Jag kan vara en amerikansk medborgare, men jag kommer aldrig att kunna skaka mig invandraretiketten | BurnbrightLove.com

Jag kan vara en amerikansk medborgare, men jag kommer aldrig att kunna skaka mig invandraretiketten

Jag kan vara en amerikansk medborgare, men jag kommer aldrig att kunna skaka mig invandraretiketten

När gjorde ordet invandrare blivit synonymt med en typ av invandrare? När gjorde ordet invandrare omedelbart innebära radikala islamiska terrorister? Varför, när USA har länge definierats som en smältdegel, är det nu försöker att döpa "Se amerikanska stora igen"

Bara för att jag är stolt judiska betyder inte att jag inte älskar julsånger

Vårt land var "grundades" av invandrare och vi har blivit invävda i tyget of America. Det är befängt att diskontera betydelsen. USA är bara 238 år gammal. Som underlag för jämförelse, för religiösa, är Bibeln noteras vara mellan 1900 och 3400 år gammal. Gör matten - det mest någon kan göra anspråk på är nio generationer i Amerika.

load...

Jag har identifierat mig som invandrare under de senaste 37 åren, ända sedan jag klev på New York från det forna Sovjetunionen i mars 1979. Min tidigaste minne är flygtur till JFK, med det blå vattnet i toaletten och den salta påse jordnötter, och på något sätt denna flashback spolas andra minnen från min födelse land ur mitt sinne. Nu, som en mor till en sex år gammal och 14 år gammal, jag är ständigt förvånad över hur mycket eller hur lite de minns från fem års ålder. De minns specifika detaljer från födelsedagskalas eller semester, men jag minns knappt något innan det blå swirly vattnet i toaletten 25.000 fot över Atlanten.

På tal ryska har gått in och ut ur stil. Jag var tacksam 1980 Perestroikamade det coolt att vara ryska och att bära kyrilliska bokstäver på min t-shirts. Nu Putin kom och gjorde ryssarna skurkarna igen, och jag måste säga hur jag tekniskt ukrainska, men inte riktigt att det var Ryssland tillbaka då och jag talar inte ukrainska.

load...

Jag trodde jag var en generation bort från invandrarstämpeln definiera vem jag var, men man kan aldrig kasta detta varumärke. Det är som immuniserings ärret jag har på min övre högra arm som ger bort det. Jag är inte en "riktig amerikansk" eftersom jag inte är född här. Jag kunde aldrig bli president eftersom jag inte är född här. Jag har inte en amerikansk födelseattest, jag har medborgarskap papper, som mina föräldrar som erhållits fem år på dagen från den dag vi klev av planet.

Vi gick till den plats där du får officiellt tog ett nummer och väntade i fällbara stolar i timmar att kallas. Vi gick fram till en teller fönster och jag var alldeles för liten för att se någonting. Det fanns ett problem eftersom jag inte har ett officiellt födelseattest, bara en bronsmynt med Lenin på det, och mitt namn. Det fanns inga bevis för vem jag var annat än min mors ord, myntet, och vissa medicinska dokument. Det var på något sätt tillräckligt bra och jag beviljades förmågan att betala skatt för resten av mina dagar!

Min fruktansvärda graviditetsillamående förstör fortfarande min aptit sex år senare

Jag vet båda mina föräldrar röstade för Trump och jag röstade för Hillary, och jag kände att jag var i en Tidsresa, talar till människor som en gång var krigsfångar. Det var som om de magnetiskt dras mot en diktator liknande ledare - för dem, var han faktiskt nostalgisk! De tröstade av en regering av utslagning. "Jag förstår inte," Jag skulle säga. "Han hatar invandrare. Om han var ledare i det här landet, vi skulle aldrig vara här. Hur kan du stödja det?"

Jag vet svaret innan jag avslutar ställa frågan. Jag vet att de röstade på honom för samma anledning miljoner amerikaner gjorde - de var livrädda. I slutändan de var rädda för terrorism och på något sätt ordet invandrare blev synonymt med terrorism. Vad jag fann mest chockerande var hur tusentals samtida sovjetiska invandrare var enorma Trump supportrar. När jag frågade någon av dem hur de kan stödja någon som ville stänga gränserna, någon som inte skulle ha varit här om han var i tjänst, alla svar, "De sovjetiska judar inte blåsa upp nattklubbar." Mina föräldrar är utbildade människor som flytt sitt hemland i jakten på demokrati och frihet, och nu vill de att stänga gränserna. Det är hyckleri med stort H och jag kan inte hitta någon upplösning för det.

load...

Jag känner tur att vara en vit kvinna i dag. Jag behövde inte vakna upp dagen efter valet och inför möjligheten mitt sätt att leva kan vara hotad. Jag studerade Förintelsen år i high school och college och har funderat på vad jag skulle göra, och jag har alltid trott att jag skulle vara den typ att köra, att dölja, att låtsas att jag inte var en Judisk. Vissa människor har påpekat en ökning av antisemitiska brott sedan valet och även om det är motbjudande, tänker jag, "Minst kan du inte säga jag är judisk från utsidan."

Jag kommer aldrig att sluta vara en invandrare, men vissa dagar jag undrar vad det skulle ta att sluta vara en amerikan.

Jag har hypokondri och det är inte skämtet människor tycker att det är

Relaterade nyheter


Post Levande

Små saker du kan göra denna vecka för att fira svart historia månad

Post Levande

Denna Vaniljstearin & kanelpinne gör det själv är vad säsongen är gjord av

Post Levande

En titt inuti några av världens mest lyxiga hytter

Post Levande

17 pumpa carvings för vuxna som är fantastiska odes till pop-kultur ikoner

Post Levande

7 uppgifter att outsourca när du är kort i tid

Post Levande

Detta är kryssningsbanan mest barnfria vuxna föredrar

Post Levande

Anställningschefer berättar om de vanligaste résuméfel

Post Levande

Trumps nya verkställande order kunde låta amerikanska barn bli hungriga

Post Levande

Varför rekommenderar jag starkt att gå på ett äventyr med en grupp främlingar

Post Levande

9 personer du ska lägga till i jullistan i år

Post Levande

5 platser för att hitta ett hotellrum alternativ

Post Levande

Vi frågade experter för deras bästa råd om att ändra din karriärväg