Ett brev till unga professionella kvinnor i trumpets ålder | BurnbrightLove.com

Ett brev till unga professionella kvinnor i trumpets ålder

Ett brev till unga professionella kvinnor i trumpets ålder

När jag var i din ålder, jag trodde det var över. Min mor var en feminist, så jag ville kalla mig något Buta feminist. Och ändå, verkade jag ganska välkommen på jobbet. Även om det var Wall Street, mitt analytiker klassen var ungefär en tredjedel kvinnor. Vi var inte bara på väg - vi hade kommit fram.

Men sedan... Det var olämpliga bilder kvar på mitt skrivbord. Killen miming en sexakt när ryggen vändes. Jag var inte med tanke på de stora uppdrag; desto mer senior kvinna som jag arbetat med likaledes avfärdas som "lätt" (och, så att ni inte tror att det kan ha varit sant, att kvinnan var Safra Catz, nu co-ordförande Oracle). Sedan började kvinnorna att falla bort i 30-årsåldern... Mer i 40-årsåldern. Men det värsta jag trodde var över.

load...

Och nu Trump har gjort det klart för alla att kampen för oss kvinnor är inte över.

Jag kan inte sluta tänka på detta och vad vi kan / bör göra:

Kom ihåg att könsfördomar på arbetsplatsen är inte en sak för past.I'm ledsen om jag inte agera när jag borde ha. Jag trodde att vi hade lämnat sexism bakom oss när jag var i flera ledande roller. När allt kommer omkring, hade vi klagomål telejourer och mångfaldsplaner och krav för olika skiffer av kandidater för varje jobb. Men nu jag minns en av medlemmarna i den ledande ledningsgrupp som skulle kyssa yngre kvinnor på kinden i början av möten. Creepy, eller hur? Jag undrar nu vad som sades när jag inte var i rummet.

load...

Ställ tuffa frågor och ringa killarna ut när det behövs. Jag frågade nyligen min bästa kille vän: "Do killar verkligen tala som Donald Trump och Billy Bush bakom stängda dörrar?" Hans svar: "Nej, men..." Och "men" var att samtalen är mer i linje med: "Boy, har hon stora ben" eller "hon är en snygging" eller "Puh skulle inte röra henne. En tio-tång." När jag frågade honom hur han svarade på det här, sade han att han inte säga något; trots allt, måste han arbeta med dessa människor.

Men det gör vi. Och bryta ner oss till våra kroppsdelar eller vårt utseende avhumaniserar oss på något sätt. Kanske är det bara på något litet sätt. Men det är klart att under några år, vi (och vi menar jag I) sannolikt alltför självbelåtna om det oundvikliga i kön framsteg på arbetsplatsen och avslappnad kanske bara lite för mycket.

Om du är i en dålig arbetssituation, är det ok att quit.So många kvinnor tycker att det är en "misslyckande" om du avslutar ditt jobb; och du vet hur hårt vi honor ta misslyckande. Men ibland är det inte vi: det är dem.

Jag lämnade nyligen styrelsen för en ideell som jag älskar. Jag hade varit på det i år (och år). Vid nästan varje möte frågade jag hur mycket vi spenderar på våra förvaltare, i jämförelse med avkastningen vi fick. Möte efter mötet fick jag veta att svaret var komplexa, var det svårt att beräkna, skulle det ta en hel del arbete - och varför gjorde det någon roll egentligen? Det var verkligen netto avkastning den delen, oavsett hur mycket vi betalat för dem. Och sedan, i våras, innan jag kunde ta upp ämnet, en av de män gjorde; och alla de andra killarna ivrigt höll med honom, att vi måste hålla ett öga på avgifterna eftersom de är verkligen allt vi kan kontrollera.

load...

Jag avslutar nästa vecka.

Livet är för kort, och jag kan ha en mycket större effekt med veckan om året jag får tillbaka i stället för att ignoreras i möten.

Jag vet inte alla är i stånd att sluta; Jag var inte tidigare i min karriär. Så åligger också de av oss som är mer högre att vara mer positiva till kvinnor som lämnar dessa situationer. Jag hoppas att ett resultat av detta val kommer att bli större förståelse för detta.

Skaffa dig en senior, framgångsrik - helst hona - mentor, som kan hjälpa dig att navigera politik ditt företag. Detta inkluderar könspolitik. Kan inte hitta en på egen hand? Tala med HR om att hjälpa dig att hitta en; detta är deras jobb, trots allt.

Ditt företag har inte en senior, framgångsrika kvinnliga? Få fan av där.

Gör ditt bästa för att se till att din framgång är quantified.Be det en försäljnings mål, en kundnöjdhet rating, en utgång metriska, en kvalitetsmålet. Siffror räknar här eftersom de är svartvitt, cut-and-torkas. Var du lyckas eller inte? Jag rekommenderar detta även om du arbetar i en "normal" företag, eftersom implicita köns fördomar och förväntningar fortfarande finns för oss alla.

Tänk på att starta eget thing.This är vad som är spännande; Vi har möjlighet att starta egna företag idag, på ett sätt som vi inte tidigare. Varför inte ta våra kulor till våra egna lekplatser och bygga stora företag och kulturer? Våra mödrar kunde inte göra detta eftersom kostnaden var så hög - men kostnaderna för allt-om-start-a-verksamheten, inklusive teknik, människor (dvs frilansare), fastigheter (co-arbetsutrymmen) och stödtjänster är kommer ner. Och då ingen kan degradera dig till de mindre intressanta jobb.

Sallie Krawcheck är VD för här. Hon är också ordförande i Ellevate Network, ett globalt professionella kvinnonätverk.

Relaterade nyheter


Post Levande

Är du en giftig kollega?

Post Levande

10 sommarfestidéer så att du kan kasta bakgården shindig av seklet

Post Levande

Denna kvinna sparkades ut från en flygplats lounge för att bära uggs

Post Levande

5 tips för att hantera en giftig medarbetare

Post Levande

7 saker du borde ta bort från din resumé

Post Levande

Mitt bästa karriärbeslut? välja handelsskola över college - här är varför

Post Levande

10 förhållande podcasts alla ska lyssna på

Post Levande

17 pumpa carvings för vuxna som är fantastiska odes till pop-kultur ikoner

Post Levande

Hur denna mompreneur skapar positiv förändring genom hennes klädföretag

Post Levande

2018-förmörkelsen: allt du behöver veta

Post Levande

Kommer du till Australien? den här appen avslöjar den inhemska historien om var du bor

Post Levande

Anställningschefer berättar om de vanligaste résuméfel