Här är vad mammaledighet är som utanför oss | BurnbrightLove.com

Här är vad mammaledighet är som utanför oss

Här är vad mammaledighet är som utanför oss

Dessutom har många mammor säger att de känner arbetar mamma guiltabout ta ledighet och oroar sig för att när de går tillbaka till deras kontor, kommer de att ”mamma spåras” eller bedömas annorlunda. Det är inte så här överallt, dock. Vi har talat med kvinnor runt om i världen för att få en känsla för hur deras mammaledighet erfarenheter jämföra med vad vi har hört från våra vänner i USA

Här är vad vi lärt oss:

Norge

Cecilie L., som kommer från Norge och har två barn, berättar att ”Norge är en föregångare inom detta område, och det förvånar mig att USA är så bakåt när det gäller kvinnors mänskliga rättigheter i arbetsytan och mammaledighet. I Norge är det förväntas att kvinnor går tillbaka till arbetet efter mammaledighet - därför underlättas av regeringen för kvinnor att gå tillbaka till arbetet utan några problem ”.

load...

Om bara USA kunde vara så praktiskt!

”[I Norge] får vi 100 procent lön för 40 veckor mamma lämna och 80 procent under 52 veckor. Pappor måste ta sina 12 veckors pappaledighet, eller föräldrarna förlorar denna möjlighet. De flesta pappor tar det ”, Cecilie säger. ”Det finns också speciella anläggningar, regler och möjligheter för ensamstående kvinnor med barn. Ergo, kvinnor behöver gå tillbaka till arbetsområdet, eftersom vi behöver alla för ett land att fungera!”

Hur de gör det att fungera i Norge? Kindergarten är tillgänglig för alla barn ålder 9 månader och äldre, även om de flesta börjar när de är ett år gamla. ”Förskolor [i Norge] har alla statliga tillsyn och måste följa samma professionella kursplan”, säger Cecilie. ”All personal måste vara specialutbildade lärare. Vi tror att sätta våra barn i daghem kommer att göra dem goda medborgare och förbereda dem för livet och skolan. Det är en underbar plats för barn - alla älskar det! Alla förskolor är öppna från 7:30 till 5:30 Barn kan vara där i upp till åtta timmar.”

load...

Cecilie påpekar också att bättre omfatta fäder i fastighetsskötsel barn, tenderar de att hänvisa till dessa frågor som ”familjepolitik” i stället för ”kvinno politik.” ”Detta fungerar riktigt bra här”, säger hon.

Storbrittanien

Storbritannien har en lagstadgad mamma leavepolicy som gör kvalificerade anställda för att ta 52 veckors mammaledighet; gravida kvinnor kan börja ledigheten 11 veckor före förfallodagen. Anställda är skyldiga att ta minst två veckor av efter födseln av sitt barn.

Nancy C, som hade båda sina söner i London när han arbetade för Financial Times, berättar: "Jag var tacksam mot min arbetsgivare och Storbritannien för att ge mig tid att vara hemma med pojkarna. Det skulle ha varit oerhört svårt att klara arbete hade jag behövde återvända åtta eller 12 veckor i ledighet, som är standard i USA jag är i vördnad för så många av mina amerikanska vänner som var tvungen att göra det, det är en fysiskt, känslomässigt och all-around arbetskraft -intensiva tid för föräldrar under det första året av ett barns liv.

”Åtminstone vid budget tidOch bland min peer-set, var det norm att ta ett visst antal månader”, säger hon. ”Jag har inte känner bedömas på ett eller annat sätt. ”

Storbritannien har också moderskapspenning, som erbjuder kvalificerade anställda en viss mängd betalning för upp till 39 veckor. Nancy säger att vissa företag, som Pearson (som ägs budget Timeswhile hon arbetade och hade barn där), försök att förbättra grunderna som erbjuds av regeringen.

”Till exempel,” säger hon, ”med min äldre son, fick jag full lön i 20 veckor, då moderskapspenning under 19 veckor, sedan var obetalda under de senaste 13 veckorna. De erbjöd också upp till 10 hålla-i-touch dagar, som du kan använda under den sista delen av ledigheten - i huvudsak var det ett sätt att träffa kollegor / handledare och fånga upp vad som pågick och dessa dagar betalades. Vidare semester upplupna medan på permission så jag kunde minska antalet obetalda dagar med semester.”

load...

Hon tillägger att hon inte är säker på vad normen är i Storbritannien i termer av hur många kvinnor väljer att ta ett helt år av vs. Inte; kvinnor som kommer tillbaka efter sex månader erbjuds samma jobb, medan efter 6 månader, bör de erbjudas en jämförbar jobb, men inte nödvändigtvis samma som de hade.

"Jag kan inte generalisera hur alla kvinnor fatta beslut om hur mycket lämnar ta”, säger Nancy ”, men hur min man och jag tänkte på det var i ekonomiska termer - kan vi råd att vara utan en hel sekund lön för ? ungefär sex månader att ta sig tid att vara med dem som barn var något vi båda ville att jag skulle göra - det var om vi kunde göra det ekonomiskt vi bestämde vi kunde "..

När Nancy återvänt till arbetet, kom hon tillbaka fyra dagar i veckan under en tid innan du går tillbaka till fem dagar i veckan. Hon säger att detta är inte ovanligt.

Hong Kong

Tracy Y., som är från Amerika, men arbetade i Hong Kong när hon hade ett barn, berättar att i Hong Kong, kvinnor måste lämna arbetet och börja mammaledighet två veckor före förfallodagen. De flesta företag erbjuder en 10-veckors mammaledighet.

”För de mödrar som levererar två veckor tidigare beräknade förfallodagen, resulterar detta i en stympad mammaledighet. Tradition i den kinesiska och kantonesiska kulturer är att 'sitta månaden' efter förlossningen, vistas inne, äta vissa livsmedel och återvinna privat - och ett sken av traditionen kvar ”, säger hon. ”Min man och jag förvånad många lokalbefolkningen genom att vandra med våra 2 veckor gamla.”

Tracy tillägger att det finns ett starkt stöd och tjänsteekonomi i Hong Kong till ett belopp av prisvärda levande i hjälpare och lägenheter med hemhjälp kvartal angränsande köket. ”The hjälpare struktur möjliggör lokala mödrar att fylla arbetskraften och återgå till arbetet, medan deras barn vårdas, tvätt görs och middag tillagas” Tracy förklarar.

Hon tillägger: ”Lokala mödrar i Hong Kong har en stark preferens för formel. Som en amerikansk expat, besökte jag ofta lyxhotell badrum i centrala Hong Kong för att amma mitt barn.”

Roliga Motherhood citat som är så sant det är löjligt

Australien

Melita L., som arbetade på ett relativt litet privat företag i Sydney när hon hade barn, berättar hennes mammaledighet erfarenhet i Australien var ganska positiv i allmänhet, men att det var tufft ekonomiskt. Hon tillägger att kvinnors erfarenheter beror på organisationen de arbetar för och deras ställning i denna organisation.

Melita tog mammaledighet för första gången för 15 år sedan och sedan igen 12 år sedan. ”Det fanns inget alternativ för mig på annan tid än att ta obetald ledighet med den organisation jag arbetade för. Det fanns ingen betald mamma alternativ eller fördel som erbjuds vid denna tidpunkt. Så det var ganska tufft ekonomiskt, som vi hade att leva på min mans lön ”, berättar hon.

”Det fanns inget tryck på mig att återvända till jobbet tidigt; min arbetsgivare stöttade mig helt ta 12 månader bort (det högsta belopp du kan ta i Australien). Numera finns det alternativ för sex månader vid halv lön eller mindre. Vi har också några pappaledighet i vår ledighet utsläppsrätter som vi komma utanför våra normala årliga fyra veckor [av] lämna.”

Melita berättar också att dagvård i Australien är oerhört dyrt. ”När jag hade mitt andra barn och fortsatte ytterligare 12 månader obetalda mammaledighet tog jag min dotter ur dagvård. Det är också svårt att återgå till arbetet på deltid om du behöver dagvård, eftersom kostnaderna för dagvården nästan äter alla dina löner, så det är en riktig jonglering agera och hur människor hanterar det verkligen beror på deras skuld på den tiden, och hur mycket de får betalt.”

Frankrike

Ingrid P. Arbetar på en e-turism företaget och berättar att mammaledighet i Frankrike är väl accepterat och organiserat, särskilt om du arbetar på ett stort företag. Kvinnor kan ta fyra månader bort utan att ta en löneminskning. Hon förklarar att i allmänhet, kvinnor lämnar arbete sex veckor före förfallodagen och förväntas återvända 10 veckor efter sitt barn är fött. ”Villkoren är desamma i alla kontorsjobb och för kvinnor som arbetar i butik. Men det kan vara annorlunda i vissa specifika branscher / ekonomiska områden.”

Hon tillägger att medan fyra månader är en grundregel om din graviditet är ännu minorly komplicerat, din läkare kan ge dig en två veckors ”bonus”. Detta kallas för en "congé pathologique" Ingrid säger, och det gör att du kan hålla din lön i ytterligare två veckor. Om du behöver mer tid på grund av hälsoproblem, säger hon det behandlas som en ”klassisk 'congé maladie,'” som du har samma rättigheter än någon som är sjuk.

”Om du vill tillbringa mer tid med ditt barn, kan du lägga till en del av din semester - som du håller tjänar när du är på semester - i slutet av din ledighet. Vissa kvinnor förhandla fram en månad 'congé maladie' med sin läkare eftersom de är för utmattad för att komma tillbaka till arbetet ”, säger hon.

Kvinnor får vidta ytterligare obetald ledighet i sex månader sessioner som de officiellt förnya med sin arbetsgivare. De kan också förhandla om deltid eller flexibla scheman när de återvänder till arbetet. ”Det är inte ovanligt att se mammor går tillbaka till arbetet bara fyra dagar i veckan”, Ingrid säger.

Ingrid, som är i hennes tidiga 30-talet, säger att när hennes föräldrar hade barn, var det vanligt att kvinnor i Frankrike att stanna hemma under några år efter mammaledigheten. ”Jag tror att situationen omvänd (åtminstone i storstäderna) under de senaste åren, och det sågs som en modern mamma att gå tillbaka till arbetet ASAP efter mammaledigheten” Ingrid förklarar. ”Men jag känner press har minskat, och du verkligen har ett val; Det handlar om dig och vad du vill -. Så länge företaget är OK med det, naturligtvis”

Hon klargör att företagen inte kan tvinga kvinnor ett eller annat sätt ”, men jag hör fortfarande ibland att kvinnor är rädda för sitt arbete genom att lämna för länge. Vilket innebär att [även om] De kommer fortfarande att ha ett jobb när tillbaka [de fruktar] förlora sitt lag och ansvar.”

Hon säger att hon personligen hade en positiv upplevelse delvis eftersom hon har en bra chef som gjorde det lätt. Ingrid uppmuntrades att minska sin tid på kontoret för att undvika utmattning och hon tog sex månader bort totalt.

Om ditt land inte är representerat i denna artikel och du vill fylla oss på mammaledighet erfarenhet, e-post [email protected]

Stolt att vara en amerikan? Dessa Baby Boy namn är rätt dig perfekt

Relaterade nyheter


Post Levande

5 sätt att läsa människors känslomässiga intelligens och varför det spelar roll

Post Levande

Älskade, snälla sluta fråga när vi ska ha barn

Post Levande

Denna försäljning gör det billigt att flyga på världens mest luxuösa flygbolag

Post Levande

6 enkla avlidelser som gör din morgon pendlar mer lyxig

Post Levande

Vi frågade experter för deras bästa råd om att ändra din karriärväg

Post Levande

30 fantastiska utomhusunderhållande idéer från pinterest

Post Levande

10 förhållande podcasts alla ska lyssna på

Post Levande

Denna checklista hjälper dig att få den långa förseningen

Post Levande

Anställningschefer berättar om de vanligaste résuméfel

Post Levande

5 platser i Florida för att se alligatorer i deras naturliga livsmiljö

Post Levande

Framtiden för den växande cannabisindustrin är kvinnlig

Post Levande

Målets stora nyheter kommer att göra shopping där ännu bättre