Dolomitfjällen är så pittoreska - speciellt dessa sagabyar | BurnbrightLove.com

Dolomitfjällen är så pittoreska - speciellt dessa sagabyar

Dolomitfjällen är så pittoreska - speciellt dessa sagabyar

När vi tänker på italienska semester, våra sinnen vandra vanligtvis till Venedig, utsikt över Medelhavet och pasta för dagar - men Dolomiterna är en av Italiens mest förbisedda skatt troves av skönhet. Det låter lite cheesy, men det är sant. Dolomiterna (finns i de italienska alperna) är enchantingly vackra och verkligen bör inte missas.

När allt kommer omkring, Unesco (United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization) listar Dolomiterna som en av 49 Världsarv i Italien. Hela området är tiggeri att se, men eftersom tiden är oftast en begränsande faktor när på vacay, sätter vi ihop 12 städer som är måste-ser.

Obs: Sydtyrolen (där de flesta av Dolomiterna finns) var tidigare en del av den österrikisk-ungerska Empireand officiellt annekterades av Italien efter första världskriget Av denna anledning använder den tvåspråkiga huvudstadsregionen tyska och italienska stadsnamn och vi har ingår både i förekommande fall. Femtiofyra italienska kommunerna Sydtyrolen använder också ett erkänt tredje och minoritetsspråk kallas Ladin. I dessa fall (varav ingen ingår här), finns städerna namn visas i tre erkända språk.

load...

1. Vipiteno / Sterzing

Vipiteno är en vacker stad med en lång huvudgata kantad med pastellfärgade byggnader från olika tidsepoker. De är nu omvandlas till affärer, hotell och restauranger. Vägen är uppdelad i två delar, Gamla stan och den nya staden, med en hög klocktornet kallas Zwolferturm.

Om du reser ensam med barnen, Italien Gör det enkelt

2. Bressanone / Brixen

Bressanone är den tredje största stad och den äldsta staden i regionen, efter att ha först lagligt nämns i dokument i år 901. Området hade också sin första mänsklig bosättning i 8000 f.Kr. I moderna dagar, anses det kulturella och konstnärliga huvudstad i dalen, där du kan hitta bra shopping, restauranger och underhållning. Den 10: e-talet katedralen är en av de viktigaste monument att besöka i staden som du fortfarande kan se klostret fresker från den 10: e till 15: e århundradet.

load...

3. Ortisei / St. Ulrich

Ortisei är en mycket populär semesterstad, både på vintern och på sommaren. Som ligger i Val Gardena, en av de bästa skidorter i världen, är det den perfekta byn för att bosätta sig på din semester. Det är skidåkning på vintern och promenader eller bergsklättring på sommaren. Shopping och restauranger är också av utmärkt kvalitet.

4. Chiusa / Klausen

Ange en av Chiusa viktigaste antika dörrar och du kommer att transporteras tillbaka till antiken genom att helt enkelt gå på kullerstens gränder kantade med de typiska pastellfärgade byggnader med olika typer av butiker, restauranger och hotell. Sitter på toppen av den lokalt kända "Holy Mountain" med utsikt över Chiusa är Säben Abbey / Monas di Sabiona, där benediktinska nunnor har bott sedan 16-talet.

5. Merano / Meran

Merano är en stor stad omgiven av berg och ligger vid ingången till Passeier Valley där Passer floden flyter genom. Denna perfekt läge är också känd för sina kurorter, produktion av Forst beerand täta sommarens konserter.

6. Brunico / Bruneck

Brunico, en trevlig medelstor stad i hjärtat av Pustertal Valley, nyligen valdes Italiens mest behagliga och medborgarvänlig liten stad. Stadens Lyster lockar besökare som vill vara centralt beläget i Alperna. Shopping, restauranger, vandring och skidåkning som erbjuds i närheten Mount Kronplatz skidort, som anses vara den främsta skidorten i Sydtyrolen.

7. Cortina d'Ampezzo

Cortina d'Ampezzo ligger i mitten av Ampezzana Valley och är helt omgiven av Dolomiterna, alla 360 grader av den. Här finns en spektakulär panorama var du än är. Det är känt som en exklusiv semester alpin stad där jet-set skara har fäst sin position, både på sommaren och på vintern. Stadens kooperativ, La Cooperativa di Cortina är en verkligt trevlig shoppingupplevelse där allt är tillgängligt. I de omgivande områdena

load...

8. Renon / Ritten

Vid vid högplatå mellan 3,608-4,593 fot hög och en svalare klimat, är Renon en populär semesterort för de människor som bor i Bolzano, staden under den. Denna pittoreska lilla staden kan nås med bil eller en linbana som avgår från Bolzano. Det är känt för sina fechimneys eller jord pyramider.

9. Tirolo / Tirol

Tirolo är en trevlig alpin stad vid 1,948 fot hög som har en märklig klimat som har 300 dagar av solljus under hela året. Det är omgivet av vandringsleder bland vegetationen. Dock är dess främsta turistattraktion det vackra slottet dominerar staden. Tirolo slott var det släkt- säte för grevarna av Tyrolen och Tyrolen regionen fått sitt namn från detta slott på grund av dess betydelse under hela sin historia. För närvarande Tirolo slott inrymmer Museum of kultur och lokal historia. Det finns ett annat slott i närheten kallas Castle Brunnen som hyser Agricultural Museum. (Inte att förväxla med Tirol Österrike.)

10. Corvara

Ligger vid foten av Sassongher Mountain och i Val Badia, en dal 3.281 fot hög, är Corvara en fantastisk stad att utforska. En ström slingrar sig genom den typiska alpina staden prickade med trähus och strukturer, berg och bara tillräckligt turism för att njuta av hela platsen. Det är också en startpunkt för stolliftar som kan ta dig till de högre poäng över de omgivande bergen för skidåkning på vintern eller vandra på sommaren. De mjuka backar och breda platåer är perfekt för familjer med barn.

7 sätt att se till du koppla faktiskt på semester

11. Auronzo di Cadore

Auronzo di Cadore fick sin extra skönhet efter den konstgjorda sjön som gränsar till staden tog form på 1930-talet, då Santa Caterina dammen var klar. Det förändrade landskapet i Auronzo dramatiskt och det lockade fler turister, särskilt på sommaren. Det är en pittoresk utsikt över en alpin stad med träkonstruktioner, en tydlig sjön och de omgivande Dolomiterna.

12. Varna / Vahrn

Vad är slående vacker i Varna är klostret Neustift (Abbazia di Novacella). Grundades 1142, har det varit ägs och drivs av Augusti Order korrekta. Munkarna upprätthålla underhåll av hela klostret själv där de har en internatskola för högstadiet pojkar, en butik som säljer klostrets olika produkter, en krog att äta sydtyrolska mat och prova sina viner och vingård där de producerar viner av utmärkt kvalitet. Klostret är den största i Tyrolen och är mycket väl bevarad. Gotisk, barock och rokoko arkitektur har satt sina spår över klostret långa historia.

Relaterade nyheter


Post Levande

En titt inuti några av världens mest lyxiga hytter

Post Levande

8 saker som din pengar-kunniga vän vill att du ska veta om semestrar

Post Levande

Melania Trump skyller Hillary Clinton och media för Donald trumpens pojkeprat spränger upp

Post Levande

Hur man ringer ut ur arbetet utan det besvärliga

Post Levande

Dessa temaparker i Kalifornien kommer att blåsa dina barns sinnen

Post Levande

De bästa tweetsna som summerar våra känslor om valet

Post Levande

Hur man berättar för en vän är du oroad över deras relation

Post Levande

Jag önskar att samhället inte fruktade mig för att vara en svartamerikansk muslimsk kvinna

Post Levande

Tinder lanserar inkluderande ny könsuppdatering

Post Levande

Kära årtusenden: stanna hemma från jobbet när du är sjuk!

Post Levande

Så här identifierar och fixar du en motivationell obalans i ditt förhållande

Post Levande

Insider resetips från en flygvärdinna