En idiotsäker formel för hur man gör fred med ilska | BurnbrightLove.com

En idiotsäker formel för hur man gör fred med ilska

En idiotsäker formel för hur man gör fred med ilska

Förra veckans val, och de otaliga sociala orättvisor det markerade, hjälper en hel del människor utnyttja sin ilska, en känsla av att experter är överens om är inte bara berättigad, men också helt frisk. Tyvärr av de många aktiviteter och beteenden kvinnor avskräcks från att uttrycka, är högt på listan ilska (se även: explicit förtroende). Det rollen som ointressant och oattraktiv oavsett hur lämpligt för ett offentligt forum det är i. Har du någonsin förlorat humöret eller visade en över genomsnittet nivå irritation runt människor du inte känner väl? De tenderar att titta på dig som om de bara fångas du med byxorna nere, eller ignorera dig helt och hållet. Jag kan inte avgöra vilken är värre.

”Ilska tenderar att kräva en förändring i status quo”, säger tränare och ilska expert Laura Beth Moss. ”Detta leder till svårigheter i relationer och kultur. Sätta 'fula stigma' på ilska är ett snabbt och enkelt sätt för dem som inte gillar att försöka få det att försvinna. Mycket få kvinnor vill avvisas eller anses ful. Vissa skulle hellre undertrycka sin ilska än anses vara ful.”Ilska kan inte vara roligt eller vacker, men det är en nödvändig del av en autentisk och hälsosamt liv. Från barndomen, min mamma, en tränare, lärde mig att uttrycka mina känslor, hon var också i kontakt med ilska, sorg och glädje, ibland i samma timme och tonåren var jag skicklig på att identifiera och vocalizing mina varje känsla (hormoner, har jag rätt?).

load...

Ilska har nu en bekväm plats i mitt liv, och jag erkänner det när den dyker upp, men jag har listat ut hur man inte ska bo i det eller perseverate till en punkt där det tär på mig, snarare än driver mig framåt. Det är inte lätt, men det är värt det. Moss säger ilska har många fördelar när kanaliseras på rätt sätt. ”Ilska ger intensiv klarhet och energi i våra liv”, säger hon. ”Ilska med medvetenhet kan ge en omedelbar känsla av mening, som kan vara friska, konstruktiva och medvetna. Mindful ilska är den ultimata makt.”Below är Moss bästa strategier för att omvandla förlamande ilska i fetstil, energigivande ilska (aka bra slag).

7 sätt att förbättra din relation är emotionella IQ

load...

Lean i den

Ju mer du försöker förneka eller jaga din ilska bort, desto mer kommer det att stelna inuti dig, vänder sura. Känslor, som uppmärksamhetskrävande barn, måste kvitteras innan de lämnar du ensam. ”Ilska har visdom om vi är villiga att lyssna”, säger Moss. ”Det försöker skicka ett meddelande som kan kännas självklart på ytan, men när lyssnade på närmare kan ta djupt kraftfulla insikter om vem du är, vad du behöver vara okej, vad du vill i livet, och vad du är villig att acceptera. I stället för att reagera och tala snabbt, vara beredd att känna intensiteten av ilska och gå tyst. Lean i ilska. Andas. Är det talar om att du behöver ändra något? Är det som talar om att dagens smärta känns som en skada från det förflutna som behöver mer healing? Är det talar om att du måste skapa bättre gränser och lära sig några nya sätt att ta hand om dig själv? Hör sin visdom och sin tydlighet.”Gör detta och du redan halvvägs till att inte låta ilska styr ditt liv längre.

Express It-och använda den.

När du har kommit till rätta med din ilska på en vän eller partner som sviker, är detta ett bra tillfälle att verbalisera dina känslor. Förklara för personen när du har svalnat och använda icke-anklagande ”I” språk om varför du känner dig arg. ”Att hålla ilska i orsakar sjukdom, depression och isolering”, säger Moss. ”Men det är också viktigt att inte agera ut din ilska i självdestruktiva sätt som att dricka för mycket, surra ut på vänner, saknade arbete eller hemfalla åt dålig kost. Circumstantial ilska klarar så småningom.”Om nu din ilska är inte en viss person eller situation, utan snarare en djupare kulturklimat, är det lika viktigt att vara säker på att du låter det på ett hälsosamt sätt.

”Ta med ditt sinne för vad ditt liv behöver just idag, just nu, i nästa timme”, säger Moss. ”Ta på en ny verksamhet eller lära sig ett hantverk du har alltid varit nyfiken på. Jag gick ett gym och behandlade mig till ett par möten med en krets tränare under detta val säsongen. Du kan också lära sig att laga mat, gå med i en stickning cirkel, bokklubb, prova karate, få en coach eller terapeut, meditera, göra yoga eller volontär för att hjälpa andra. Kulturella frågor är större, mer systematisk, och tar tid att flytta och reparera så vi måste takten oss.”Hon föreslår att ta en paus från media nyheter och evenemang och att engagera lokalt för din personliga tillväxt. ”För en enskild, kan ilska vara en av de största, mest omedelbara krafter transformation tillgängliga för människor, så använd det som en möjlighet att klargöra vem du är och vad du vill åstadkomma i livet.” Hur är det för att göra saft ur citroner?

load...

Låt (en del av) det gå

Om, som jag, eftersom tiden går, du hittar din ilska har en mattare kant än tidigare, omfamna det också. Så mycket som jag sörjer förlusten av detta val, jag också sörjande förlusten av min omedelbara, hjärtstickande raseri, eftersom även det känns som ett slags nederlag, sedan det sista jag vill är att acceptera en Trump ordförandeskapet som det nya normala. Men vet att ilska är en del av din känslomässiga immunsystemet. Din kropp och hjärna vet när du ska använda den som en skyddsåtgärd mot hot, och det kommer uppsving igen nästa gång du behöver det, särskilt efter att du har lärt sig att anamma den. Och om, nästa gång du är mitt uppe i ilska, du är inte säker på vad du ska göra, kom ihåg Moss enkla mantra: ”Stopp, gå tyst och lyssna på det kloka i ilska. Sedan vara snäll mot dig själv.”

Hur får vad du vill genom att följa din Gut

Relaterade nyheter


Post Levande

Kan tatueringar fortfarande hålla dig från att få jobb? enligt denna nya studie ja

Post Levande

Vad gör du om du stöter mot demonstranter vid kvinnornas mars på washington

Post Levande

Kvinnor och minoriteter gjorde historia i USA: s senat i går kväll

Post Levande

Att vara mer äkta på sociala medier kan göra 2018 suga mindre

Post Levande

7 stora missuppfattningar om att arbeta hemifrån

Post Levande

10 kvinnor delar det ögonblick de blev kär i själva

Post Levande

Trumps nya verkställande order kunde låta amerikanska barn bli hungriga

Post Levande

Vilken presidenttropps högsta domstolsval betyder för kvinnor

Post Levande

Hur mycket din bröllopsfotograf borde kosta

Post Levande

En reseproffs tips för att hålla dig fuktad på långa flygningar

Post Levande

Hur man förhindrar att Mercury retrograde förstör din semester

Post Levande

15 pumpa-carving verktyg som hjälper dig att hugga de mest kick-ass pumpor någonsin