Jag slutade mitt hemska jobb för att jag hatade personen jag blev | BurnbrightLove.com

Jag slutade mitt hemska jobb för att jag hatade personen jag blev

Jag slutade mitt hemska jobb för att jag hatade personen jag blev

Jag slutade mitt jobb i år. Det var rätt beslut, men det gjorde inte det lätt.

Jag har jobbat hemifrån, undervisa engelska kurser på universitetsnivå på nätet, under de senaste tre och ett halvt år. Sedan den dagen jag började har jag haft två barn för en totalsumma av fyra små män. Och jag har hållit ansluta bort på mitt arbete, ibland undervisning upp till fyra klasser i en åtta veckor sikt. Medan vissa online professorer har en lätt (eller lättare) jobb, undervisning engelska på nätet är brutal.

Jag är rädd, men jag har slutat att säga nej till min makes militära drömmar

Jag kände mig som jag hanterar det hela ganska bra fram till förra året, och i synnerhet förra hösten efter min son Benji fick sin ASD diagnos. Vi har lagt terapi till vårt veckoschema och plötsligt var jag spendera timmar per vecka på Autism Center, körning, förvränga att hitta barnvakter och argumentera i telefon med försäkringsbolaget. Stressen var överväldigande och även börjat påverka min hälsa, både fysiskt och mentalt.

load...

Jag hade funderat på att sluta mitt jobb förra året men jag vacklat: Jag var så turen att vara en mamma som kunde arbeta hemifrån när det finns så många kvinnor som dör för att vara i min position.

Inte jag är skyldig dem att hålla ”Dream” levande, drömmen som säger: ”Ja, 21: a århundradet moderna kvinnan: Du kanske inte kunna ha hela kakan, men du kan ha en liten bit av vad du är determinedto sätta på din tallrik!”

Men då ett samtal med mina barn sätta en kniv i att ”Dream” och förseglade mitt beslut att sluta. Jag hade precis avslutat omdöme för B sikt och berättade för mina sedan åtta år gamla tvillingar, ”Gissa vad, pojkar? Inga fler papper! Jag är klar!”

load...

”Ja!” De hurrade. ”Nu kan du tillbringa tid med oss!”

Aj.

Det var det. Jag visste att jag behövde en förändring. Jag var inte att vara mamma eller fru att jag ville eller behövde vara. Jag var inte att vara en trevlig person. Jag visste inte ens gillar mig. Jag var en genomsnittlig person som var uppträdda ut, utmattad, och som skrek hela tiden. Plus om jag graderade bara en mer papper om ”Vägen som resas mindre” Jag kan bara förlora mitt sinne (eller vad som var kvar av det).

Jag lät min medarbetare klandra mig för allt för att undvika konflikter

Och som tur som jag skulle arbeta hemifrån, det var bara inte värt det längre. Jag kan inte göra allt. Faktum är att jag inte vill göra allt längre. Jag är typ av över den. Ändå vet jag, det känns konstigt att erkänna det. Jag har ivrigt varit i skolan och / eller arbeta eftersom mina tvillingar var sju månader gamla (de är nio nu). Jag investerade år av mitt liv i min magisterexamen och undervisning, både på campus och på nätet. Och jag var en darn-good professor också. Men sanningen är att jag måste investera mitt liv där min kärlek är. Jag älskar engelska, och jag älskar att hjälpa eleverna att bli bättre författare, men det är svårt att hålla kärleksfull något som inte älskar dig tillbaka. Och ärligt talat så mycket som jag försökte vara en personlig, relatera, sympatisk, äkta, omtänksam nätet professor, tusentals studenter jag har lärt inte kommer att komma ihåg mitt namn nästa vecka, mycket mindre 20 år från nu.

Men mina barn får bara en mamma. Jag är inte en blip på dem. Jag är hela deras värld. Och jag behöver flytta dem tillbaka till mitten av min värld. Jag vet att detta rätt beslut. Men inte alla bra beslut är lätt. Jag brukade få en hel del varma fuzzies tala om för folk att jag undervisade vid ett universitet. Jag kände validerats av höjda ögonbryn och imponerade tonfall. Det fick mig att känna att jag var mer än ”bara en mamma,” som jag var en intelligent människa som gjorde en skillnad i världen.

Så, så mycket som jag säger ”good riddance” till den fruktansvärda stressen av att vara en WAHM, det kommer med lite sorg också ett talesätt ”goodbye” till det prideful lilla hörn av mitt hjärta (för att inte nämna den förlorade inkomsten ).

Men jag är redo att säga hej till massor av bra saker också. Jag kommer att kunna säga mer ”komma in” och mindre ”försvinna." Det kommer att vara mer tid att göra saker nu och mindre senare. Jag kommer att kunna investera mer tid i egenvård i stället för självförnekelse, har mer energi och mindre utmattning, vara mer vänliga och mindre irriterande. Jag har mycket mer tålamod och göra en hel del mindre skrik. Och viktigast av allt, jag har mer kärlek, mer kärlek.

load...

Att ”bara en mamma” kan sår min stolthet, men att göra valet att vara mamma att jag vill och behöver vara är det bästa beslutet jag har gjort på länge.

En version av den här artikeln dök upp på TheBamBlog.com

Jag uttråkad av mitt nya jobb, men rädd om jag lämnar det kommer att se illa på mitt CV

Relaterade nyheter


Post Levande

Delta & Ann coulter är feuding över en 30 euro sätesuppgradering

Post Levande

Att vara mer äkta på sociala medier kan göra 2018 suga mindre

Post Levande

Trumps nya verkställande order kunde låta amerikanska barn bli hungriga

Post Levande

Hur man böjer sig ur möten som är en total tidssugning

Post Levande

9 personer du ska lägga till i jullistan i år

Post Levande

12 skrämmande bergbanor i USA som helt kommer att skämma dig

Post Levande

Kan tatueringar fortfarande hålla dig från att få jobb? enligt denna nya studie ja

Post Levande

Hur man svarar eftertänksamt om någon anklagar dig för rasism

Post Levande

Jag kan vara en amerikansk medborgare, men jag kommer aldrig att kunna skaka mig invandraretiketten

Post Levande

9 gåvor vi är trötta på att få varje år

Post Levande

6 semestrar som inte kräver en ful tröja

Post Levande

Därför ska du planera din nästa tjejs natt på Nite