Hur man svarar eftertänksamt om någon anklagar dig för rasism | BurnbrightLove.com

Hur man svarar eftertänksamt om någon anklagar dig för rasism

Hur man svarar eftertänksamt om någon anklagar dig för rasism

Är du någon med ingen aning om vad du ska göra om du får ropade för att göra eller säga något rasistiskt? Är du i själva verket så livrädd som de flesta av oss på hur man svarar på en sådan situation? Det är OK, här är jag, till undsättning med åtta steg att ta när man står inför denna situation.

Kvinnor i färg driver tillbaka mot rasism i bloggning världen

Få inte panik

Det gut skärande vita skuld som väller upp inom dig är helt naturligt, men låt det inte ta över.

Tänk om sina känslor först

Gråta om du måste, men även om dina känslor är sårad, inte säga att dina känslor är sårad. Kom ihåg att denna situation händer att någon annans känslor är sårad. Det är din högsta prioritet just nu.

load...

Be om ursäkt

Det är en riktigt bra chans att du menade inte att göra eller säga eller antyda vad du gjorde, men det är inte viktigt just nu, så svälja alla dessa ursäkter. Vad som är viktigt är att något du gjorde eller sa har skadat någon annan. Känner du ånger när du skada människor? Jag gissar ja, eftersom du inte är ett monster. Så uttrycka att ånger. Även en enkel ”Jag är så ledsen att jag har skada dig”, är en bra början.

Försök att förstå vad som hände

Återigen, vara noga med att inte stiga ned i ursäkter. Men om personen ringer ut du verkar vara beredd att förklara, och det är inte klart för dig, kommer de flesta människor vara glad att du vill veta hur du ändrar ditt beteende. Om de är villiga att förklara, lyssna.

load...

Erbjuder komfort

Kom ihåg att om någon har sagt att du eller ditt beteende är rasistiska, de har ont, förmodligen ganska djupt när de är villiga att säga något. Om du känner personen, kanske du känner till ett sätt att hjälpa dem att känna sig lugnas - kanske du kan göra något trevligt för dem. Om du är osäker, är det oftast OK att fråga ”Hur kan jag hjälpa dig att må bättre?”

Jag höjer min vita barn att stå upp mot rasism varje dag

Hålla sig lugn

Om de är arga eller konfronterande, lugn. Du kan vara arg också i en sådan situation, och kom ihåg att du verkligen inte kan förstå hur det känns. Försök att trappa situationen. Ofta när någon börjar konfronterande det beror på att de förväntar sig att mötas med defensiveness eller ens ilska som svar, men om din reaktion är att erkänna hur de känner, ta ansvar, och höra dem att ensam kan diffundera situationen.

Låt om aggression får vara för mycket

Om den inte gör det, är det helt OK att lämna en situation där någon beter sig aggressivt mot dig. Men du bör göra det respektfullt. Om någon inte kan lugnat ner, ursäkta dig från samtalet, kanske erbjuder för att gå tillbaka till den vid ett senare tillfälle när de kan förklara sina känslor för dig på ett mer respektfullt sätt.

Reflektera

När du har tagit hand för att ta itu med förolämpade personens känslor och farhågor, vara säker på att fundera på vad detta innebär för dig. Det är OK att du gjort ett misstag - om du är vit, du nästan garanterat att någon gång - och det är OK att förlåta dig själv för skada någon med din okunnighet när du har gjort det rätt med dem. Men det är viktigt att ta itu med de bakomliggande orsakerna som du gjort misstaget i första hand. Kanske det är något du måste erkänna för dig själv och för att försöka förändra. Det är ok. Det är en del av livet, och det är en del av att vara vit. Även en del vit, som jag! Jag går igenom detta ibland fortfarande, och det brukade vara mycket mer regelbundet när jag var yngre. Brukar jag lyckas fånga mig innan jag har utåt förolämpade någon, men kampen är verklig.

load...

Var ödmjuk. Var öppen. Var villig att acceptera dina tillkortakommanden och göra positiva förändringar. Och glöm inte att det är ett privilegium att bara behöva ta itu med ont av misstag felande människor, och med den lilla problem som krävs för att tänka innan du talar eller agerar, och att lära sig att tala eller agera i första hand. Allt detta förbleknar bredvid ont av att vara offer för ett rasistiskt system som är så utbrett. Även dina vänner ibland göra eller säga rasistiska saker och du måste ringa dem och hoppas och ber att de reagerar väl.

Så det du går. Jag hoppas att detta hjälper dig att vara den person som du vill vara, och den person som dina vänner, arbetskamrater, familj och medmänniskor måste du vara.

Jag trodde att jag sa adjö till rasism när jag lämnade min KKK-full av hemstad - jag hade fel

Relaterade nyheter


Post Levande

Ett brev till unga professionella kvinnor i trumpets ålder

Post Levande

Den ultimata guiden till att hitta weekendupplevelser har bråttom

Post Levande

Låt pinterests bästa trender inspirera dina 2018-resolutioner

Post Levande

En reseproffs tips för att hålla dig fuktad på långa flygningar

Post Levande

Kommer du till Australien? den här appen avslöjar den inhemska historien om var du bor

Post Levande

104 städer ordbok ord du behöver för att förstå internet

Post Levande

5 effektiva sätt att komma över förlora ditt jobb

Post Levande

När det gäller motstånd, kritisera beteende, inte människor

Post Levande

Denna Vaniljstearin & kanelpinne gör det själv är vad säsongen är gjord av

Post Levande

Anställningschefer berättar om de vanligaste résuméfel

Post Levande

Bröllopsgåva etikett: hur mycket pengar att ge och andra pressande frågor

Post Levande

Min handledare och kollega satte mig mitt i dramat