En guide för amerikaner som vill flytta till Kanada om Trump vinner | BurnbrightLove.com

En guide för amerikaner som vill flytta till Kanada om Trump vinner

En guide för amerikaner som vill flytta till Kanada om Trump vinner

Den stora dagen är äntligen över oss! Det är dags att gå ut och rösta, och slutligen föra knäppt 2016 presidentval säsong till slut. Men kommer resultatet utlösa en massflykt av medborgarna i USA?

I månader nu har vi sett tusentals sociala medier inlägg från missnöjda amerikaner lovar att flytta till Kanada om Donald Trump väljs och kanadensare i provinser med låga populationer - som Nova Scotia Cape Breton Island - ens börjar bli upphetsad över en våg av liberala sinnade nykomlingar.

11 saker feminister bör spänna sig för om Trump vinner.

Åh, kan Canada.you inte precis vara hemland, men du kan vara mitt nya hem #iftrumpwinshttps: //t.co/jN913PATRy

load...
- Tracy Brinkerhoff (@brinkerhoft) 17 Feb 2016

Jo, där är ett bra ställe att gå i Kanada? #iftrumpwins

- Gennadij Borukhovich (@gboruk) 10 februari 2016

De flesta av dessa tweets är naturligtvis ingenting annat än prat. Kanada får bara cirka 9000 invandrare från USeach år (enligt uppgifter från Kanadas regering för åren 2005 till 2014) trots att tusentals fler hotar att röra sig under varje val cykel. Ändå det har inte hindrat några från drömma. En Cape Breton kampanj, Cape Breton Om Trump vinner har fått massor av uppmärksamhet på sistone med hopp om att locka amerikaner till Atlanten kanadensiska ön: "Vi rankas alltid högt på resemagasinet listor över vackra öar", läser kampanjens hemsida. "Men vi upplever en bit av en population problem just nu. Vi behöver människor. Vi behöver dig!"

load...

Men hur praktiskt gör övergången till Kanada för amerikanska medborgare? Här är vad amerikaner behöver tänka på:

1) Få ett pass

Du kan hålla din amerikanskt medborgarskap och ansöka om ett permanent bosatt kort. (Beroende på vilken typ av visum du söker, kan dina avgifter vara upp till CA $ 1050 -. Kolla in listan över ansökningsavgifter här) Detta kort ger dig tillåtelse att bo i Kanada och få många av fördelarna med medborgarskap som kanadensare får såsom fri sjukvård, skydd enligt kanadensisk lag och rätt att arbeta, studera och bo var som helst du vill i Kanada. Vissa rättigheter, som att rösta i val, är fortfarande tabu, eftersom du inte är medborgare, men du kan ansöka om att bli en när du har permanent bosatt kort. Den enda haken? Du måste åta sig att leva i två år av en femårsperiod i Kanada, eller så kan du förlora ditt kort. Dessutom tar det mer än en månad för att få din ansökan behandlats (ca 38 dagar). Kontrollera om du är berättigad att ansöka om ett permanent bosatt kortet med Kanadas regering onlineverktyg.

Inte alla är berättigade att ansöka. Till exempel, om du lever under fattigdomsgränsen, är egenföretagare och vill flytta till en större urbana center som Toronto, du är inte sannolikt att få din ansökan behandlas. Dina chanser att bli en hemvist är starkare om du kan erbjuda kanadensare något som de behöver. Om du är en yrkesarbetare flyttar till ett område med en brist på arbetskraft, till exempel, kommer du att vara mer benägna att få ett visum.

Donald Trump vill inte ha en gränsmuren med Kanada

3) organisera försiktigt ditt drag

Vad du än gör, inte bara visa upp med en U-Haul full av saker vid gränsen utan att ta tid att få de nödvändiga dokumenten i ordning, eftersom du förmodligen hitta dig själv kör rakt hem. Få dina hemvist dokument och arbetstillstånd (i förekommande fall) i ordning innan leverans alla dina saker till Kanada. Var noga med att skriva detaljerade listor över allt du packa, eftersom du behöver två kopior av en inventarielista objekt du frakt och värdet av varje, samt två kopior av en lista som beskriver alla objekt som du planerar att skicka eller post själv senare. Du kan göra den rörliga processen enklare genom att samarbeta med en internationell flyttfirma som Mayflower, som listar många användbara tips för amerikaner flyttar till Kanada.

load...

4) Betala din skatt - i båda länderna

USA gör att flytta särskilt svårt för amerikaner som vill behålla sin amerikanska medborgarskap, eftersom det är det enda landet i västvärlden som fortsätter att skatt youafter du har flyttat till ett annat land. Amerikaner fortfarande skyldigt att lämna skattedeklarationer med IRS varje år, även om de inte lever i USA. Men lyckligtvis finns det några vägar runt dubbelbeskattning. Om du bor större delen av tiden i USA, kan du vara berättigad till utrikes intjänade Resultat utestängning som kan utesluta upp till US $ 100.800 av dina inkomster från amerikanska skatter.

5) Bygg din kanadensiska kredit

Om du inte är försiktig kan man hamnar i Kanada med noll kredit, oavsett vad din kredit var tillbaka i USA Vissa internationella banker, som HSBC, tillåter kunder att överföra sina credithistories över till en ny kanadensisk gren. Detta kommer att göra det mycket lättare att göra saker, som köper ett hem, få en kanadensisk kredit och ansöka om lån i Kanada. Om du inte kan överföra din kredit historia och hitta dig själv börjar vid ingenting, kan du bygga din kredit slowlyby få ett förbetalt kreditkort eller få ett kort från en butik, som en bensinstation eller livsmedelskedja. Det är inte idealiskt, men det fungerar.

Att flytta till Kanada kan vara svårare än du trodde i början, men det är inte omöjligt. Försök att besöka först för att se om du gillar oss - vi är ganska säker på att du befinner dig lika hooked på våra poutines, kök partier, ren luft, fri sjukvård och fotgängarvänliga gator som vi är.

Donald Trump är rik, kandiderar till president och lite nötter

Relaterade nyheter


Post Levande

Jag kan vara en amerikansk medborgare, men jag kommer aldrig att kunna skaka mig invandraretiketten

Post Levande

Hur känner jag mig som en biracial kvinna efter valet

Post Levande

6 semestrar som inte kräver en ful tröja

Post Levande

Om du gillar hygge blir Niksen din nya favoritaktivitet

Post Levande

11 hackar för att få en flyguppgradering

Post Levande

Ord som gör att du låter smartare - för, ja, vi behöver alla lite hjälp

Post Levande

Hur man svarar eftertänksamt om någon anklagar dig för rasism

Post Levande

17 pumpa carvings för vuxna som är fantastiska odes till pop-kultur ikoner

Post Levande

Förlovningsfest etikett: gör och inte för gäster, gåvor och mer

Post Levande

Hur 5 kvinnor står upp för den typ av sexuella trakasserier som blev oreilly avfyrade

Post Levande

7 pro tips för att kasta ett fantastiskt vinterbröllop

Post Levande

Kan tatueringar fortfarande hålla dig från att få jobb? enligt denna nya studie ja