville att det skulle vara någons fel, men hans egen för att landa honom i den position han befann sig i. Bakom hans missbruk fanns verkligen ett berg av problem, barndomstrauma och missbruk. Han valde att lösa dessa problem genom att använda.

När min mamma var sjuk med cancer, kämpade hon och kämpade för att hålla min far. Han var sjuk också. Utom hans sjukdom hade ingen möjlighet att bota med cellgifter och strålning. När min mamma var döende, han stal hennes smärtstillande. När hon kastade upp i badrummet, var han berusad. När hon var tunn och skör och kämpar för ett äktenskap, han råna en närbutik och gå till fängelse.

load...

9 saker som vi verkligen måste sluta gratulera pappor för att göra

Jag älskade min pappa. Jag älskar fortfarande min pappa eftersom han är en del av anledningen till att jag är här. Jag älskade min pappa eftersom han försökte vid ett tillfälle. Jag bryr mig inte mycket för mannen som låter sitt missbruk blivit hans högsta prioritet.

Jag tycker ibland själv instängd i en hamsterhjul av minnen. Som när min mamma fångade min far att dricka ur en vinäger flaska som han hade gömt alkohol i. "Varför håller du gör detta ?!" Hon skrek. Min far mumlade något om ”livet är inte lätt” och gick ut. Han var borta i flera dagar.

Eller när vi tittar på TV precis innan min läggdags och han hade ett anfall framför mig. En dra sig ur drogerna som han hade varit på. Han hade försökt att sluta cold turkey. Jag skällde när han kom till desorienterad. Nästa dag min mamma sa att jag inte kunde berätta för någon om vad som hade hänt med min far, sade hon att hon var ledsen att det hade hänt i framför mig. Jag såg inte min far under flera år efter det.

När min mors kamp med cancer slutligen slutade var jag åtta. Mina bröder och jag fördes till bor med min mormor. Min hela familjen hade inget positivt att säga om min pappa. Jag började hata honom. Jag började ogillar honom för vad han gjort för oss och min mamma.

Jag trodde meditation var woo-woo, tills det hjälpte mig att få nykter

När jag träffade min far för första gången som vuxen, jag visste att jag aldrig kunde ha relationen med honom att jag hade längtat så illa. Han var en man med barn -Han var inte en far. När jag lärde känna min pappa, såg jag en hel del om honom på mig själv och mina bröder. Min yngste bror hade hans vackra blå ögon, min mellersta bror hade hans tjocka vågigt hår, jag hade sina trädstam ben. Vi hade alla möjligheter att bli precis som honom. Det är en skrämmande insikt.

load...

Men en gång så ofta jag tänker på min pappa och jag tänker på honom utanför hans missbruk. Jag tänker på hur mycket jag älskade honom som ett barn. Min far var vacker, hysterisk och så karismatisk. Alla som mötte honom gillade honom. Han gjorde verkligen älskar mig och mina syskon. Han älskade min mor. Han inte älskar sig själv. Han var svag. Drogmissbruk gjorde honom svagare.

Berättelser om missbruk är inte bara gjorda för TV-filmer. Jag är en av många barn som har sett missbruk ruin liv. Jag har drabbats, men det kommer inte utesluta mig så det gjorde min far.

Jag fruktar min mans operation utlöser sin smärta pill addiction

Relaterade nyheter


Post Levande

Problemet med Melania trumpens RNC-tal Ingen talar om

Post Levande

13 på-punkt nyårs resolutioner för en bättre 2018

Post Levande

Känslan inkluderade förvandlade hela mitt liv - alla förtjänar det

Post Levande

Här är vad som hände när jag hade en full-meltdown på jobbet

Post Levande

Mitt bästa karriärbeslut? välja handelsskola över college - här är varför

Post Levande

11 stora presentidéer till din assistent

Post Levande

Varför är det OK att inte betrakta dig själv som en tjej chef

Post Levande

Scener från dagens anti-trump protester runt om i landet

Post Levande

7 snabba LinkedIn-tweaks som gör stor skillnad

Post Levande

13 Underbara små utrymmen för att inspirera dig att designa din egen

Post Levande

Anda flygbolag anklagade för att be student att spola sin hamster ner på toaletten

Post Levande

Hur man vet när det är dags att gå ifrån en vänskap