Du är mindre benägna att få betalt bra om du har ett av dessa namn | BurnbrightLove.com

Du är mindre benägna att få betalt bra om du har ett av dessa namn

Du är mindre benägna att få betalt bra om du har ett av dessa namn

Genom Annamarie Houlis

En färsk global undersökning av arbetsplatsen Adzuna avslöjade den högsta tjänar kvinnliga namn, Liz, vanligtvis tjänar mer än $ 30.000 mindre än den högsta tjänar manliga namn, Ed. Specifikt Liz tjänar en salaryof ca $ 52.000 i genomsnitt medan Ed tjänar ungefär $ 82.000.

I själva verket, den första kvinnliga namn visas på listan över de högsta tjänar namn rankas i 317:e plats, som tydligt avslöjar löne gapthat negativt påverkar kvinnor.

Ange: Namnet spel.

Jobbet sökmotorns ValueMyName verktyg tog förnamn och lönedata från en halv miljon meritförteckningar för att ge en genomsnittlig lön för 1200 förnamn, och de fann att 9 av 10 av de lägsta tjänar namn är kvinnor. Dessa namn ingår Paige, Chelsea och Betania.

load...

Diskriminering på arbetsplatsen händer - här är hur att upptäcka det

Dessutom, om du har en ovanlig kvinnliga namn som är svårt att uttala, är chansen att du kommer att vara mindre benägna att få hyras, och om du gör det kan du bara tjänar mindre andpeople kanske inte gillar dig lika mycket. A New York University studyfound att individer med lättare att uttala namnen ofta ges möjligheter högre status. Adam Alter, en av studiens psykologer, har lagt det så här: ”När vi kan behandla en bit information lättare när det är lättare att förstå, kommer vi att gilla det mer.”

Och vi kan fortsätta. Med en ovanlig kvinnliga namn som är svårt att uttala och inte låter vitt innebär att du kan tjäna mindre och människor kanske inte gillar dig så mycket, men ingen av att frågor om du inte kan få ett jobb; du kommer att bli minst benägna att få hyras. En studie 2014 publicerad av American Economic Associationfound att vita klingande namn som Emily Walsh och Greg Baker fick nästan 50 procent fler återbesök än kandidater med svarta klingande namn som Lakisha Washington och Jamal Jones. Forskarna drog slutsatsen faktiskt att ha en vit klingande namn är värt så mycket som åtta års erfarenhet.

load...

Hur bra ett år var 2017 för jämställdhet Verkligen?

Låt att alla sjunka in.

Men inte svettas namnet spelet för mycket - det finns somesteps du kan vidta för att hejda tidvattnet, eller du kanske bara vill överväga att sluta ditt jobb att få betalt mer. Du vet, eftersom detta yourburden att bära, inte systematiskt sexism.

Till exempel, uppenbarligen, med hjälp av din mellersta initialt gör att människor tror att du är mer kompetent. European Journal of Social Psychologypublished fynd som med hjälp av en mellan initial faktiskt ökar människors uppfattning om din intellektuella kapacitet och prestanda. Detta med andra ord gör du låter smartare. Hur forskarna vet? De bad eleverna att betygsätta essäer med en av fyra stilar av författarnamn, och inte bara gjorde de med medel initialer får bästa betyg, men de med flest initialer faktiskt fått de mest lysande recensioner.

Men inte bara använda din första; använder hela ditt namn - det är vad framgångsrika kvinnliga CEOsare gör, i alla fall. I en 2011 Linkedin studie forskare insett att de vanligaste namnen på kvinnliga vd: ar inkluderar Deborah, Cynthia och Carolyn och dessa kvinnor använt sina fullständiga namn till skillnad från män i samma positioner. Forskarna ståndpunkten att använda sina fullständiga namn projekt professionalism.

Om allt annat misslyckas, gå till domstol och få en order från en domare att ändra din födelsebevis och andra dokument för att representera den ädlaste av namn. Tja, åtminstone ditt efternamn måste vara ädelt. I en studie av tyska namn och rang inom företag, som publicerades på Sage Journals, fann forskarna att personer med efternamn som Kaiser (som betyder kejsare) eller König (kung) ockuperade positioner mer ledande än de med efternamn som Koch (kock) eller Bauer (bonden).

load...

Hur man kan övervinna Trovärdighet Bias När människor inte tar dig på allvar på jobbet

När det gäller ditt förnamn, men det behöver inte vara riktigt lika drastiskt. Men om du är en kvinna med en könsneutral eller mer maskulin namn i mansdominerade fieldssuch som engineeringand lag, kommer du klara mycket bättre. Du vill inte vara en kvinna i en mansdominerad bransch med en feminin namn - särskilt en kvinna i en mansdominerad bransch med en ovanlig, svåra att uttala, svart klingande feminina namn.

Därför att det är logiskt, eller hur?

Fel.

Här är en bättre idé: Låt oss stoppa namn-shaming, ska vi?

Relaterade nyheter


Post Levande

United airlines flyter tjejer bort för olämpligt klädsel, aka leggings

Post Levande

16 Ikea hacks som förtjänar en plats i ditt hem

Post Levande

10 helt enkelt underbara saker som bara händer på sommaren

Post Levande

Dessa flexibla deltidsjobb är perfekta för brutna studenter

Post Levande

Första gången mamma som fick sitt drömjobb medan han var gravid i 7 månader

Post Levande

Jag gick till Pandora - avatarens värld, och det var lika magiskt som jag trodde

Post Levande

Jag bryr mig mer om att göra skillnad än vad Kanye tycker om Trump

Post Levande

Att bära detta till en intervju kan hjälpa dig att landa jobbet

Post Levande

Min chef har helt gett upp på jobbet, vad gör jag?

Post Levande

10 sätt att spara stora $$$ utan att ens märka

Post Levande

7 unapologetically cheesy valentins dag gåvor som slår Att vara cool

Post Levande

Jag är svart, och inte längre en kristen