Förlovningsfest etikett: gör och inte för gäster, gåvor och mer | BurnbrightLove.com

Förlovningsfest etikett: gör och inte för gäster, gåvor och mer

Förlovningsfest etikett: gör och inte för gäster, gåvor och mer

När den initiala spänningen i förlova dör ner, inser du att du nu lämnat med uppgift att sätta ihop om en bazillion parter. Först på Docket är förlovningsfest - men vem fan vet även rätt etikett för att kasta en i alla fall?

Vi är alla mer bekant med hur man kastar duschar, ungkarl eller svensexa och repetition middagar, men förlovningsfest lämnar många av oss känner typ av clueless. Här är en liten förtydligande om gemensamma gåtor, bland annat vad som är korrekt och vad som är tabu.

Vem kastar festen?

Traditionellt brudens föräldrar kasta partiet, men det är helt normalt nuförtiden för vänner av bruden och brudgummen för att planera det också, enligt Martha Stewarts etikett riktlinjer.

load...

Det är också en möjlighet att ha två parter (en för vänner och en för familjen), men det är artigt att låta brudens föräldrar har möjlighet att fira först.

25 Utskrivbara Wedding Checklistor för Typ A Bride

Men du kan kasta din egen

Även ett par kan vara sprudlar av spänning om att fira sina kommande vigsel med vänner och familj, Stacey Halstead av Skapa Moment Wedding and Event Plannerssays att det i allmänhet lämpligare för paret att lämna partiet i någon annans händer.

Som sagt, det finns några undantag från denna riktlinje.

"Om paret är att ha en destination bröllop där många gäster kommer att kunna delta, är det acceptabelt för dem att kasta ett engagemang fest så att de kan få en chans att fira med sina vänner", säger Halstead. "Dessutom, om paret har nyligen flyttat in i ett nytt hem tillsammans, de kan kasta ett engagemang / inflyttningsfest."

load...

Vem ska bjuda

Huruvida förlovningsfest blir stor eller liten, etikett experter i allmänhet överens om att individer endast bör bjudas in till förlovningsfest, om de också kommer att bjudas in till bröllopet.

Enligt Katie DeWeese, chef för digitala medier för MyWedding.com, undantaget, återigen, är om paret planerar en destination bröllop.

"Dessutom, se till att försöka representera båda sidor av parets vänner och familj så jämnt som möjligt på gästlistan", tillägger hon.

Gåvor

"Gåvor är inte nödvändig och detta bör uttryckas gäster", säger Susan Callender, VD för Oh My Gauche !, en ledare i den internationella etikett och protokoll utbildning.

Om inbjudan råder gästerna att inte ta med gåvor, rekommenderar Callender respekterar värdens eller parets önskemål och vänta tills kommande bröllop festen att ge brudparet något. Om gåvor inte har nämnts, och du skulle vilja presentera paret med något att gratulera dem, föreslår Callender kommer med något litet, såsom högtidlig champagne.

Hon säger också att några presenter paret emot på festen ska hållas utom synhåll. "De ska inte visas på en gåva tabellen, eftersom det kan leda till obehag för de gäster som följde korrekt protokoll", förklarar hon.

Prepping bruden och brudgummen

Det finns ett par saker bruden och brudgummen bör vara beredda att göra på festen.

Bortsett från att chatta med gäster och tacka dem för att ansluta sig till fest, det nyligen engagerade bör ha några ord prepped.

"Generellt, far till bruden leder en skål för paret. Paret kommer att svara med en skål för deras familjer", säger DeWeese.

Halstead föreslår bruden och brudgummen bör också prep sina föräldrar för att möta deras nya utökade familj.

"Ofta är det förlovningsfest där föräldrarna av bruden och föräldrarna av brudgummen möts", säger hon. "Bruden och brudgummen ska vara säker på att informera sina föräldrar om vad de behöver veta om den andra. Till exempel, om en förälder är i tillfrisknandet från alkoholberoende, måste detta diskuteras och denna person är inte att erbjudas en drink. Om man är en stark republikansk och den andra en stark demokrat bör både få veta att politiken inte ska diskuteras."

load...

Var för att hålla partiet

I slutändan, den rätta platsen för firandet beror på gästlistan. Enligt Syndi Seid, grundare av Advanced etikett, lämpliga lokaler inkluderar en persons hem, en restaurang eller en country club.

"Vad skulle vara olämpligt, i mina ögon, är att hålla festen någonstans där föräldrar och äldre släktingar inte skulle få [själva] - en nattklubb", säger Seid.

Om ett par känner starkt om att hålla sitt parti på en sådan plats, föreslår hon att ha två parter, en för vänner på nattklubben och en för föräldrar och äldre släktingar i en miljö där de skulle känna sig mer bekväm.

Dessa smekmånad är så romantiskt som de är prisvärda

Innan du går, ta en titt slideshowbelow.

Relaterade nyheter


Post Levande

Jag bryr mig mer om att göra skillnad än vad Kanye tycker om Trump

Post Levande

Vilken presidenttropps högsta domstolsval betyder för kvinnor

Post Levande

Jag kan vara en amerikansk medborgare, men jag kommer aldrig att kunna skaka mig invandraretiketten

Post Levande

Arbetar du för en psykopat? 6 varningsskyltar

Post Levande

En idiotsäker formel för hur man gör fred med ilska

Post Levande

2018-förmörkelsen: allt du behöver veta

Post Levande

En guide för amerikaner som vill flytta till Kanada om Trump vinner

Post Levande

Kommer du till Australien? den här appen avslöjar den inhemska historien om var du bor

Post Levande

17 pumpa carvings för vuxna som är fantastiska odes till pop-kultur ikoner

Post Levande

Melania Trump skyller Hillary Clinton och media för Donald trumpens pojkeprat spränger upp

Post Levande

Lev som en president i obamas gamla havsflykt

Post Levande

Julafton midnatt massguiden för icke-så vanliga kyrkliga goers