Här är när du borde (och borde inte) betala din hypotekslån tidigt | BurnbrightLove.com

Här är när du borde (och borde inte) betala din hypotekslån tidigt

Här är när du borde (och borde inte) betala din hypotekslån tidigt

Det finns en miljon saker att älska om att vara en husägare. Friheten och bekvämligheten av att äga din egen plats är vad den amerikanska drömmen är byggt på, men låt oss vara ärliga - med en inteckning betalning är stressande AF. Buckling ner och betala den valp av så snabbt som möjligt kan låta som den bästa ekonomiska strategi, men i verkligheten är det inte alltid det klokaste beslutet.

En 30-dagars pengarna Challenge att spara massor av pengar

Refinansierings problem

När räntorna sjunker - ibland slår rekordlåga nivåer - husägare ofta lockas av en lägre månadsbetalning. Oavsett om man vill sänka sina kostnader eller rikta besparingarna mot något annat, det finns många skäl till varför en refinansiering kan vara fördelaktigt. Men twist är att varje gång du refinansiera, om du håller samma lånet (ofta 30 år), du fortsätter att sprida det belopp som du är skyldig mer än 30 år - om och om igen. Om ditt slutmål är att betala ditt lån helt varje refinansiera till en annan 30-årigt lån sätter dig.

load...

Fördelar med tidig payoff

Det verkar vara en no-brainer - att om du har pengar tillgängliga för att betala av ditt bolån tidigt, bör du göra det. ”Ja, det finns fördelar med att betala av dina lån tidigt,” aktier Susan Meitner, VD för Centennial Lending Group, LLC, ”den första och mest betydande, är att du kommer att betala mindre ränta under lånets löptid. Besparingen kan ofta vara mycket betydande. Den andra är den psykologiska fördelen av att inte ha en inteckning betalning varje månad - att äga ditt hem direkt ”, tillägger hon.

”Om du betalar 5 procent ränta på dina lån och bara göra två procent på investeringar, kan det vara ett bra beslut att betala ner eller betala av lån”, säger Peter Grabelof Luxury Hypotek. ”Du måste exakt fastställa kostnaden för din inteckning och avkastningen på investeringar (efter skatt) för att fatta ett välgrundat beslut”, tillägger han.

load...

Undersök dina skäl

Inte alla skulle känna samma känsla av lättnad över att ha lönat sig hans eller hennes månatliga inteckning för gott. Grabel uppmuntrar människor i denna situation att noggrant undersöka sina skäl till att vilja betala av sina lån i förtid. ”Fråga dig själv - skulle du hellre ha några pengar på banken och ingen inteckning, eller har pengar på banken och har en inteckning” antyder Grabel. ”Det finns inget rätt eller fel svar. Vissa människor tycker inte om att ha någon skuld, men med likviditet är också viktigt ”, tillägger han.

Finns det några nackdelar?

Inte bara hoppa in betala av ditt bolån utan några allvarliga hänsyn till din specifika ekonomiska situation. ”De nackdelar med att betala av ett lån tidigt skulle inkludera förlora räntekostnader skatteavdrag,” aktier Meitner. ”En annan nackdel skulle vara oförmåga att använda pengarna husägare har använt för att betala av lånet att investera någon annanstans, på en potentiellt mer lukrativa ränta än husägare sparar på intresse”, hon delar. ”Om du kan behöva pengar för att betala för barnen att gå på college eller starta ett företag, kan du vara mycket glad att du har en inteckning och besparingar”, tillägger Grabel.

Det kan också finnas förskottsbetalning avgifter bedömas av din bolåneinstitutet, som eventuellt kan uppväga förmånen. Meitner delar en annan anledning till varför prepaying kanske inte det bästa valet. ”För kreditändamål, med en inteckning betalning varje månad bygger en bättre kredit profil, särskilt för någon som inte har en hel del andra fordringsägare, vilket gör det lättare att låna pengar i framtiden”, säger hon. Längs dessa linjer, genom att ge upp din inteckning, kan du ge upp en del av de billigaste pengar du någonsin kommer att låna - för gott. ”När du betala tillbaka ett lån, kan det vara omöjligt eller dyrt att låna den igen”, säger Grabel. ”Jag har sett låntagare betala en inteckning bara för att ringa ett eller två år senare säger att de behöver pengar. Vid den tidpunkten kan de inte längre vara kvalificerad att låna, och intresset är osannolikt att kvalificera sig som avdragsgill ränta (per IRS Pub 936 - kontakta din revisor) ”, tillägger han.

load...

SheKnowsEditors dela sina smartaste pengar att spara tips

Hur bestämmer ni?

Grabel tyder på att husägare tänka långsiktigt när du gör detta beslut. ”En bank kommer att låsa in dina kostnader [takt] i 30 år”, säger han. ”Du kanske inte tjäna 4 procent idag, men du kan göra mer än så på dina investeringar på lång sikt?”, Tillägger han. ”En inteckning är förmodligen det billigaste pengar du någonsin kommer att låna, så om du har några andra skulder (kreditkort, studielån) eller förutse behöver pengar inom en snar framtid, bör du antagligen inte bråttom att betala tillbaka ett lån,” han delar.

Tänk på din personliga situation och undersöka alla dessa vinklar innan man beslutar att betala av ditt hem inteckning tidigt.

Medel:

AARP inteckning payoff calculatorMSN Money artikel om sätt att betala av dina lån earlyConsumer Financial Protection Bureau information om hypotekslån

Relaterade nyheter


Post Levande

Slaget är på för titeln av bästa julannonsen 2018

Post Levande

9 personer du ska lägga till i jullistan i år

Post Levande

Varför människor avaktiverar sina Uber-konton

Post Levande

Du kan billigt flyga i lyx till många städer med den här mördare reseförsäljningen

Post Levande

Enkel hemlagad hund behandlar du kan piska upp på 20 minuter eller mindre

Post Levande

Ta din ekonomi från överväldigande till lättblåsig med dessa 7 steg

Post Levande

5 sätt att läsa människors känslomässiga intelligens och varför det spelar roll

Post Levande

För att bekämpa det stora valet efter valet, stödja minoritetsägda företag

Post Levande

Små saker du kan göra denna vecka för att fira svart historia månad

Post Levande

Jag ansöker om att vara en av de första personerna på mars

Post Levande

Jag gick med på att vara en medarbetares brudtärna men jag har inte råd med det

Post Levande

Jag var ostracized för att diskutera raserisk orättvisa i min kyrka